Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Tennis: US Open 2020

Aanstaande maandag wordt in New York de 134ste editie van de US Open afgetrapt. Het grandslamtoernooi zal anders zijn dan andere jaren, aangezien er door de coronapandemie vele restricties gelden op Flushing Meadows, het tenniscomplex in New York. Zo is er geen publiek aanwezig en worden de spelers verplicht ondergebracht in twee hotels. Ze leven in een bubbel, een bezoekje aan Manhattan brengen, zit er bijvoorbeeld niet in. Voor nog meer wedden op tennis, neem hier een kijkje.




De ATP- en WTA-Tour lagen door de coronapandemie bijna vijf maanden stil, van een ideale voorbereiding is voor het deelnemersveld dan ook allerminst sprake. Vorig jaar schreef Rafael Nadal de US Open na een marathonpartij tegen Daniil Medvedev op zijn naam. Bij de vrouwen was debutante Bianca Andreescu de verrassende winnares. De jonge Canadese wist Serena Williams in de finale af te houden van de door de Amerikaanse grootheid zo begeerde 24ste grandslamtitel.


Nadal laat het grandslamtoernooi dit jaar links liggen. De Spanjaard vond het niet verantwoord om af te reizen naar New York en focust zich volledig op Roland Garros, terwijl Roger Federer de US Open mist vanwege een knieoperatie. Andere grote namen die ontbreken, zijn die van Gaël Monfils, Stan Wawrinka, Fabio Fognini en Nick Kyrgios. Het damestoernooi is wel meer uitgedund; maar liefst zes speelsters uit de top tien, waaronder Kiki Bertens, ontbreken op het grandslamtoernooi. Voor de spelers die wel acte de présence geven, is de US Open enorm lucratief. De winnaar en winnares van het grandslamtoernooi in het enkelspel wacht een geldbedrag van ruim 2,5 miljoen euro. 


Voorbeschouwing mannentoernooi

De geplaatste spelers:

Novak Djokovic (1)

Door de afwezigheid van Rafael Nadal en Roger Federer is Novak Djokovic de gedoodverfde favoriet om de US Open 2020 op zijn naam te schrijven. De teller van de Serviër staat momenteel op zeventien gewonnen Grand Slams. Hij zal zijn kans dan ook schoon zien om de minimale achterstand op zijn twee concurrenten, als het gaat om de meeste grandslamtitels, te verkleinen.


Djokovic neemt volgende week voor de vijftiende keer deel aan het grandslamtoernooi op Flushing Meadows. De nummer één van de wereld wist de US Open driemaal op zijn naam te schrijven (2011, 2015 en 2018), vorig jaar moest hij in de achtste finales bij een 2-0 achterstand in sets opgeven vanwege een schouderblessure tegen de Zwitser Stan Wawrinka. Djokovic speelt ter voorbereiding op de Grand Slam het masterstoernooi van Cincinnati, dat eenmalig in New York wordt afgewerkt. Na overtuigende partijen staat hij hier in de halve finale.


Dominic Thiem (2)

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Rafael Nadal en Stan Wawrinka kiest Dominic Thiem ervoor om zich niet alleen te focussen op Roland Garros, maar ook de US Open te spelen. De Oostenrijker heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkelt op de hardcourtondergronden, al kwam hij op de US Open nog niet verder dan een kwartfinale. De huidige nummer drie van de wereld wacht nog altijd op zijn eerste Grand Slam-zege, maar weet, gezien zijn leeftijd, dat een titel op Roland Garros er vroeg of laat van moet komen, wanneer Nadal en Djokovic met pensioen zijn.




Thiem liet zich vorig jaar op de US Open in de eerste ronde in vier sets verrassen door de Italiaan Thomas Fabbiano, die op dat moment 87ste van de wereld stond. De Oostenrijker speelde door het stilleggen van de ATP-Tour liefst 28 exhibition-wedstrijden, maar zijn eerste officiële wedstrijd draaide toch uit op een fiasco. Thiem verloor begin deze week op de Western & Southern open namelijk afgetekend met 6-2, 6-1 van de Serviër Filip Krajinovic.


Daniil Medvedev (3)

Daniel Medvedev beleefde twee jaar terug eigenlijk zijn grote doorbraak op de ATP-tour en verkeerde een jaar geleden tijdens de Noord-Amerikaanse hardcourt swing in de vorm van zijn leven. De Rus reeg destijds namelijk de ATP-titels en finaleplaatsen aaneen. De US Open had de kers op de taart moeten worden, maar de huidige nummer vijf van de wereld kon in een spectaculaire finale zijn comeback net niet compleet maken tegen Nadal.


Medvedev wist begin 2020 zijn plek in de top vijf van het mondiale mannentennis te consolideren. Vorig seizoen schreef hij ter voorbereiding op de US Open het masterstoernooi van Cincinnati op zijn naam, deze week bleek de kwartfinale tijdens de editie van dit jaar zijn eindstation. De 24-jarige tennisser schoot uit de startblokken tegen Roberto Bautista Agut, maar had vervolgens geen antwoord op de comeback van de Spanjaard (1-6, 7-5, 6-3).


Stefanos Tsitsipas (4)

Iemand die zich in het verleden al meerdere keren bewezen heeft tegen de topspelers op de ATP-Tour, is Stefanos Tsitsipas. De Griek verraste begin 2019 enigszins met een halve finale op de Australian Open, maar liet zich later dat jaar nogmaals zien met sterke prestaties op de masterstoernooi van Madrid (finale) en Rome (halve finale).




