Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Darten: PDC World Championship Darts 2020

De mooiste maand van het dartsjaar is aangebroken, het WK van de PDC gaat weer van start! Naast deze toernooivoorbeschouwing zullen er natuurlijk ook weer veel wedstrijdvoorbeschouwingen en wedtips volgen. Mocht je vragen, opmerkingen of tips over dit toernooi hebben, dan ben je zeker welkomdeze in dit topic te plaatsen! 


PDC World Championship Darts 2019 


Van donderdag 13 december tot de finale op dinsdag 1 januari vindt de 26e editie van het PDC WK plaats, zoals gebruikelijk in Alexandra Palace, ook wel Ally Pally genoemd. Het speelschema is als volgt: 


13-21 december: Eerste en tweede ronde, best of 5 sets, top 32 stroomt in de tweede ronde in

22-28 december: Derde en vierde ronde, best of 7 sets

29 december: Kwartfinales, best of 9 sets

30 december: Halve finales, best of 11 sets

1 januari: Finale, best of 13 sets


Voormalige winnaars


Het WK is natuurlijk het belangrijkste toernooi bij de PDC en heeft dit jaar een totale prijzenpot van 2,5 miljoen. Phil Taylor staat qua titels op eenzame hoogte, hij won veertien van de negentien finales waarin hij uitkwam, slechts zes keer haalde hij de finale niet. Gary Anderson staat op vier finales en twee titels, daarna volgen Michael van Gerwen, Adrian Lewis en John Part met twee titels in drie finales. Tussen 2013 en 2017 verdeelden Van Gerwen en Anderson de titels, vorig jaar was het grote verrassing Rob Cross die bij zijn debuut wereldkampioen werd. 


Deelnemers


De top-32 van de PDC Order of Merit is automatisch geplaatst en stroomt in de tweede ronde in. Kwart 1 bevat enkele topspelers, onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Simon Whitlock, James Wade, Jelle Klaasen en Adrian Lewis zijn hier ingedeeld. In kwart 2 vinden we Gary Anderson, Jermaine Wattimena, Dave Chisnall en Daryl Gurney. In kwart 3 zijn titelhouder Rob Cross, Michael Smith en Mensur Suljovic ingedeeld. Tenslotte vinden we in kwart 4 de kersverse Major-winnaar Gerwyn Price samen met Peter Wright en Benito van de Pas. 


Deze 32 spelers komen uit tegen de winnaars uit de eerste ronde, waarin 64 spelers uitkomen. De Nederlanders en Belgen die we in de eerste ronde zien zijn Danny Noppert (kwart 1), Vincent van der Voort (kwart 2), Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Yordi Meeuwisse en jeugdkampioen Dimitri van den Bergh (allen kwart 3) en Geert Nentjes, Jeffrey de Graaf en Jan Dekker (allen kwart 4).


Titelfavorieten met daarachter hun ranking en odd voor toernooiwinst


Michael van Gerwen (#1, odd 2.62 bij Betfair)

Michael van Gerwen is zoals ieder toernooi de absolute topfavoriet, toch zie ik hier geen enkele value in gezien hij geen topjaar heeft gedraaid op de grote toernooien. Vorig jaar had hij vijf titels op een Major binnen terwijl hij aan het UK Open niet deelnam, in 2015 en 2016 won hij er beide jaren maar liefst acht. Dit jaar won hij er ‘slechts’ drie, waarbij we hem op de World Matchplay in de eerste ronde zagen sneuvelen en hij er op het European Championship al in de tweede ronde uitvloog. Daarnaast is Mighty Mike dus ook ingedeeld in misschien wel het zwaarste kwart, waar hij in de vierde ronde waarschijnlijk Adrian Lewis of Raymond van Barneveld tegekomt,en in de kwartfinale James Wade de tegenstander kan zijn. 


Peter Wright (#3, odd 12.00 bij Betway)

Voor Peter Wright is het een jaar van 'net niet'. In 2017 won hij elf toernooien en stond hij in vier finales op een Major, daarnaast pakte hij de titel op het UK Open. Dit jaar verloor hij alle drie de finales die hij speelde op een groot toernooi en pakte slechts twee titels op de vloer. Vaak weet hij een aantal wedstrijd per toernooi sterk te gooien, maar laat hij het aan het einde afweten. Snakebite is wel ingedeeld in een gunstig kwart. In de derde ronde kan hij tegenover de zwaar uit vorm zijnde Benito van de Pas komen, op weg naar de halve finale kan hij Joe Cullen en Gerwyn Price/Ian White tegenkomen als sterkste tegenstanders.  


