Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op darten: World Cup 2020

Aankomende vrijdag begint de World Cup of Darts, het enige PDC-toernooi waarbij er in teamverband wordt gespeeld. Ieder geplaatst land heeft een team bestaande uit twee spelers die soms samen een leg moeten gooien, maar soms ook één-tegen-één wedstrijden spelen. Vorig jaar won Schotland, maar zowel Gary Anderson als Peter Wright is niet afgereistd naar Oostenrijk. Kunnen John Henderson en Robert Thornton de eer van de regerend kampioen verdedigen?


Schema

6 Nov: Eerste ronde, best of 9 legs voor duo's

7 Nov: Tweede ronde, best of 3 matches - twee keer best of 7 legs solo, als beide landen één keer winnen volgt er een best of 7 legs duo match

8 Nov: Kwartfinales, halve finales, best of 3 matches - zelfde concept als tweede ronde

8 Nov: Finale, best of 5 matches - eerst twee best of 7 legs solo wedstrijden, dan een best of 7 legs duo wedstrijd. Als het nog geen 3-0 staat worden er maximaal twee singles wedstrijden gespeeld tot een land drie overwinningen heeft.


Deelnemers

Zoals gezegd zullen John Henderson en Robert Thornton Schotland vertegenwoordigen. Voor Nederland zien we dit keer Danny Noppert aan de oche verschijnen samen met Michael van Gerwen, vorig jaar stond Jermaine Wattimena nog naast de nummer één van de wereld. Team Engeland bestaat uit de nummers vier en vijf van de wereld, Michael Smith en Rob Cross. Puur gebaseerd op de stand op de wereldranglijst zouden zij het sterkste team moeten zijn. Voor België zien we Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts de kleuren vertegenwoordigen en we mogen zeker Wales niet vergeten, bestaande uit Gerwyn Price en Johnny Clayton.


Enkele kanshebbers:


Nederland, favoriet met een odd van 3.50 (Betvictor)

Michael van Gerwen deed het jarenlang goed op dit toernooi samen met Raymond van Barneveld. Vorig jaar strandde hij met Jermaine Wattimena in de halve finale tegen Ierland en met Danny Noppert heeft hij opnieuw een speler naast zich die niet tot de top zestien van de wereld behoort. Daarnaast is Michael van Gerwen niet in zijn beste vorm terwijl Nederland natuurlijk favoriet is omdat hij de nummer één op de wereldranglijst is.


Wales, iets lager ingeschat dan Nederland met een odd van 3.75 (Betvictor)

Gerwyn Price won in de afgelopen maand de World Grand Prix en de World Series of Darts Finals en won daarnaast ook nog een EuroTour. Op het EK afgelopen weekend had hij wat pech met de loting, hij verloor in de tweede ronde van de uiteindelijke winnaar Peter Wright. Zijn teamgenoot Johnny Clayton was in goede vorm en schopte het tot de halve finale, waar hij het Peter Wright een tijd land lastig wist te maken maar hij de overwinning niet kon binnenhalen.


Engeland, het derde land met een 'lage quote', namelijk 5.00 (Betvictor)

Zoals gezegd staan Michael Smith en Rob Cross vierde en vijfde op de wereldranglijst, om die reden horen ze bij de topfavorieten. Rob Cross is echter niet in vorm en Michael Smith haalt ook niet het maximale meer uit zijn kunnen. Vorig jaar vormden zij ook samen team Engeland en verloren ze al in de tweede ronde van Ierland.


Enkele andere kanshebbers

Kwart 1: Engeland start tegen de Filippijnen bestaande uit Lourence Ilagan en Noel Malicdem. Zij laten op de WK's al zien dat de spelers op de Asian Tour met het jaar beter worden, Malicdem won met 3-0 in sets van Rowby-John Rodriguez en kwam op een 2-0 voorsprong in sets tegen Peter Wright, maar wist net de overwinning niet te behalen. Rowby-John zit op deze World Cup in hetzelfde kwart, hij vormt met Mensur Suljovic het Oostenrijkse team.

Kwart2: De favorieten in dit kwart zijn België en Noord-Ierland (Daryl Gurney en Brendan Dolan). België start tegen Tsjechië, dat naast Karel Sedlacek ook de 18-jarige nummer twee van het jeugd-WK Adam Gawlas heeft. Gezien in de eindfase voornamelijk twintigers als Dimitri van den Bergh en winnaar Luke Humphries staan gaat hij een mooie toekomst tegemoet.