Tsitsipas zette in december de kroon op een sterk seizoen door op de ATP Finals in Londen zijn grootste titel uit zijn carrière te winnen. De 22-jarige tennisser was in de finale na een beslissende tiebreak te sterk voor Thiem. Ook in 2020 laat de huidige nummer zes van de wereld zich zien. Na titelwinst in Marseille en een finale in Dubai staat hij deze week in de halve finale van de Western & Southern Open.


Alexander Zverev (5)

Veel spelers worden al snel een grote toekomst voorspeld, zo ook Alexander Zverev. De Duitser moet lijdzaam toezien hoe generatiegenoten als Medvedev en Tsitsipas hem langzaam maar zeker voorbijstreven. Hem wordt vooral verweten dat hij het op de grootste podia, de Grand Slams, nog te vaak laat afweten. Begin 2020 wist Zverev eindelijk voorzichtig de mond van criticasters te snoeren met een halve finale op de Australian Open.


Vorig seizoen was de vierde ronde (achtste finales) het eindstation van Zverev op de US Open. De 23-jarige tennisser liet zich destijds verrassen door de Argentijn Diego Schwartzman. Zverev sloeg destijds maar liefst zeventien dubbele fouten, hetgeen nog altijd de grote achilleshiel in zijn spel is. Op de Western & Southern Open vond de Duitse nummer zeven van de wereld deze week in de tweede ronde zijn waterloo. Andy Murray is terug van weggeweest en was hem in New York in drie sets de baas.


Matteo Berrettini (6)

Matteo Berrettini won halverwege 2018 in Gstaad zijn eerste ATP-titel uit zijn carrière. Ruim twee jaar later mag je concluderen dat het hard is gegaan met de Italiaan. Zijn doorbraak bij het grote publiek vond vorig jaar plaats, toen de 24-jarige verrassend de halve finale van de US Open wist te bereiken.


Berrettini had in de kwartfinale op Flushing Meadows een marathonpartij nodig om Gaël Monfils uiteindelijk in de vijfde set in een beslissende tiebreak te verslaan. De tank bleek vervolgens in de halve finale tegen de latere toernooiwinnaar Rafael Nadal leeg. Berrettini stelde deze week wat teleur op de Western & Southern Open, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door Reilly Opelka.


David Goffin (7)

David Goffin wist in het vorige seizoen te verrassen met een finaleplaats op het masterstoernooi van Cincinnati. Medvedev was hem hier in de finale alleen de baas. De Belg bereikte in 2018 ook al de halve finale op de Western & Southern Open. De editie van dit jaar wordt in New York gehouden. Op de snellere banen bleek de 29-jarige tennisser eerder deze week niet opgewassen tegen de Duitser Jan-Lennard Struff.


Goffin wist mede door finales in Cincinnati en Halle vorig jaar weer te klimmen op de ranglijst en maakte begin 2020 weer zijn rentree in de top tien van het mondiale mannentennis. Op de US Open wist hij de laatste drie jaar telkens de vierde ronde te bereiken. Vorig jaar was de Belg in de achtste finales geen partij voor Roger Federer (6-2, 6-2, 6-0).


Roberto Bautista Agut (8)

Als Spaanse proftennisser wordt je als snel gezien als een gravelspecialist, maar Roberto Bautista Agut is één van de uitzonderinge, die ook op hardcourt uitstekend uit de voeten kan. Dat bewijst hij deze week eens te meer op de Western & Southern Open, waar hij het vrijdag in de halve finale opneemt tegen Djokovic. De huidige nummer twaalf van de wereld won begin 2020 de voor het eerst gehouden ATP Cup en laat deze week zien dat het met zijn vorm dus nog steeds goed zit.


De laatste twee deelnames aan de US Open van Bautista Agut liepen uit op een grote teleurstelling, want zowel in 2018 als 2019 werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Spanjaard zijn beste resultaat op Flushing Meadows dateert van 2015, toen hij de achtste finales wist te bereiken. Door de afwezigheid van enkele grote namen hoopt ook hij tijdens de editie van dit jaar te kunnen profiteren.


Outsiders:

De afgelopen jaren werden de grandslamtitels vrijwel allemaal verdeeld onder Djokovic, Nadal en Federer. Door de afwezigheid van de laatste twee op de US Open 2020, liggen er wellicht eindelijk weer kansen voor anderen. Mocht de top acht, die eerder in het artikel zijn besproken, teleurstellen, dan zijn er enkele outsiders die toe kunnen slaan.


Milos Raonic maakt deze week indruk op de Western & Southern Open, al is het de vraag of zijn lichaam het aankan om drie weken achter elkaar op hoog niveau te tennissen. Datzelfde geldt voor Andy Murray, die deze week in New York zeker niet tegenviel. Voor de Brit wordt het spelen in een best-of-five format daarentegen wel weer een nieuwe uitdaging na veel blessureleed in de afgelopen jaren.