Gary Anderson (#4, odd 4.50 bij Betfair)

Gary Anderson is na Van Gerwen de favoriet bij de bookmakers. Gezien zijn goede prestaties dit jaar is dat volledig terecht, hij wist net als de Nederlander drie Majors te winnen (UK Open, World Matchplay, Champions League) en won vier van de negentien ProTours waarop hij uitkwam. Hij leek drie weken geleden zelfs een vierde grote titel in 2018 bij te kunnen schrijven, maar verloor zijn concentratie in de finale van de Grand Slam of Darts omdat Gerwyn Price naar zijn mening te uitbundig was. The Flying Scotsman heeft in zijn kwart vooral concurrentie van Gurney, Chisnall en Darren Webster.. 


Enkele outsiders zijn:


Rob Cross (#2, odd 23.00 bij Unibet)

Rob Cross kon geen navolging geven aan zijn fantastische debuutjaar, hij haalde slechts één halve finale op een Major (Premier League) en lag er op vijf van de tien toernooien al voor de kwarfinale uit. Een enkele keer zagen we hem uitstekend spelen zoals op de Brisbane Masters, maar de goede vorm van 2017 heeft hij niet. Wellicht kan hij hier wel de halve finale bereiken omdat hij niet in het sterkste kwart zit, zijn route daarheen zou via De Zwaan, Reyes, Clayton/Bunting en Suljovic/Smith kunnen gaan.


James Wade (#9, odd 41.00 bij Williamhill)

James Wade was aan het einde van dit jaar ineens in de vorm van zijn leven. Hij won zowel de titel op het European Championship als op de World Series Finals en werd de vijfde speler die twee grote toernooien na elkaar won. The Machine zag er op de twee toernooien daarna minder sterk uit, toen hij van Unterbuchner en Dobey verloor. Voor James zal het een zeer zwaar WK worden, in zijn eerste wedstrijd krijgt hij waarschijnlijk de grote verrassing Krzysztof Ratajski tegenover zich, op weg naar de halve finale kan hij Klaasen, Whitlock en Van Gerwen/Lewis/Van Barneveld tegenkomen. 


Michael Smith (#10, odd 15.00 bij Unibet)

Michael Smith kan nog niet consistent zijn topniveau halen, toch zal iedereen de potentie zien die de Engelsman heeft. Hij verloor dit jaar de finale van de Premier League en won de titel op de Shanghai Masters. Enkele weken geleden kreeg hij een nieuwe kans op een Majortitel, op de World Series Finals kreeg hij matchdarts in de finale maar miste hij vijf pijlen voor de eindzege. Zijn weg naar de halve finale kan gaan via Henderson, Suljovic en Cross/Bunting. 


Gerwyn Price (#6, odd 36.00 bij Betfair of zelfs 51.00 als je op 1xBet zit)

Gerwyn Price wist vorige maand voor het eerst een titel op een Major te winnen. Hij speelde zeer overtuigend op de Grand Slam en won op weg naar de finale van Whitlock en Suljovic, waarna hij in de finale Anderson versloeg. Price was zeer constant qua gemiddelden en zit in het minst sterke kwart, waar Wright, White en Cullen zijn grootste concurrenten zijn. 


Voorspelling


Ik denk dat Gary Anderson en Michael van Gerwen ongeveer gelijkwaardig zijn momenteel, maar vind de odd van beiden te laag om te spelen op toernooiwinst. Van de outsiders vind ik de odd voor Price @ 36.00 het mooist, gezien hij in het zwakste kwart is ingedeeld. 


Mijn toernooitips: 


Gary Anderson wint kwart 2 @ 1.73 (Betfair of PaddyPower,Medium)

Dit is de laagste odd waarop ik deze bet zou pakken. Anderson is in topvorm en ik verwacht voor hem geen problemen tegen Wattimena, Webster en Gurney of Chisnall. Zeker gezien deze laatste wedstrijd over best of 9 sets zal gaan.


No first time winner & Gary Anderson to be eliminated in semi finals @ 8.00 (PaddyPower of 1xBet,Low)

Deze odd lijkt mij iets te hoog. Het meest logische scenario is hier dat Anderson de halve finale haalt en verliest van Van Gerwen, die vervolgens zijn derde titel pakt.


