Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Tennis: Roland Garros 2021

Van zondag 30 mei tot en met zondag 13 juni wordt dit jaar de 125e editie van Roland Garros afgewerkt. Eind 2019 won Nadal zijn dertiende grandslamtitel op het Parijse gravel. Bij de dames was Iga Swiatek vorig jaar de verrassende winnares. 


De loting voor het hoofdtoernooi heeft donderdag plaatsgevonden. We kijken waar de value is te vinden in zowel het mannen- als het vrouwentoernooi.


Schema vrouwen


Kwart 1:

Bovenaan het 1ste kwart vinden we Ashleigh Barty (1) terug. De Australische kent een uitstekend seizoen, waarin ze al vier WTA-titels won. Alleen in Madrid verloor ze recent een finale op gravel. De eerste echte test wacht in de vierde ronde tegen wellicht de jonge Coco Gauff.


Het onderste deel van dit kwart is een stuk sterker bezet met Elina Svitolina (5), Karolina Pliskova (9), voormalig Roland Garros-finaliste Sloane Stephens, Karolina Muchova (18) en Barbora Krejcikova. De twee laatstgenoemde Tsjechische speelsters zijn in mijn ogen interessant om een mooie run te maken, al blijft Barty de gedoodverfde favoriet om dit kwart te winnen.


Kwart 2:

In het 2e kwart is Sofia Kenin (4) de hoogst geplaatste speelster. De Amerikaanse kent een mager seizoen en trof het niet met de loting, aangezien haar direct een ontmoeting met voormalig Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko wacht. De verwachting is dat zij samen met Jessica Pegula (28) mogen uitmaken wie zich op kan maken voor een vierde ronde partij tegen Elise Mertens (14) of Maria Sakkari (17).


De onderste helft van dit kwart is niet misselijk te noemen. Garbine Muguruza (12) won het grandslamtoernooi in Parijs in 2016 en wacht meteen een clash tegen Marta Kostyuk. Terwijl we in de laatste sectie Anett Kontaveit (30) en Iga Swiatek (8). De Poolse opent haar toernooi tegen de talentvolle Kaja Juvan.


Kwart 3:

Bovenaan het derde kwart vinden we Serena Williams terug. De Amerikaanse drievoudig winnares van Roland Garros. Toch geef ik haar gezien haar leeftijd op deze trage ondergrond weinig kans. In de derde ronde is Angelique Kerber (26) een mogelijke tegenstander, terwijl een ronde later hoogstwaarschijnlijk Petra Kvitova (11) wacht.


In de onderste helft heeft Aryna Sabalenka (3) de beste papieren. De Wit-Russin viel tot nog toe altijd tegen op grandslams, maar heeft van iedereen de meest gunstige loting en won recent op het gravel van Madrid op overtuigende wijze de titel. De eerste echte test voor Sabalenka volgt pas in de vierde ronde, mogelijk Paula Badosa Gibert. 


Kwart 4:

Het 4e kwart is enorm open. Er zijn een hoop interessante speelster te vinden, maar helaas speelt bijna iedereen tegen elkaar in de eerste ronde:

Amanda Anisimova vs. Veronika Kudermetova (29)

Nadia Podoroska vs. Belinda Bencic (10)

Kaia Kanepi vs Marketa Vondrousova (20)


Van Naomi Osaka (1) hoeven we op gravel niet veel te verwachten, terwijl Bianca Andreescu (6) moeite heeft om blessurevrij te blijven. In dit kwart is het denk ik het verstandigste om de uitslagen van de eerste ronde partijen af te wachten en daarna eventueel nog een outright voor winst van Roland Garros of dit kwart te spelen.


Outrights:

Winst Roland Garros: Ashleigh Barty @ 6.0 (Unibet, low)

Winst Roland Garros: Aryna Sabalenka @ 9.0 (Unibet, low)

Winst kwart 4: Paula Badosa @ 9.0 (Betway, low)


Roland Garros 2021, waar kan ik het zien?

Eurosport beschikt ook dit jaar weer over de rechten van Roland Garros. Online zijn de wedstrijden op de Eurosport Player en o.a. op Unibet TV te zien, via je laptop of pc heb je prima beeld.