Marin Cilic wist het grandslamtoernooi in 2014 op zijn naam te schrijven, maar het ontbreekt de Kroaat aan wedstrijdritme om te werken aan zijn vorm. Wellicht kunnen de Amerikaanse servicekanonnen John Isner en Reilly Opelka verrassen met een sterke run op de banen in New York, die aanmerkelijk sneller zijn dan vorig jaar. Filip Krajinovic maakte deze week ook indruk op de Western & Southern Open, maar hij kwam op Flushing Meadows tijdens de Grand Slam nog nooit verder dan de tweede ronde. Tot slot moeten jonge spelers als Karen Khacahnov, Andrey Rublev, Denis Shapovalov, Alex De Minaur en Felix Auger-Aliassime nog worden genoemd. Het vijftal is in staat om met een goede run minimaal de kwartfinale te bereiken. 


De loting:

De loting voor de US Open 2020 heeft donderdag plaatsgevonden. Tijd om te kijken voor welke spelers er mogelijkheden liggen en wie het minder hebben getroffen. 


Kwart 1

De nummer één van de wereld Novak Djokovic (1) bevindt zich in het eerste kwart en is ook de gedoodverfde favoriet om het grandslamtoernooi te winnen (@ 1.80, Unibet). Hij mag in zijn sectie geen problemen kennen met Damir Dzumhur [1ste ronde] Kyle Edmund of Alexander Bublik [2de ronde] en waarschijnlijk Jan-Lennard Struff (28) in de derde ronde.


In de tweede sectie lijken Pablo Carreno-Busta (20) en John Isner (16) met elkaar uit te gaan maken wie van de twee er een plekje in de achtste finales veilig weet te stellen.


De derde sectie lijkt ietwat competitiever. Denis Shapovalov (12) treft in de eerste ronde de talentvolle Sebastian Korda en kan in de derde ronde de routinier Gilles Simon of thuisspeler Taylor Fritz (19) treffen. Ik zie hier niemand in staat om één van de twee geplaatste spelers te verrassen in het best-of-five format.


Tot slot zijn in de laatste sectie Filip Krajinovic (26) en David Goffin (7) de favorieten om door te stoten naar de achtste finales. Goffin heeft als geplaatste speler op papier één van de zwaarst mogelijke lotingen in de eerste ronde met servicekanon Reilly Opelka als tegenstander, maar de boomlange Amerikaan kampt met een knieblessure. Krajinovic maakte deze week indruk op de Western & Southern Open, het zou me dan ook niet verbazen als hem een kwartfinale tegen Djokovic wacht.


Kwart 2

Bovenaan het tweede kwart mag Stefanos Tsitsipas (4) in zijn eerste partijen eigenlijk niet in de problemen komen, in de derde ronde wacht hem waarschijnlijk een ontmoeting tegen de uit vorm verkerende Borna Coric (27), tenzij hij zich laat verrassen door gravelspelers als Juan Ignacio Londero en Pablo Andujar.


De tweede sectie is enorm open. Dusan Lajovic (18) heeft geen goede staat van dienst op de US Open en hetzelfde geldt voor gravelspeler Christian Garin (13). Jordan Thompson zou wel eens spekkoper in een minder sterk bezette sectie kunnen worden. De Australiër domineerde in 2018 namelijk op hardcourt op Challenger-niveau.


Diego Schwartzman (9) heeft in de derde sectie geen eenvoudige loting met Cameron Norrie als tegenstander in de eerste ronde, maar is normaal gesproken te sterk. Hubert Hurkacz (24), Peter Gojowczyk en Dennis Novak hopen de Argentijn eventueel allemaal in de derde ronde te treffen. 


Alexander Zverev (5) heeft in de laatste sectie te dealen met de meest zware loting van alle geplaatste spelers. Hij zal in de eerste ronde de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson treffen, die in 2017 nog de finale van de US Open wist te bereiken. Daarnaast wordt het hier interessant om te letten op Brandon Nakashima. De negentienjarige Amerikaan heeft een wildcard gekregen en wordt een grote toekomst voorspeld. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Paolo Lorenzi.


Kwart 3

In de eerste sectie van het derde kwart zien we Matteo Berrettini (6) terug. De Italiaan wil na zijn halve finale op Flushing Meadows opnieuw verrassen, maar zal dan leeftijdsgenoten met de nodige potentie treffen. Ugo Humbert, Emil Ruusuvuori en Casper Ruud (30) willen allemaal de volgende stap in hun carrière zetten. Aljaz Bedene mag bovendien niet worden uitgevlakt.


In de tweede sectie zijn enkele spelers te vinden die deze week op de Western & Southern Open tegenvielen, maar Andrey Rublev (10) lijkt degene te zijn die zich op mag maken voor een achtste finale. De Rus kan zich op een goede dag meten met de beste en mits geconcentreerd, zie ik hem geen misstap begaan.


De derde sectie van dit kwart is lood en loodzwaar. Grigor Dimitrov (14), Tommy Paul, Marton Fucsovics, Frances Tiafoe, Andreas Seppi, John Millman en Nikoloz Basilashvili (22) zijn namelijk allemaal in staat om als winnaar uit deze sectie te komen.


Tot slot vinden we Daniil Medvedev in het onderste deel van dit kwart terug. De Rus bevindt zich in een sectie met veel gravelspelers. Wellicht kan Jeffrey John Wolf profiteren van zijn wildcard. De Amerikaan is iemand die juist wel uitstekend uit de voeten op hardcourt kan.


Kwart 4

Eén van de meest zware secties, is de eerste sectie van het vierde kwart. Roberto Bautista Agut (8), maakte net als Milos Raonic (25) deze week grote indruk op de Western & Southern Open, dat dit jaar net als de US Open op Flushing Meadows wordt afgewerkt. Bautista Agut treft in de eerste ronde met Tennys Sandgren meteen een lastige tegenstander, terwijl Raonic in de tweede ronde eventueel een confrontatie wacht met Philip Kohlschreiber of Vasek Pospisil, beide hele geslepen spelers. 