Gerwyn Price wint kwart 4 @ 5.00 (Coral,Low)

Ook Price verkeert in prima vorm, op de checkouts raakt hij dit jaar gemiddeld 41% en in zijn laatste zeven wedstrijden gooide hij drie keer een 100+ gemiddelde en zes keer een gemiddelde van 96 of hoger. Pas in de kwartfinale kan hij een tegenstander van hoog niveau tegenkomen, namelijk Peter Wright, die niet in zijn allerbeste verkeert.


Highest average under 110.5 @ 1.85 (Bwin of 1xBet,Medium)

Ik vind deze line aan de hoge kant, zeker gezien de lengte van de wedstrijden (minimaal drie sets). Alleen Michael van Gerwen (2017) en Phil Taylor (2002 en 2009) wisten ooit een gemiddelde boven de 110.5 te noteren op het WK. Dit jaar gooide Van Gerwen zeven keer een hoger gemiddelde in minimaal negen legs op het podium, Anderson één keer, de overige spelers niet. Het zal dus waarschijnlijk van de Nederlander moeten komen als dit een over wordt, gezien hij niet de absolute topvorm lijkt te hebben zie ik value op under 110.5.


UNDER 860.5 tournament 180s @ 2.00 (Bwin, High) Deze heb ik eerder getipt U850.5 bij Betfair, maar deze line is gunstiger

Twee jaar geleden werd het record verbroken met het enorme aantal van 708, in normaalgesproken zijn echter de 654 van 2016 en de 656 van vorig jaar normalere getallen voor het WK. Er zijn dit jaar meer voorrondewedstrijden, normaal waren dit acht wedstrijden van max drie sets, nu 32 wedstrijden van max vijf sets. Het niveau in deze wedstrijden is vaak niet heel hoog dus over al deze partijen zie ik niet zo snel 7 180s gemiddeld vallen. Ik zou de line zelf op ongeveer 810 schatten, onder andere Bwin heeft hem op 775 staan.


Op televisie

Voor de liefhebber die naast het wedden ook live de wedstrijden wil bekijken, zijn de wedstrijden te zien op RTL7. Het volledige schema is hier te vinden: http://www.rtl7darts.nl/tvgids

5
0
5 likes
Gestart door
Avatar donnynedved
Country flagdonnynedved
6-12-2018 20:03 in Overige sporten en evenementen
144 reacties

Ik heb nog extra outrights toegevoegd, eentje ga ik nu nog toevoegen omdat ik denk dat de line dit weekend nog zal dalen


Ik speel Under 850.5 tournament 180s @ 1.83 (Betfair of PaddyPower, High)

Twee jaar geleden werd het record verbroken met het enorme aantal van 708, in normaalgesproken zijn echter de 654 van 2016 en de 656 van vorig jaar normalere getallen voor het WK.

Er zijn dit jaar meer voorrondewedstrijden, normaal waren dit acht wedstrijden van max drie sets, nu 32 wedstrijden van max vijf sets. Het niveau in deze wedstrijden is vaak niet heel hoog dus over al deze partijen zie ik niet zo snel 7 180s gemiddeld vallen. Ik zou de line zelf op ongeveer 810 schatten, onder andere Bwin heeft hem op 775 staan. Value dus op de under!

Bericht gewijzigd door donnynedved op Fri 7 Dec 2018, 01:12.
0
0
0 likes
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don
Op vr. 7 dec. 2018, 00:59 schreef donnynedved:

Ik heb nog extra outrights toegevoegd, eentje ga ik nu nog toevoegen omdat ik denk dat de line dit weekend nog zal dalen


Ik speel Under 850.5 tournament 180s @ 1.83 (Betfair of PaddyPower, High)

Twee jaar geleden werd het record verbroken met het enorme aantal van 708, in normaalgesproken zijn echter de 654 van 2016 en de 656 van vorig jaar normalere getallen voor het WK.

Er zijn dit jaar meer voorrondewedstrijden, normaal waren dit acht wedstrijden van max drie sets, nu 32 wedstrijden van max vijf sets. Het niveau in deze wedstrijden is vaak niet heel hoog dus over al deze partijen zie ik niet zo snel 7 180s gemiddeld vallen. Ik zou de line zelf op ongeveer 810 schatten, onder andere Bwin heeft hem op 775 staan. Value dus op de under!

Mooie voorbeschouwing!