Eigen tips

Voel je vrij om in dit topic ook eigen tips te delen gedurende Roland Garros.


De voorbeschouwing van het mannentoernooi zal ik in de loop van zaterdagmiddag in dit topic plaatsen. De eerste dagelijkse voorbeschouwingen volgen zaterdagavond.

7 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jorditoma
Country flagjorditoma in 28-05-2021 12:58 Overige sporten en evenementen
in 28-05-2021 12:58 Overige sporten en evenementen
18 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50


Heb ik iets gemist of is Swiatek niet gewoon top favoriet in kwart 2 en zelfs de meest waarschijnlijke winner ?

Vind je die odds te laag ?

1 Vind ik leuk's
KK-AA-KK

De odds voor Swiatek (titelwinst & winst kwart 2) vind ik inderdaad te laag staan. Ze zit bij Muguruza in het kwart en waar ze vorig jaar vrijuit kon spelen, zal ze nu ook de druk van het verdedigen van haar titel voelen. Een Barty in goede doen, haalt minimaal de halve finale. In een 50/50 partij tegen Swiatek ligt daar nu dus de value. Ik verwacht uiteindelijk wel dat één van hen de titel zal winnen.

1 Vind ik leuk's

Voorbeschouwing mannentoernooi

Schema mannen


Kwart 1:

In de bovenste helft van het 1ste kwart is Novak Djokovic (1) begrijpelijkerwijs de torenhoge favoriet. Wel wordt het interessant om te zien wie zijn tegenstander in de vierde ronde wordt. Misschien kan de jonge Italiaan Lorenzo Musetti verrassen tegen David Goffin (13) en een mooie run maken.


Het onderste gedeelte van dit kwart is meer open. Matteo Berrettini (9) heeft op het eerste gezicht de beste papieren. Hem wacht in de derde ronde wellicht een interessante ontmoeting met Felix-Auger Aliassime (20). In de laatste sectie zien we twee grote namen. Marin Cilic neemt het in de eerste ronde op tegen de Franse wildcard Arthur Rinderknech, terwijl Roger Federer zich voor de tweede keer in zes jaar tijd op het Parijse gravel laat zien. De Zwitser wacht in de eerste ronde een ontmoeting met qualifier Denis Istomin.


Kwart 2:

Rafael Nadal (3) is logischerwijs de grote favoriet om uit het 2e kwart te komen. De verwachting is dat de Spaanse gravelkoning zeker in de eerste rondes nauwelijks getest wordt. In de vierde ronde lijkt Sinner (18) de meest logische tegenstander. De Italiaanse tiener is enorm talentvol, maar was in twee voorgaande ontmoetingen nog niet in staat om Nadal te verslaan.


In de onderste helft zijn veel interessante namen te vinden. Diego Schwartzman (10) is uit vorm en dat biedt kansen voor de Russen Aslan Karatsev (24) en Andrey Rublev (7). Karatsev neemt het in de eerste ronde op tegen Jenson Brookbsy. Een jonge Amerikaan die indruk maakt op de Challenger Tour en zich kwalificeerde voor Roland Garros. Dé speler om hier in de gaten te houden is de achttienjarige Carlos Alcaraz. Het achttienjarige Spaanse supertalent verloor tijdens zijn drie partijen in het kwalificatietoernooi in totaal slechts acht games. 


Kwart 3:

Met al die grote namen in de bovenste speelhelft, liggen er dus volop kansen voor degenen die zich in de onderste speelhelft bevinden. In kwart 3 is Alexander Zverev (6) de favoriet. Hij treft in de vierde ronde hoogstwaarschijnlijk iemand van het drietal Karen Khachanov (23), Kei Nishikori of Roberto Bautista-Agut (11). Zij zitten in een te zware sectie, waardoor het spelen van een outright te risicovol is. 


In de onderste helft zien we veel gravelspecialisten terug. Fabio Fognini (27) en Benot Paire hebben niet de vorm, terwijl van Alejandro Davidovich Fokina nog niet te veel verwacht mag worden. Dominic Thiem (4) is op papier in dit kwart de favoriet, maar worstelde dit seizoen met zijn motivatie en wist nog niet zijn topniveau te halen. Hierdoor is de 22-jarige Noor Casper Ruud voor mij een interessante optie.


