• /
  • Kenniscentrum /
  • Limieten bij bookmakers, je kan het voorkomen met deze tips

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Limieten bij bookmakers, je kan het voorkomen met deze tips

Limieten bij bookmakers, je kan het voorkomen met deze tips

Succesvolle wedders zullen er ongetwijfeld mee te maken krijgen: limieten bij bookmakers. Wat zijn ze en wat kun je er tegen doen?

Als wedders proberen we natuurlijk altijd winst te maken, maar dat proberen bookmakers - uiteraard - ook. Zij hebben een marge op wedstrijden, zodat ze uit iedere wedstrijd winst kunnen halen. Sommige bookmakers doen er wat langer over om odds aan te passen, waardoor ze ons te hoge odds aanbieden. Maar als we dat vaak doen, riskeren we limieten.

Als we de te hoge odds vaak spelen, dan doen we dat boven de gemiddelde marktprijs. Op de korte termijn kunnen we hier veel profijt uit halen en kunnen we surebetten of valuebetten. Surebetten is zekere winst pakken, bijvoorbeeld door het tegenovergestelde van wat we gespeeld hebben te spelen bij een andere bookmaker die ons een odd biedt die daarvoor geschikt is. Valuebetten is in dit geval het spelen op een odd die te lang is blijven staan en (ver) boven het gemiddelde zit. Maar aan deze tactiek zit een keerzijde; de bookmakers willen onze actie’ niet meer hebben na een bepaalde periode, en in bijna alle gevallen krijgen we vervolgens een limiet opgelegd.

 

Wat is een limiet bij een bookmaker?

Een limiet is een maximale inzet die we mogen plaatsen of een maximale uitbetaling die we mogen aanvragen. Als we een bedrag hoger dan het limiet proberen in te zetten, krijgen we een foutmelding. Bij andere bookmakers wordt onze inzet teruggebracht naar het opgelegde maximum. Alle bookmakers hebben limieten. Dit komt omdat ze niet willen dat we door hun fout een groot bedrag kunnen winnen. Een bookmaker heeft liever dat iemand tien keer €1000 inzet, dan dat iemand in één keer €10.000 inzet met een veel hogere winstkans.

Alle bookmakers hanteren ook een maximale inzet. Bij Pinnacle is deze limiet erg hoog en bij de Betfair exchange is het oneindig (zolang er marktaanbod is), maar er zijn ook bookmakers die voor iedereen al lage limieten hanteren.

Limieten kunnen ook per persoon verschillen. Als we vaak surebetten of valuebetten, dan krijgen we al gauw een limiet opgelegd. Het hangt ervan af bij welke bookmaker we spelen, maar vaak wordt de limiet eerst verlaagd naar enkele tientjes en als we dan nog doorspelen kan hij zelfs teruggebracht worden naar een euro. In enkele gevallen kan ons account zelfs gesloten worden.

 

 

Waarom worden spelers gelimiteerd?

Spelers worden om verschillende redenen gelimiteerd. Als we alleen de hoogste odds spelen of als we 'te veel' winst maken, riskeren we al een limitering. De bookmaker verwacht dat we een voor hen verliesgevende speler zijn, waardoor ze ons een limiet opleggen. Eigenlijk willen bookmakers dus alleen verliesgevende spelers. Die krijgen dan extra bonussen en promoties toegewezen, alleen om hen te motiveren meer te spelen.

Niet alle bookmakers limiteren. Bij Aziatische bookmakers (bijvoorbeeld SBObet, 12Bet of Pinnacle) zullen we vrijwel nooit gelimiteerd worden. Dit komt omdat hun odds snel aangepast worden aan de veranderde omstandigheden of door ‘syndicate betting’ (gemeenschappen die veel geld inzetten op dezelfde weddenschap). Bij exchanges worden er ook geen 'limits' opgelegd, omdat spelers hier tegen elkaar spelen en niet tegen de bookmaker. De bookmaker pakt hier alleen een commissie over iedere afgesloten weddenschap en krijgt dus altijd zijn geld.

 

 

Hoe is een limiet te voorkomen?

Als we veel gebruik maken van de arbitragestrategie (surebetten), dan worden we sneller en vaker gelimiteerd. Er zijn manieren om het uit te stellen. Iemand die veel aan surebetten doet zal dit vrijwel altijd met enkelvoudige weddenschappen doen. Een bookmaker ziet liever een speler veel combi's afsluiten. De verwachte winst per weddenschap is in dat geval hoger dan dat die speler alleen enkelvoudige weddenschappen zou afsluiten. Het kan dus geen kwaad af en toe een combi af te sluiten.

We kunnen de kans op een limiet ook beperken door ronde getallen in te zetten in plaats van precies op de cent afgeronde bets. Dat zal per surebet hooguit €0.50 schelen, maar het verkleind wel degelijk de kans om gelimiteerd te worden. Als we €57.17 inzetten op een odd die snel na het plaatsen daalt, dan is het voor de bookmaker overduidelijk dat we aan het surebetten waren.

Bookmakers kunnen ook ‘bad lines’ aanbieden. Dit zijn odds die totaal verkeerd zijn. Het kan om een foute inschatting gaan, zodat de odd veel te hoog of te laag of zelfs omgekeerd staat. Als we hierop inzetten zal de weddenschap altijd geannuleerd worden. Het heeft dus geen enkele zin om hierop in te zetten. Als we op een bad line inzetten, wordt de kans ook groter dat we gelimiteerd worden.

Bij de recreatieve wedders zullen limieten waarschijnlijk niet veel voorkomen. Maar wedders die veel inzetten, hoge odds spelen of veel winst maken lopen altijd het risico om gelimiteerd te worden.

Artikel door:
Avatar vw-crew
Country flag vw-crew

Voetbalwedden heeft een batterij aan deskundige tekstschrijvers. Gezamenlijk leveren ze interessante lectuur omtrent strategieën, wetgeving en andere relevante zaken.

Andere artikelen in deze categorie

Voorbeeld