Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Stap maken van leasure betting naar professioneel

Beste leden,


Net als de meeste van jullie ben ik vele jaren geleden begonnen met het betten op voetbalwedstrijden voor mijn plezier, met tot gevolg vele downs in mijn portefeuille. Nadat ik 1,5 jaar geleden wel klaar was met de vele verliezen en sporadische winsten heb ik ervoor gekozen om het betten wat serieuze te nemen. In deze tijd heb ik veel informatie verzameld over de uitgangspunten van een (succesvolle) weddenschap, ben ik mijn weddenschappen structureel bij gaan houden, heb ik een bankroll en stakeplan opgezet, ben ik voor alle wedstrijden waar ik op bet uitgebreide analyses gaan maken en ben ik vooral veel meer voetbal gaan kijken.


Nu zit ik momenteel in een fase waar ik (minimale) winsten kan maken en ontzettend veel plezier beleef aan het ‘professioneel’ aanpakken van het betten, op termijn zou ik er zelfs naartoe willen werken om professioneel better te worden. Dit is alleen nog een lang proces: de winsten zijn procentueel nog veel te laag om van te leven en ik heb nog geen structurele strategie waar ik me aan houdt.  


Ik denk dat er hier veel meer mensen zijn die in dezelfde fase zitten als ik, op termijn de slag willen maken naar een professional en behoefte hebben aan wat guidance op de weg daarheen. Daarom ben ik benieuwd of er professionele betters zijn op dit forum die tips hebben voor ons. Hoe maak je de slag naar een professional? Waar moet je op letten voordat je professional wilt worden? Wat zijn de vereisten om professional te worden? Wat zijn jullie ervaring in dit proces?

 

Ik ben benieuwd naar jullie input!

5
2
5 likes
Gestart door
Avatar TimmieW13
Country flagTimmieW13
6-03-2020 11:50 in Hulp en advies
6 reacties

Het ligt voor de hand, maar volgens mij is discipline een van de belangrijkste competenties. Waar veel wedders nat gaan op onderbuik gevoelens en 'tilt' beslissingen, is het van groot belang om je aan je vooraf bedachte plan te houden. Wijk niet af van je stakes en je manier van betten, mits je in je strategie gelooft uiteraard.


Overigens ben ik geen professional. Bovenstaande is op basis van jaren recreatief wedden en vooral de verhalen die we allemaal kennen uit de chat en dit forum.


Good luck! Het zou mooi zijn wanneer je een aardig lijstje met tips en suggesties kunt verzamelen.

2
0
2 likes
You only sing when you're winning!

Om het betten professioneel te doen moet je gemiddeld een mooie maandelijkse winst kunnen maken. De vraag "hoe" kan ik niet beantwoorden, anders zou ik het zelf wel doen :D Maar stel dat je dat zou kunnen bereiken denk ik dat het wel goed is om ook een soort service om te zetten om je winstgevende tips te delen, en daar mensen een kleine maandelijkse bijdrage voor vragen. Als je bvb maandelijks 200 volgers hebt die je 5 euro betalen voor je tips is dat toch +1000 euro extra zonder enig risico.


Voor de rest denk ik dat het een beetje is zoals op de beurs aandelen kopen/verkopen. Hoe meer (inside) informatie je hebt door bezig te zijn met wat je verhandelt, hoe succesvoller. Dus veel opzoekingswerk, veel (be)studeren, veel voetbal kijken, en je niet laten ontmoedigen door een slechte week/maand.


Veel succes gewenst!

5
0
5 likes
Whenever the question is “why?” – the answer is “money.” Whenever the question is about football referees, the answer is “incompetence.”


Ik zou me niet limiteren tot voetbal. Zelf speel ik ook veel basketbal, tennis, wielrennen, darts.

Daarnaast zijn season of toernooi bets een mooie extra bron van inkomsten. Daar kun je echt tijd in steken, en die kun je goed tijdens het seizoen verfijnen.

Denk bijvoorbeeld nu aan topscorers, most assists in Europa voetbal, of NBA basketbal playoffs.