De tweede sectie is minder sterk bezet. Alex De Minaur (21) zal hopen dat hij de juiste vorm weet te vinden, dan kan hij wel eens de grote verrassing worden. Karen Khachanov (11) kent geen gemakkelijke loting met de Italiaanse tienersensatie Jannik Sinner als tegenstander in de eerste ronde. Het ligt voor de hand dat één van het met De Minaur zal strijden voor een plek in de achtste finales. 


Felix Auger-Aliassime bevindt zich in de derde sectie van dit kwart. Hem wacht hoogstwaarschijnlijk in de tweede ronde een interessant affiche tegen Andy Murray. De kans lijkt reëel dat één van hen met Dan Evans zal strijden om een plek in de achtste finales. De Brit verkeerd in uitstekende vorm en haalde al driemaal de derde ronde op de US Open.


Helemaal onder in het schema lijkt Marin Cilic (31), die de US Open in 2014 won, de zwaarst mogelijke tegenstander voor Dominic Thiem te zijn (2). De twee kunnen elkaar eventueel in de derde ronde treffen. Thiem wordt gezien als één van de outsiders voor het winnen van de titel, maar de banen zijn dit jaar wellicht iets te snel voor hem. De Oostenrijker behaalde zijn beste prestaties op tragere hardcourtbanen (Indian Wells)


Conclusies

Djokovic speelt zaterdag nog de finale van de Western & Southern Open tegen Raonic. De Serviër liet zich zowel in de eerste ronde als tijdens de halve finale behandelen aan zijn nek. Het is de vraag hoe ernstig deze blessure is. Conditioneel staat er geen maat op de nummer één van de wereld. Als er iemand een Grand Slam kan winnen, nadat hij het weekend ervoor een ATP-titel won, is hij het wel. 


Tsitsipas kent op papier weinig tegenstand in het tweede kwart. Zverev is te inconsistent en de banen zijn in mijn ogen te snel voor Schwartzman. Ik geef de Griek dan ook een goede kans om zijn kwart te winnen.


Het derde kwart zal hoogstwaarschijnlijk gewonnen worden door Medvedev, Rublev of Berrettini. Medvedev zal slechts één van hen treffen en is dan ook de terechte favoriet. Omdat hij Djokovic pas in de finale kan treffen en de Serviër met een blessure aan de nek kampt, ga ik voor winst van Medvedev. Ik spreid bovendien mijn kansen door voor winst in dit kwart voor Rublev te gaan. 


Het vierde kwart is veel te sterk bezet om hier iets zinnigs over te zeggen. Bautista Agut en Raonic hadden met een makkelijkere loting kunnen verrassen, maar dit lijkt nu iets te veel gevraagd.


Outrights

Winnaar US Open 2020: Daniil Medvedev @ 6.50 (Unibet, low)

Winst Kwart 2: Stefanos Tsitsipas @ 2.20 (Unibet, medium)

Winst Kwart 3: Andrey Rublev @ 7.50 (Unibet, low)


US Open 2020: waar kan ik het zien?

Eurosport beschikt ook dit jaar weer over de rechten van de US Open. Online zijn de wedstrijden op de Eurosport Player en o.a. op Unibet TV te zien, via je laptop of pc heb je prima beeld.


Eigen tips

Voel je vrij om in dit topic ook eigen tips te delen gedurende de US Open.


De eerste voorbeschouwingen op wedstrijden uit de 1ste ronde volgen zondagmiddag of zondagavond.

8 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jorditoma
Country flagjorditoma in 29-08-2020 17:33 Overige sporten en evenementen
in 29-08-2020 17:33 Overige sporten en evenementen
40 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Voorbeschouwing damestoernooi


De geplaatste spelers:

Karolína Plísková (1)

Door de afzeggingen van Ashleigh Barty en Simona Halep is Karolína Plíšková het eerste reekshoofd op de US Open 2020. De Tsjechische wacht nog altijd op haar eerste grandslamtitel. Door de afwezigheid van enkele grote namen lijkt dit de uitgelezen kans om dat te bewerkstelligen. De 28-jarige tennisster wist in 2016 al eens de finale op de US Open te halen, maar moest destijds in drie sets haar meerdere erkennen in de Duitse Angelique Kerber.



Vorig jaar was voor Plíšková de vierde haar eindstation op Flushing Meadows. De voorbereiding van de Tsjechische op de US Open van dit jaar was niet ideaal te noemen. Op de Western & Southern miste ze begin deze week duidelijk wedstrijdritme. Veronika Kudermetova was de nummer drie van de wereld in de eerste ronde namelijk in straight sets de baas. (7-5, 6-4).


Sofia Kenin (2)

Sofia Kenin timmerde al zo’n twee jaar aan de weg, maar het grote publiek maakte eigenlijk begin 2020 pas echt kennis met de jonge Amerikaanse. Ze zorgde op de Australian Open voor een grote verrassing door tot de finale te reiken en uiteindelijk de titel te grijpen door de Spaanse Garbine Muguruza in drie sets te verslaan. 2019 was een absoluut droomjaar voor de 21-jarige tennisster en ze trok haar goede vorm dus door naar het nieuwe seizoen.