Kwart 3: Wales is hier topfavoriet, maar ook de runner-up van vorig jaar Ierland (Steve Lennon en William O'Connor) vinden we in dit kwart. Ook moeten we hier letten op Australië (Simon Whitlock en Damon Heta) en de wedstrijd tussen Polen en Zuid-Afrika, waar respectievelijk Krszysztof Ratajski en Devon Petersen de bekende namen zijn.

Kwart 4: Nederland start tegen Brazilië (Diogo Portela en Bruno Rangel) en heeft geen zware loting. Duitsland is het andere land dat geplaatst is, dat team bestaat uit Max Hopp en Gabriel Clemens.


Voorspelling


In de eerste ronde hebben we slechts één wedstrijd over negen legs en ook nog in teams. Hier kunnen dus teams met slechts één goede speler onderuit gaan en kan eigenlijk van alles gebeuren. Ik zal daarom kijken of ik een aantal leuke underdogs kan vinden om de voorbeschouwingen over te schrijven. Mijn favoriet om dit toernooi te winnen is Wales, maar gezien zij in de tweede ronde tegen Schotland moeten en het format vrij kort is vind ik de odd van 3.75 te risicovol.


Als de Filippijnen weten te stunten in de korte eerste ronde tegen Engeland maken zij een aardige kans om ook het kwart te winnen. Natuurlijk is dit een long shot - Philippines to win quarter 1), die zou je met wat kleingeld kunnen spelen tegen odd 13.00 (Betvictor). Omdat ik al op de Filippijnen wil inzetten in de eerste wedstrijd laat ik deze zelf echter lopen en kom ik met een tip in de wedstrijdvoorbeschouwing voor Filippijnen - Engeland.


Op televisie

RTL zendt deze wedstrijden natuurlijk ook uit voor de liefhebber, overdag zijn de wedstrijden te zien op videoland en vanaf 18.00 op RTL 7. Nog meer wedden op darten? Klik hier.

5
0
5 likes
Gestart door
Avatar donnynedved
Country flagdonnynedved
4-11-2020 20:47 in Overige sporten en evenementen
6 reacties

Prachtig topic! 👌

0
0
0 likes
You'll never walk alone!!!!

Mooi Donny .

Onlangs zag ik een oude schoolvriend rijden in een Porsche 911 4S cabriolet met een niet onaardige lady naast hem .

Zeg ik tegen hem : Ja Flup, jij boert niet slecht!Hoe heb je dat verdient?

Flup: Met t vogelpieken hé!

Ik: Leg uit ,vogelpieken?

Hij:A overdag vogelen en t snachts pikken hé😜🙊

1
0
1 likes
De jager vond een konijn, maar het konijn vond van niet

Helaas bieden de bookmakers op dit toernooi weinig aan, ik had gehoopt op correct score 2-0 te kunnen spelen bij o.a. België vandaag. Hierbij de voorbeschouwingen met bij twee wedstrijden een tip, daarnaast heb ik drie teams die ik zie winnen in een combi geplaatst in mijn topic.


13:00 Canada - New Zealand

13:50 Austria - Portugal

14:40 Belgium - Latvia

15:30 England - Lithuania


19:00 Australia - Poland

19:50 Wales - Scotland

20:40 Germany - Greece

21:30 Netherlands - Spain

0
0
0 likes
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Vandaag vier wedstrijden, helaas kunnen we opnieuw alleen op de winnaar inzetten en zijn er geen andere markten. We moeten dus roeien met de riemen die we hebben:


13:10 Canada - Belgium

14:00 England - Austria

14:50 Wales - Australia

15:40 Netherlands - Germany

0
0
0 likes
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Nabeschouwing World Cup of Darts 2020


Na Nederland, Schotland en Engeland is Wales het vierde land ooit dat de World Cup of Darts weet te winnen. Hierbij een terugblik op het pad van de kampioenen en de vorm van de topdarters op weg naar het WK.