Ik vertrouw ook op anderen voor goede research, en mogelijke tips. Je hebt maar gelimiteerd eigen tijd.

1
1
1 likes
KK-AA-KK

Zelf ben ik vorig jaar in een (Discord) groep gekomen waar er stake plans zijn bedacht en goed werken, daarnaast delen we met elkaar info over alle matches en komen we samen tot mooie picks! Zo heeft de een, een heel algoritme ontwikkeld en heeft de andere gebruik gemaakt van een hele database om vervolgens een van de veelgebruikte stake plans erbij te gebruiken, 2 voorbeelden die goed draaien. Ik heb dan ook zelf m'n bankroll vervijfvoudigd in 4 maanden tijd, in die tijd ben ik het (semi-)professioneel gaan aanpakken en heeft deze groep/collectief mij daar goed bijgeholpen. Ik zal hem hier niet delen ivm promotie, maar je mag mij altijd een privéberichtje sturen waarbij ik je opweg kan helpen ;)

3
0
3 likes
- Full-time sport- & bettingfanaat Liefde voor...: - Voetbal(FC Twente en West Brom) - Wielrennen in de breedste zin van het woord - Amerikaanse sporten

Ik doe het full-time en leef ervan, maar het wordt een boekwerk om dit jarenlange proces te beschrijven en dan nog is het de vraag of iemand er persoonlijk iets aan heeft. Het is ten eerst al een jarenplan om er voor jezelf achter te komen welke manier van betten voor jouw is weggelegd. De eerste paar jaren heb ik echt zo ongeveer alles wat je je kan bedenken getest, bijgehouden, uitgeprobeerd etc....en niet alleen bij voetbal maar ook veel andere sporten. Telkens kwam ik erachter dat het allemaal toch niet werkte of dat die manier niet bij mij past. Tevens kost het je heel veel tijd om de ins en outs van het wereldje te leren kennen. Als je het serieus wilt aanpakken heb je deze kennis zeker nodig. Denk aan traden bij een exchange en alles wat hier bij komt kijken, inzet/persoonlijke limieten, bookmakers , brokers, uitbetalingen / belasting etc......er komt veel meer bij kijken dan dat 95% van de fun betters denkt.


Er zijn verschillende wegen naar Rome maar elke weg heeft 1 ding gemeen en dit is zoals Richard terecht aangeeft : discipline / geduld.

Dit is echt de allergrootste kwaliteit / competentie die je als wedder kunt hebben en ook zeker MOET hebben wil je succesvol zijn.

Iedereen weet dit, maar helaas heeft 99% van de wedders dit niet en daarom is het voor vrijwel iedereen zo moeilijk om winstgevend te kunnen gokken.


Deze discipline bestaat ook weer uit verschillende stappen in het proces, waardoor je door de jaren heen constant getest wordt. Als je winstgevend bent heb je al snel de neiging om meer te gaan spelen buiten je systeem / tactiek om. Je wordt te gretig ( gulzig ;)....) en je hebt de andere kant dat je bij verlies dit te snel wilt goedmaken, waardoor je dingen gaat spelen die je normaal niet zou spelen. Daarnaast heb je een andere mind-set als je met recreatieve stakes speelt van 10-100 euro of je gaat naar stakes van 1000 euro. Als je je aan je winstgevende systeem / tactiek houdt moet dit niet uitmaken, echter in de praktijk pakt dat vaak anders uit en mensen laten zich hier door beïnvloeden. Ze worden vaak voorzichtiger met het plaatsen van bets, gaan twijfelen. Deze bets vallen goed waardoor ze balen en een negatieve denkwijze / kut gevoel hebben. Hierdoor kunnen ze weer gaan tilt betten.....


Als ik je verhaal lees ben je in ieder geval op de goede weg door een vast systeem / tactiek te ontwikkelen voor jezelf. Dit samen met een goed bankroll management en stake plan. Ik raad mensen wel aan om je in eerste instantie in 1 sport te gaan verdiepen en daar specialistisch in te worden, ben het dus niet eens met de opmerking van caantjes. Je echt specialiseren in 1 sport ( vooral heel veel live kijken en stats onderzoeken ) kost je al zoveel tijd. Het is al niet voor veel mensen weggelegd om met 1 sport winstgevend te wedden, laat staan in meerdere sporten.