Kenin kwam de afgelopen drie jaar op de US Open telkens niet voorbij de derde ronde. Mede door het mindere deelnemersveld hoopt ze hier dit jaar verandering in te brengen. De nummer vier van de wereld schitterde vorig seizoen tijdens de Noord-Amerikaanse hardcourt swing en behoort dan ook terecht tot één van de favorieten voor het grandslamtoernooi.


Serena Williams (3)

Serena Williams heeft nog altijd hoop dat ze het Grand Slam-record van Margaret Court (24 grandslamtitels) kan evenaren. De Amerikaanse grootheid loopt nog steeds één titel achter, nadat ze in de afgelopen twee jaar in maar liefst vier finales het onderspit moest delven. Williams is inmiddels 38 jaar en de tijd begint dan ook te dringen. 



Williams speelde deze week voor het eerst in jaren weer eens een voorbereidingstoernooi een week in aanloop naar een Grand Slam. De Amerikaanse maakte zowel op de Western & Southern als vorige week in Lexington geen geweldige indruk. Het spelen zonder publiek is vooral nadelig voor Williams als thuisspeelster en grootheid in het mondiale vrouwentennis. Ze heeft al meerdere malen laten weten er moeite mee te hebben dat ze geen energie van de fans kan krijgen. 


Naomi Osaka (4)

Naomi Osaka is nog steeds erg jong, maar heeft al wel twee grandslamtitels achter haar naam staan (US Open 2018 en Australian Open 2019). Voor de de 22-jarige tennisster kwam er hierdoor extra druk bij kijken en dit brak haar in het verdere verloop van 2019 nog wel eens op. Titelprolongatie van haar grandslamtitels zat er niet in. Sterker nog, door vroege uitschakelingen dreigde de Japanse zelfs bijna de top tien uit te vallen.



De Belg Wim Fissette is sinds december vorig jaar de nieuwe coach van Osaka en de samenwerking lijkt na de coronastop zijn vruchten af te hebben geworpen. De Japanse haalt deze week een hoog niveau op de Western & Southern Open, maar moest zich zaterdag voor haar finale tegen Victoria Azarenka terugtrekken vanwege een dijbeenblessure.


Aryna Sabalenka (5)

Aryna Sabalenka is één van de vele jonge speelsters uit Oost Europa, of met Oost-Europese roots (Kenin, Andreescu en Anisimova) die naam voor zichzelf aan het maken is. De Wit-Russin is met haar fysiek een indrukwekkende verschijning om te zien. De 22-jarige tennisster won al zeven WTA-titels, maar wil nu op de grandslams ook in het enkelspel de volgende stap zetten en hoge ogen gooien.



Sabalenka wist tijdens tien Grand Slam-deelnames pas één keer de vierde ronde te halen (US Open 2018). Op Flushing Meadows strandde ze vorig jaar in de tweede ronde, toen ze zich liet verrassen door de Kazachse Yulia Putintseva. De voorbereiding van de Wit-Russin op de US Open van dit jaar was niet optimaal te noemen. Zowel in Lexington als deze week tijdens de Western & Southern Open was de tweede ronde namelijk haar eindstation. In beide gevallen verloor ze na een set voor te hebben gestaan. 


Petra Kvitová (6)

Eén van de meest ervaren speelsters, die komende week deelneemt aan de US Open is Petra Kvitová. De Tsjechische staat al bijna tien jaar aan de top van het mondiale damestennis. Haar eerste grandslamtitel won ze in 2011 op Wimbledon en op het heilige gras in de Londense buitenwijk zegevierde ze drie jaar later nogmaals. Op de US Open kwam de inmiddels dertigjarige tennisster nooit verder dan de kwartfinale, maar dit jaar liggen er wellicht mogelijkheden om verder te geraken.



Vorig seizoen liep het grandslamtoernooi in New York uit op een teleurstelling voor Kvitová. Ze liet zich destijds namelijk in de tweede ronde verrassen door Andrea Petkovic. De Duitse, op dat moment 88ste van de wereld, was de Tsjechische in straight sets de baas. Kvitová speelde begin deze week op de Western & Southern Open haar eerste officiële partij in bijna zes maanden tijd. Ze kwam in de eerste ronde alleen te kort tegen haar landgenote Marie Bouzkova.


Madison Keys (7)

Madison Keys is één van de speelsters, die zich langzaam maar zeker toch zorgen moet gaan maken. De Amerikaanse wordt op de WTA-ranglijst door steeds meer jongere talenten voorbijgestreefd, maar hoopt toch ooit nog een keer een Grand Slam te kunnen winnen. De Amerikaanse was er in 2017 dichtbij, maar moest in de finale van de US Open toen haar meerdere erkennen in haar landgenote Sloane Stephens.



Keys is de laatste jaren op zowel de US Open als de Australian Open vrijwel altijd een zekerheid voor minimaal de achtste finales. Hardcourt is dan ook de beste ondergrond van de 25-jarige tennisster. De als zevende geplaatste Keys won vorig seizoen op de Western & Southern Open haar grootste titel uit haar carrière. De goede vorm trok ze door naar de US Open, maar in de achtste finales bleek Elina Svitolina net een maatje te groot.


Petra Martic (8)

Petra Martic is een speelster die op alle ondergronden meer dan prima uit de voeten kan. De Kroatische bereikte op alle Grand Slams al eens de achtste finales, haar beste prestatie noteerde ze vorig seizoen op Roland Garros, waar ze het tot de halve finale wist te schoppen. Op Flushing Meadows bleek Serena Williams vorig seizoen in de vierde ronde een maatje te groot voor de 29-jarige speelster.