Ik pak deze mee. Daarnaast had ik al wat geld op Cross gezet, puur vanwege zijn winst vorig jaar. Wedden op Price gaat tegen mijn principes in ;)


Zoals je zegt, de mooiste maand van het jaar. Ik heb er zin in!

1
0
1 likes
You only sing when you're winning!
Op vr. 7 dec. 2018, 00:59 schreef donnynedved:

Ik heb nog extra outrights toegevoegd, eentje ga ik nu nog toevoegen omdat ik denk dat de line dit weekend nog zal dalen


Ik speel Under 850.5 tournament 180s @ 1.83 (Betfair of PaddyPower, High)

Twee jaar geleden werd het record verbroken met het enorme aantal van 708, in normaalgesproken zijn echter de 654 van 2016 en de 656 van vorig jaar normalere getallen voor het WK.

Er zijn dit jaar meer voorrondewedstrijden, normaal waren dit acht wedstrijden van max drie sets, nu 32 wedstrijden van max vijf sets. Het niveau in deze wedstrijden is vaak niet heel hoog dus over al deze partijen zie ik niet zo snel 7 180s gemiddeld vallen. Ik zou de line zelf op ongeveer 810 schatten, onder andere Bwin heeft hem op 775 staan. Value dus op de under!

Zeer mooie tip van de under 180’s, die speel ik ook high mee.

1
0
1 likes

Zin in, wordt een mooi toernooi.


Voor ronde 1 heb ik de volgende al klaar staan.

Searle @1.75

Ratasjki wint met 3-0 @3 (williamhill)

0
0
0 likes
Come on you Spurs!

opvallend dat Labanauskas een odd van 1,90 krijgt, terwijl t een van de betere in de voorronde is.

1
0
1 likes

Top Donny, zelf heb ik Anderson al een paar maanden geleden gespeeld. Toen stond ie een stuk hoger, wellicht dat ik hem verzeker met een betje op MvG maar dadelijk hebben we weer een Cross 2.0

1
0
1 likes
NBA / CS:GO
Op vr. 7 dec. 2018, 10:12 schreef riks:

Zin in, wordt een mooi toernooi.


Voor ronde 1 heb ik de volgende al klaar staan.

Searle @1.75

Ratasjki wint met 3-0 @3 (williamhill)

Ratajski is een baas, maar searle vind ik absoluut geen zekerheidje. Veel te wisselvallig

0
0
0 likes

Bedankt voor de voorbeschouwing weer Donny! Lijkt erop dat ik m'n Betfair account weer even af moet stoffen voor de under 180's bet :). Sowieso denk wel een goede bookie als het gaat om het aanbod wat betreft darts he?

0
0
0 likes
Op vr. 7 dec. 2018, 16:31 schreef jorditoma:

Bedankt voor de voorbeschouwing weer Donny! Lijkt erop dat ik m'n Betfair account weer even af moet stoffen voor de under 180's bet :). Sowieso denk wel een goede bookie als het gaat om het aanbod wat betreft darts he?

Betfair is voor mij inderdaad een van de beste (waarschijnlijk de beste) bookie qua darts, zij bieden ook veel markten aan die anderen niet hebben zoals unders/overs op gemiddelden of beide spelers gooien minstens 5 180ers. Ook Bwin heeft een ruim aanbod en Williamhill vaak de gunstigste line bij under/over checkouts.

1
0
1 likes
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don
Op vr. 7 dec. 2018, 10:26 schreef mikefr1908:

opvallend dat Labanauskas een odd van 1,90 krijgt, terwijl t een van de betere in de voorronde is.

Dit viel mij ook op idd. Das een hele mooie. Mooie voorbeschouwingen Donny. Ik verwacht zelf veel van Smith dit WK. Hij heeft een mooie loting dus ga nog even de odds checken op een finaleplaats van hem.

0
0
0 likes

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.

Welkomstbonus: Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Nieuwe spelers, 18+. Speel bewust. Ontvang een gratis weddenschap tot € 50,-. De minimale storting is €20. De gratis weddenschap kan enkel in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Om een freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

24+ Speel bewust. Minimumstorting €10. Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld). Min. quotering van 1.40. Rollover 6x. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn al

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Onze moderators

Wedstrijd

Ontvang gratis de eerste drie hoofdstukken van ons Wedden op Voetbal boek

Heb jij het in je om hem te verslaan? Dit boek bereidt je optimaal voor op de eeuwige strijd met de bookmaker. We leiden je op een toegankelijke manier langs alle aspecten van het wedden op voetbal