Zelf ben ik op een gegeven moment gaan bedenken op welke manier ik zou kunnen wedden zodat ik zo min mogelijk variatie heb in de uitkomsten van mijn bets ( lees : zo min mogelijk foutieve bets ). Zo stabiel mogelijk betten met zo weinig mogelijk maanden erbij dat ik in de - uitkomt. Dit zorgt voor rust en daardoor heb je een betere discipline / mind-set. Je wordt daardoor niet constant getriggerd om te gaan tilten. Hierbij ben ik gaan kijken waar en wat ik zou kunnen spelen zodat ik geen persoonlijke limieten krijg als ik op lange termijn winstgevend ben en bij wat voor soort bets ik welke bedragen überhaupt kan spelen.


Als je een vast winstgevend systeem hebt, moet je het zien als een investering. De winst die je maakt investeren in je bankroll en hierdoor je stakes verhogen en daardoor je winsten. Net zolang totdat jij de winsten maakt waar je van kan leven. Dit kan een jaar duren maar ook 3 jaar of misschien zelfs wel langer. Al bij al heeft het bij mij ongeveer 7 jaar geduurd om van fun better naar full-time te gaan.

Uiteindelijk draait het in het gehele proces om discipline en geduld zoals je kan lezen.....telkens weer komt dit om de hoek kijken en moet jij dit zien te overwinnen om de volgende stap te kunnen zetten.

Bericht gewijzigd door gulzig op Sat 7 Mar 2020, 12:27.
4
1
4 likes

Op dit moment zit ik in deze overgangsfase. Bijna 10 jaar geleden begonnen toen ik nog een jochie was. Uiteindelijk kwam ik er toen al snel achter dat ik hiermee verder wou, maar ik moest wel snel leren hoe ik verliezen kon beperken. Vanaf dat moment ben ik er serieuzer naar gaan kijken en alles getest wat er te testen viel. Bij mij viel het kwartje toen ik op een dag een voorspelling niet kon inzetten vanwege privé redenen. Als fanatieke wedder kijk je toch altijd eventjes wat het resultaat was en wat dit voor een impact had op je bankroll. Achteraf bleek dat de voorspelling fout was geweest. Dat vond ik ergens fascinerend omdat ik eigenlijk 50 euro had bespaard, zonder ook maar iets te doen. Sinds dat moment focus ik me niet zozeer meer op ''wat'' ik voorspel, maar op ''wanneer'' ik iets voorspel. Nu al behoorlijk wat jaartjes aan data kunnen verzamelen en theoretisch gezien sta ik zo sterk als maar kan.


Uiteraard zit ook hier een keerzijde aan, want ik ben extreem druk geweest afgelopen jaren met wedden en parttime functie in de marketing. Hierdoor merk ik toch dat ik mentaal behoorlijk moe ben en dit kan leiden tot nonchalant wedgedrag. Voor mij rest alleen nog het mentale aspect en dan staan alle lichten op groen om flink huis te houden.


Zoals andere leden al hebben aangegeven en nog zullen aangeven : denk aan het hele plaatje. Van theorie naar praktijk is een immense stap die je rustig moet nemen.

2
0
2 likes

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.

Welkomstbonus: Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Nieuwe spelers, 18+. Speel bewust. Ontvang een gratis weddenschap tot € 50,-. De minimale storting is €20. De gratis weddenschap kan enkel in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Om een freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

24+ Speel bewust. Minimumstorting €10. Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld). Min. quotering van 1.40. Rollover 6x. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn al

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Onze moderators

Wedstrijd

Ontvang gratis de eerste drie hoofdstukken van ons mooie Wedden op Voetbal boek

Heb jij het in je om hem te verslaan? Dit boek bereidt je optimaal voor op de eeuwige strijd met de bookmaker. We leiden je op een toegankelijke manier langs alle aspecten van het wedden op voetbal