Martic werkte een vrij aparte voorbereiding op de US Open af. In plaats van te kiezen voor toernooien in Noord-Amerika gaf zij de voorkeur aan het spelen van toernooien op het Europese gravel. De Kroatische wacht nog altijd op haar debuut in de top tien van de WTA, maar hier zou met een goede prestatie op Flushing Meadows wel eens snel verandering in kunnen komen. 


De loting:

De loting voor de US Open 2020 heeft donderdag plaatsgevonden. Tijd om te kijken voor welke spelers er mogelijkheden liggen en wie het minder hebben getroffen. 


Kwart 1

Karolína Plíšková is zoals gezegd dankzij enkele afzeggingen dit jaar de hoogst geplaatste speelsters in het deelnemersveld van de US Open 2020. Ze heeft het niet getroffen in haar sectie. De eerste twee rondes lijken te doen, maar daarna treft ze waarschijnlijk CiCi Bellis, die een wildcard kreeg, of de winnaar van Anna Blinkova tegen Jennifer Brady (28). Blinkova is een speelster met potentie, terwijl Brady recent in Lexington met sterk spel haar eerste WTA-titel won.


In de tweede sectie zien we Angelique Kerber (17), de kampioen van 2016, terug. Door mindere resultaten is de Duitse weggezakt uit de top van het damestennis, maar ze herenigde tijdens de coronastop met haar succescoach. De Nederlandse Arantxa Rus, die in goede vorm steekt, zo met een redelijke loting wel eens haar tegenstander in de derde ronde kunnen worden. 


In de derde sectie bevindt zich Marketa Vondrousova (12). De Tsjechische is wanhopig op zoek naar vorm en treft in de eerste ronde de Belgische Greet Minnen. Een vroege uitschakeling van Vondrousova valt niet uit te sluiten en Aliaksandra Sasnovich of Yulia Putintseva (23) kan wel eens verrassend als winnaar uit deze sectie komen.


Het onderste gedeelte van het eerste kwart is niet bepaald sterk bezet. Kiki Mladenovic (30) is al geruime tijd uit vorm. Petra Martic (8) is hier de favoriet om door te stoten naar de achtste finales, al moet ze zich niet verslikken in haar tegenstander in de eerste ronde, Tereza Martincova.


Kwart 2

Bovenaan het tweede kwart is Naomi Osaka (4) ingedeeld. De Japanse trok zich deze zaterdag uit voorzorg terug voor haar finale op de Western & Southern Open vanwege een dijbeenblessure. Het is nog onduidelijk of ze maandag wel in actie kan komen in haar eerste ronde partij op de US Open tegen Misaki Doi. Tienertalent Coco Gauff lijkt degene te zijn die kan profiteren van eventuele afwezigheid van Osaka.


In de tweede sectie is Anett Kontaveit (14) de gedoodverfde favoriet om de achtste finales te bereiken. De Estse verkeerd in prima vorm sinds de herstart van de WTA-tour. Ik geef zelf erg hoog op van het Sloveense talent Kaja Juvan. Kontaveit lijkt alleen nog een brug te ver voor de tiener.


In de derde sectie lijkt het te gaan tussen Elena Rybakina (11) en Dayana Yastremska (19), twee speelsters die in goede doen het overgrote deel van het deelnemersveld van de baan af kunnen blazen.


Eén van de zwaarste secties zien we onderaan het tweede kwart. Marie Bouzkova en Jessica Pegula vielen sinds de herstart in positieve zin op. Zij treffen elkaar in de eerste ronde. Eén van hen wacht daarna waarschijnlijk een ontmoeting met Rebecca Peterson. Om de sectie uit te komen dienen zij daarna nog af te rekenen met Petra Kvitova (6), ook iemand om serieus rekening mee te houden in het minder sterk bezette deelnemersveld..


Kwart 3

Op papier lijkt Madison Keys (7) als winnaar uit de eerste sectie van het derde kwart te moeten komen. In de tweede ronde wacht haar waarschijnlijk een ontmoeting met Jil Teichmann, een gravelspeelster die sinds de herstart verrassend sterk presteert op hardcourt. In de derde ronde wacht een mogelijke ontmoeting tegen Alizé Cornet. De Française maakte begin deze week indruk tegen Sofia Kenin op de Western & Southern Open.


De tweede sectie lijkt aardig open. Donna Vekic (18) stelt sinds de herstart hevig teleur, terwijl Garbine Muguruza (10) geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld sinds eind februari. De jonge Russin Liudmila Samsonova zou in deze sectie zomaar eens kunnen profiteren van vroege uitschakelingen van de twee genoemde geplaatste speelsters.


Over de derde sectie kan ik kort zijn. Maria Sakkari (15) en Amanda Anisimova (22) kunnen beide uitstekend uit de voeten op hardcourt en zullen beide hoogstwaarschijnlijk in de derde ronde met elkaar strijden voor een plek in de achtste finales.


In het onderste gedeelte van dit kwart zien we Serena Williams (3). De hele setting zonder supporters gaat haar niet helpen en ze maakte in de voorbereidingstoernooien bovendien geen goede indruk. De hopeloos uit vorm verkerende Sloane Stephens (26) gaat de 23-voudig Grand Slam-winnares in deze sectie alleen niet stoppen en hierdoor lijkt het minimaal bereiken van de achtste finales een zekerheidje voor Williams.  