Kwart 4:

Met het tennis dat Stefanos Tsitsipas (5) dit seizoen op gravel laat zien, is hij de favoriet in het 4e kwart. Hem wacht in de tweede ronde een interessante ontmoeting met Sebastian Korda of Pedro Martinez. Maar echt in de problemen komen, mag hij tot de vierde ronde niet, tegen wellicht Pablo Carreno Busta (12).


Het onderste deel van dit kwart ligt het meest open van heel het speelschema. Daniil Medvedev (4) heeft het spelen op gravel namelijk nog steeds niet onder de knie en kent sowieso een pikante ontmoeting in de eerste ronde met Alexander Bublik. Christian Garin (22) is een goede kanshebber om te profiteren van een vroege uitschakeling van de Rus. 


Outrights:

Ik kan helaas geen legale bookmaker vinden waar het mogelijk is om het behalen van bepaalde rondes door specifieke spelers te vinden is. Via Bet365 waren Berrettini @ 3.25, Rublev @ 2.62 en Christian Garin @ 4.0 anders interessante quoteringen geweest voor het bereiken van de kwartfinale. Hetzelfde geldt voor Ruud. Ik durf het wel aan om hem low stake winst van kwart 3 te spelen. Hiervoor dient hij hoogstwaarschijnlijk af te rekenen met Dominic Thiem en later Alexander Zverev. 


In de bovenste speelhelft een outright spelen en hopen op een verrassende uitschakeling van Nadal lijkt me niet verstandig. In het 4e kwart is een verrassende run van Pablo Carreno Busta in mijn ogen interessant om low stake te spelen.


Winst Kwart 3: Casper Ruud @ 6.0 (Unibet, low)

Winst Kwart 4: Pablo Carreno Busta @ 10.0 (Unibet, low)

Bericht gewijzigd door jorditoma op za 29 mei 2021, 12:18
2 Vind ik leuk's

De als 27e geplaatste Alison Riske heeft zich teruggetrokken voor Roland Garros. Hierdoor heeft Paula Badosa een geplaatste status gekregen en is ze in het 4e in plaats van het 3e kwart terecht gekomen. Een interessante ontwikkeling, zeker gezien de Spaanse eigenlijk een lastige eerste ronde tegen de Deense tiener Clara Tauson stond te wachten. Ik geef Paula Badosa een prima kans om het 4e kwart, dat wijdopen is, te winnen en Betway geeft hiervoor een mooiere quotering dan de andere bookies.


Winst kwart 4: Paula Badosa @ 9.0 (Betway, low)

Bericht gewijzigd door jorditoma op za 29 mei 2021, 19:09
1 Vind ik leuk's


inmiddels gezakt naar 6 helaas

2 Vind ik leuk's
KK-AA-KK

1ste dag en al paar mooie namen zijn naar huis.


Bij de vrouwen is Kerber er al uit, grotere verrassing bij de mannen met de exit van Dimitrov ( 2 sets, 5-2 en 40-0 voorsprong) en vooral Thiem

2 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

Gisteren een prachtige overwinning van Van de Zandschulp op de als 19e geplaatste Pool. Nieuwe Martin Verkerk in aantocht?


2 Vind ik leuk's
Groningen is mijn trots.

Speel morgen twee funbets. Linette to win (vs Barty) @6.50. Barty geeft aan niet 100% fit te zien en dat zagen we terug in haar 1e ronde partij. Ze bewoog slecht en kwam uiteindelijk goed weg tegen Pera. Zie kansen liggen voor Linette die een prima vorm laat zien. Andere funbet: Martincova to win (vs Pegula) @4.30. Martincova speelde een solide 1e wedstrijd. Pegula, daarentegen, maakte veel onnodige fouten tegen een laagvlieger. Het lijkt erop dat Pegula geen vrienden is geworden met het Parijse gravel.

1 Vind ik leuk's

Dat vrouwentennis is gewoon een slagveld na amper 2 rondes.

Halep (niet gestart), Muguruza, Kvitova, Barty, Osaka en in mindere mate Kerber zijn allemaal al naar huis.


Gaat een heel open tornooi worden, benieuwd wie gaat winnen bij de vrouwen.

0 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

Swiatek of sabalenka denk ik

1 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.