De finale: Wales - Engeland

Waar de tweede ronde, kwartfinale en halve finale werd gespeeld over maximaal drie wedstrijden ging de finale over maximaal vijf wedstrijden. Toch werd het een relatief korte wedstrijd, het was pas de tweede keer in acht jaar dat een land de finale met 3-0 wist te winnen. Gerwyn Price is de man in vorm bij de PDC en dit liet hij zien in zijn wedstrijd tegen Michael Smith. Hij versloeg de nummer vier van de wereld met 4-1 in legs en was vooral vele malen beter op de finishes (44% raak bij Price, 10% raak bij Smith). Ook teamgenoot Johnny Clayton won zijn duel, hij versloeg Rob Cross met 4-2 en maakte ook het verschil op de dubbels (67% raak bij Clayton, 25% bij Cross). Het teamduel was nog het meer spannend, deze werd door Wales met 4-3 gewonnen waarbij dit keer juist de triples het verschil maakten, Price en Clayton gooiden samen gemiddeld 103.5 punten per beurt!


De tops en flops

Nu de majors elkaar in rap tempo opvolgen is het interessant om te zien wie er in vorm zijn en wie er nog veel werk te verzetten heeft in aanloop naar het WK.


Top

De absolute topper van dit toernooi was Gerwyn Price. De nummer drie van de wereld rijgt momenteel de prijzen aaneen en pakt nu ook zijn eerste teamprijs. Hij gooide het hoogste toernooigemiddelde (99.9 per beurt) en bewaarde zijn beste spel voor de finale. Johnny Clayton haalde vorige week de halve finale van het EK en presteerde opnieuw goed. Naarmate het toernooi vorderde begon The Ferret beter te spelen. Het Australische team kwam het dichtst bij hen in de buurt met een toernooigemiddelde van 97.2 per beurt, waarbij Simon Whitlock het net iets beter deed dan Damon Heta. Een derde team dat opviel is de nummer drie op de ranglijst van gemiddelden, Canada gooide samen 93.5 punten per beurt en schakelde Noord-Ierland en Nieuw-Zeeland uit alvorens ze een derde wedstrijd afdwongen tegen België.


Flop

Van alle bekende spelers was Daryl Gurney de grootste flop, hij gooide in de openingswedstrijd slechts 81.4 gemiddeld en was de reden dat Noord-Ierland het toernooi meteen moest verlaten. Ook het Schotse team presteerde niet al te best, John Henderson en Robert Thornton konden niet in de voetsporen van Peter Wright en Gary Anderson treden, die beiden verstek lieten gaan dit toernooi.


De weddenschappen

De bookmakers boden helaas vrij weinig pre-match weddenschappen aan, er kon alleen worden ingezet op de winnaar per wedstrijd. Als we ook hadden kunnen inzetten op correct score (in een aantal voorbeschouwingen voorspelde ik 2-0 als uitslag maar kon ik dit helaas niet plaatsen) of handicaps was het waarschijnlijk een mooi toernooi geweest. Nu waren er eigenlijk amper valuebets te vinden en dus ook maar weinig tips van mijn kant. Omdat ik graag open ben vermeld ik ook de cijfers bij een verliesgevend toernooi, dus hierbij de statistieken. Het is mijn derde verliesmakende darttoernooi in de vier jaar dat ik hier voorbeschouwingen schrijf, geen man over boord dus maar ik denk er aan om dit toernooi volgend jaar over te slaan 😉


4 weddenschappen en 6 stakes ingezet

4 stakes verloren, 1 stake gewonnen

totaal -3 stakes dit toernooi


De Order of Merit

Het toernooi telt niet mee voor de ranking, de Order of Merit blijft dus ongewijzigd met Van Gerwen op één, Wright op twee en Price vlak daarachter op drie.


Aankomende toernooien

Komende week wordt er nog een winter series met Players Championships gehouden waar nog plekken te verdienen zijn voor de Grand Slam of Darts. De Grand Slam zelf begint over een week op maandag 16 november en eindigt op 24 november.

3
0
3 likes
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.

Welkomstbonus: Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Nieuwe spelers, 18+. Speel bewust. Ontvang een gratis weddenschap tot € 50,-. De minimale storting is €20. De gratis weddenschap kan enkel in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Om een freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

24+ Speel bewust. Minimumstorting €10. Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld). Min. quotering van 1.40. Rollover 6x. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn al

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Onze moderators

Wedstrijd

Ontvang gratis de eerste drie hoofdstukken van ons Wedden op Voetbal boek

Heb jij het in je om hem te verslaan? Dit boek bereidt je optimaal voor op de eeuwige strijd met de bookmaker. We leiden je op een toegankelijke manier langs alle aspecten van het wedden op voetbal