Kwart 4

In de eerste sectie zien we waarschijnlijk een ontmoeting tussen de Wit-Russinnen Aryna Sabalenka (5) en Victoria Azarenka. De als vijfde geplaatste Sabalenka is in goede doen met haar powertennis op hardcourt door weinig speelsters af te stoppen, terwijl Azarenka dit weekend verrassend de Western & Southern Open op haar naam schreef. Óf Iga Swiatek óf Veronika Kudermetova (29) is in deze sectie waarschijnlijk de uitdager voor één van de Wit-Russinnen. 

Bovenaan de tweede sectie wordt de eerste ronde tussen de talentvolle Karolina Muchova (20) en Venus Williams een interessante om te zien, terwijl Johanna Konta (9) de favoriet is om uit deze sectie te komen. Dit is in mijn ogen ook terecht, maar ik sluit niet uit dat Muchova hier weet te verrassen, aangezien ze net als Konta sterk speelde in de voorbereiding op de US Open.


In de derde sectie gaat het waarschijnlijk tussen Elise Mertens (16) en Ekaterina Alexandrova (21), die het in de eerste ronde opneemt tegen Kim Clijsters. De 37-jarige Belgische heeft een wildcard gekregen en wist de US Open een decennia geleden voor de derde keer te winnen. 


Onderaan het schema zien we Ons Jabeur (27). De Tunesische maakte begin 2020 naam voor zichzelf op het hoogste podium door de kwartfinale op de Australian Open te bereiken en moet in staat worden geacht om dit op de US Open te evenaren. De zeventienjarige Leylah Annie Fernandez is het grote talent in deze sectie en kan wel eens verrassen. Tot slot maakte Sofia Kenin (2) begin deze week nog geen geweldige indruk tijdens haar eerste officiële wedstrijd sinds de herstart en het is nog maar de vraag of ze zo snel de knop kan omzetten.


Conclusies:

Ik heb weinig fiducie in een eerste grandslamtitel voor Karolina Pliskova, of dat Serena Williams eindelijk haar 24ste Grand Slam zal winnen. Van Naomi Osaka is het bovendien maar afwachten of ze door haar opgelopen dijblessure dit weekend mee zal doen. In het eerste kwart kunnen we Pliskova aanvallen met Jennifer Brady, die in goede vorm lijkt.


Als we ervan uit gaan dat Osaka niet deelneemt of ver komt, liggen er dus kansen voor anderen in het tweede kwart. Kontaveit zit in het bovenste minder sterke gedeelte. Misschien niet verstandig, maar toch ga ik voor Elena Rybakina, die uit de sterkere onderste helft van dit kwart komt. De 21-jarige Kazachse speelde begin 2020 indrukwekkend tennis.


In het derde kwart moeten we speelsters vinden die Serena Williams uit kunnen schakelen. Maria Sakkari deed het deze week op de Western & Southern Open en Amanda Anisimova heeft hier ook genoeg talent voor. 


In het laatste kwart bevinden zich een hoop dames die het ver kunnen schoppen. Karolina Muchova en Ekaterina Alexandrova hebben interessante quoteringen om dit kwart te winnen, maar het wordt geen gemakkelijke opgave om 3 á 4 topspeelsters achter elkaar te verslaan.


Outrights:

Winnares kwart 1: Jennifer Brady @ 6.0 (William Hill, low)

Winnares kwart 2: Elena Rybakina @ 9.0 (William Hill, low)

Winnares kwart 3: Maria Sakkari @ 10.0 (William Hill, low)

Winnares kwart 3: Amanda Anisimova @ 11.0 (William Hill, low)


Eigen tips

Voel je vrij om in dit topic ook eigen tips te delen gedurende de US Open.


De eerste voorbeschouwingen op wedstrijden uit de 1ste ronde volgen zondagmiddag of zondagavond.

Bericht gewijzigd door jorditoma op ma 31 aug. 2020, 10:10
3 Vind ik leuk's

ik kan hier in grote lijnen volgen ;)


Sloanne Stephens is inderdaad een drama, die gaat volges mij niet vergeraken, Jennifer Brady speelt inderdaad heel sterk en heb ik ook al gespeeld als winnares van kwart 1 want Pliskova maakt ook nie veel indruk op mij.


Verder kijk ik ook uit naar de rentree van Clijsters (op woensdag) tegen Alexandrova (won begin dit jaar nog hardcourttornooi in Shenzen), het is om 17 uur dus dat potje ga ik live spelen :)

0 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

en ik kijk ook uit naar Gauff, hoever zij gaat geraken :)

0 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

MIJN QF voorspelling:

QF1:Angelique Kerber vs. Petra Martic

Angelique Kerber houd van hard court.start altyd goed na een off season break.

Martic heeft een redelijk makkelijke draw.ik verwacht mss wel iets van de onvoorspelbare Aliaksandra Sasnovich,die wel eens de 2e week zou kunnen halen.

Kerber ging er in 1/8 fin uit tegen Brady en Martic ging er ook in 1/8fin uit tegen Putintseva

QF2: Naomi Osaka vs. Petra Kvitova

Jammer voor de first round class tussen Jessica Pegula and Marie Bouzkova, 50/50match mrt een lichte voorkeur voor Bouzkova.

Anastasija Sevastova vs. Coco Gauff.Gauff win tegen een warm of koud zijnde Sevastova.

Osaka is zo sterk op de moeilijke ptn.maar als ze problemen krijgt met haar kwetsuur zie ik Anett Kontaveit als de dark horse hier om er voordeel uit te halen.

Kvitova kan van een frisse start profiteren na de uitschaling in de eerste ronde in Cincy-NY van een brilliante Bouzkova in drie sets. In de 3e ronde zou ze haar terug kunnen ontmoeten maar de tjechische ster is op haar best als ze de underdog mag zijn.

Osaka de uiteindelijke winnares door in Q4

Kvitova onderuit in Q8 tegen Rogers

QF3:Madison Keys vs. Amanda Anisimova

Serena Williams alle 5 haar post-lockdown matches waren 3 setters.ze mist nog als het er echt om doet , om het af te maken ,alhoewel Sabine Appelmans vind dat ze dingen liet zien , waardoor ze toch ver zou kunnen komen.

Garbiñe Muguruza liet vorige week verstek gaan met een linker enkel blessure.

Amanda Anisimova. Ze impressioneerde in haar 1e ronde wedstryd Cincy-NY tegen Alison Riske .

Keys opgave na nekblessure in Q16 tegen Cornet

Anasimova onderuit in Q16 tegen Sakkari

QF4:Victoria Azarenka vs. Sofia Kenin

Onderweg komt Kenin wel 2 zware tegenstanders tegen :Ons Jabeur en Elise Mertens.

Azarenko voorbij Muchova

Kenin onderuit in Q4 tegen Mertens


Finale: Kvitova -Anisimova 😎😉😂

Bericht gewijzigd door boempatat op ma 14 sep. 2020, 12:55
0 Vind ik leuk's
De jager vond een konijn, maar het konijn vond van niet

Recap voorbeschouwingen US Open Dag 1:

Egor Gerasimov @ 2.15 (low)

Jordan Thomspon @ 1.60 (medium)

Angelique Kerber - 1.5 games @ 1.73 (low)

Lloyd George Harris - 4.5 games @ 1.71 (Betfirst, low)

Elena Rybakina - 5.5 games @ 1.76 (Unibet, low)


Greet Minnen + 1.5 sets @ 2.30 (Unibet, low)


Mocht je vragen hebben over spelers of wedstrijden, schroom niet om ze in dit topic of via een DM stellen. De voorbeschouwingen voor dag 2 staan online. Ik zal nog kijken of ik interessante partijen in de avond/nachtsessie zie staan.

Bericht gewijzigd door jorditoma op di 1 sep. 2020, 13:34
5 Vind ik leuk's

Uw voorbeschouwingen zijn top jorditoma!

1 Vind ik leuk's

Konta -1,5 sets, Mertens -1,5 sets en khachanov winst in de combi

Bedene winst

Aan te raden?

0 Vind ik leuk's

Raonic 3-0 @ 1.55 (High, Expekt)


Muguruza -5,5 games @ 1.89 (Medium, 888sport)


Muguruza 2-0 + Medvedev 3-0 @ 2.03 (Medium, 888sport)


Tiafoe vs Seppi o3.5 sets + Karlovic +2.5 sets handicap + Kanepi @ 4.77 (Low, 888sport)

Bericht gewijzigd door relo10 op wo 2 sep. 2020, 07:41
0 Vind ik leuk's
Op di. sep.. 2020, 12:09 schreef jorditoma:

Recap voorbeschouwingen US Open Dag 1:

Egor Gerasimov @ 2.15 (low)

Jordan Thomspon @ 1.60 (medium)

Angelique Kerber - 1.5 games @ 1.73 (low)

Lloyd George Harris - 4.5 games @ 1.71 (Betfirst, low)

Elena Rybakina - 5.5 games @ 1.76 (Unibet, low)


Greet Minnen + 1.5 sets @ 2.30 (Unibet, low)


Mocht je vragen hebben over spelers of wedstrijden, schroom niet om ze in dit topic of via een DM stellen. De voorbeschouwingen voor dag 2 staan online. Ik zal nog kijken of ik interessante partijen in de avond/nachtsessie zie staan.

Goedemiddag, waar kan ik je tips voor usopen terug vinden?

Bedankt!

1 Vind ik leuk's
Olofmeister, boostmeister
Op di. sep.. 2020, 17:00 schreef Annetorioo:
Op di. sep.. 2020, 12:09 schreef jorditoma:

Recap voorbeschouwingen US Open Dag 1:

Egor Gerasimov @ 2.15 (low)

Jordan Thomspon @ 1.60 (medium)

Angelique Kerber - 1.5 games @ 1.73 (low)

Lloyd George Harris - 4.5 games @ 1.71 (Betfirst, low)

Elena Rybakina - 5.5 games @ 1.76 (Unibet, low)


Greet Minnen + 1.5 sets @ 2.30 (Unibet, low)


Mocht je vragen hebben over spelers of wedstrijden, schroom niet om ze in dit topic of via een DM stellen. De voorbeschouwingen voor dag 2 staan online. Ik zal nog kijken of ik interessante partijen in de avond/nachtsessie zie staan.

Goedemiddag, waar kan ik je tips voor usopen terug vinden?

Bedankt!

Hey Annetorioo, deze zijn de komende twee weken in het overzicht van de voorbeschouwingen op Voetbalwedden.net te vinden.

0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.