Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Vuelta a Espana 2015

Algemene voorbeschouwing op de Vuelta a España 2015

Zaterdag staat de derde en laatste grote ronde van het jaar: La Vuelta a España. Na de Giro d’Italia en de Tour de France zal deze ronde in Spanje het seizoen min of meer gaan complementeren. Voor vele renners nog een laatste kans op eer. In deze voorbeschouwing blikken wij vooruit op de favorieten voor de verschillende klassementen.Parcours
De Vuelta trapt af met een ploegentijdrit over ongeveer 7,5 kilometer gevolgd door verschillende etappes. Zo zijn er in de eerste week een aantal aankomsten bergop en zijn de finales lastig. Vlakke ritten in deze koers zijn dan ook vaak een zeldzaamheid. Daarom is het ook zeker geen zekerheid dat alle op voorhand geschreven etappes in een sprint zullen eindigen. De vluchters maken dan ook goede kansen. De makers van het parcours hebben goed hun best gedaan, want met negen aankomsten bergop en 44 beklimmingen in totaal is dit een echte ronde voor de ‘berggeiten’. Daarnaast is er eenmaal een tijdrit over 39 kilometer daags na de tweede rustdag.

Favorieten voor het klassement
De Vuelta is er in geslaagd om met een hoop toppers aan de start te verschijnen. De top drie van de afgelopen Tour, Chris Froome, Nairo Quintana en Alejandro Valverde, zullen allen aan de start verschijnen. Daarnaast laten ook Vincenzo Nibali en Tejay van Garderen zich zien. Winnaar van vorig jaar, Alberto Contador, doet niet mee. Het is echter maar de vraag in welke vorm deze renners steken met slechts een maandje nadat de Tour was geëindigd. Zo zijn er ook tal van namen die een langere rustperiode hebben gehad. Fabio Aru is zo’n renner die na de Giro niet veel meer heeft gekoerst. Mikel Landa en Domenico Pozzovivo zijn andere namen in dit rijtje.

Favorieten voor overige klassementen
Zoals gezegd is deze Vuelta niet echt een Vuelta voor renners met sprintersbenen. De aankomsten zijn vaak lastig en zullen bijna nooit in rechte lijn gevoerd worden, maar ideaal voor renners als John Degenkolb en Peter Sagan. Echter verwachten wij niet dat zij de strijd gaan uitmaken om de blauwe trui. Door de hoeveelheid moeilijke etappes verwachten wij eerder mannen met een sterk eindschot die ook goed de bergen over kunnen. Alejandro Valverde en Joaquin Rodriquez zijn van die mannen. Echter blijft het van tevoren vooral gissen en dus raden wij niet aan om hier al veel op in te zetten.

Prognose
De winnaar van de Vuelta dit jaar zal zijn hand vol hebben aan de concurrentie. Er zijn veel sterke namen aanwezig alleen is het gewoonweg zeer de vraag hoe het met de vorm van alle renners zit. Chris Froome heeft al aangegeven zich vermoeid te voelen, maar hij mag nooit uitgevlakt worden. Voetbalwedden.net geeft echter zijn voorkeur aan de nummer twee van de Tour van dit jaar: Nairo Quintana. De Colombiaan is bergop de sterkste en dit parcours spreekt in zijn voordeel met de vele beklimmingen. Enkel de tijdrit zou voor een probleem kunnen gaan zorgen, maar desalniettemin geven wij de voorkeur aan hem als eindwinnaar dit jaar.

Quintana to win @3,25 3/10 (William Hill)

Update:
Pozzovivo voor Rodriquez @1,80 2/10 (Unibet)
Aru voor Valverde @2,20 3/10 (William Hill)
Nibali voor Majka @1,60 4/10 (Unibet)

Er kunnen nog meer tips worden toegevoegd later vandaag of morgen.
0
0
0 likes
Gestart door
Avatar arie07
Country flagarie07
21-08-2015 13:31 in Overige sporten en evenementen
166 reacties
de eerste etappe telt niet mee voor het klassement na protest renners over gevaarlijk parcours..
0
0
0 likes
Telt niet voor de renners mee. Maar wel voor ploegen klassement.
0
0
0 likes
Plus er staat een ritzege en rode leiderstrui op het spel. Dat gaan genoeg ploegen nog wel interessant vinden. Plus dat ze nu de AK man rustig kunnen lossen. Een flink voordeel bijv. voor Trek met Schleck. En ook een Quintana kan gewoon laten lopen, zodat Movistar alsnog vol kan gaan zonder dat ze voorzichtig moeten zijn voor hun kopman bijvoorbeeld.
0
0
0 likes
If you like sports, you will love Zweeler

De Vuelta gaat dit jaar net als in voorgaande jaren van start met een ploegentijdrit. De organisatie liet bij de presentatie weten dat het een rit langs de kust zou zijn, die grotendeels over een rechte weg zou gaan. De waarheid blijkt ietwat anders te liggen. Verschillende teams kwamen er tijdens de verkenning achter dat het parcours enkele gevaarlijke elementen bevat. Na protest heeft de organisatie besloten de tijdrit door te laten gaan, maar de onderlinge tijdsverschillen aan de meet niet mee te tellen voor het algemeen klassement.


Parcours

De tijdrit is 7,4 kilometer lang en gaat van Puerto Banus naar Marbella. We bevinden ons dus in het zuiden van Spanje. Zoals gezegd, diverse renners kwamen er tijdens de verkenning van het parcours achter dat het zeker geen rit rechtdoor-naar-school-en kantoor is. Nu is dat nog tot daar aan toe, maar het parcours blijkt enkele gevaarlijke bochten te kennen, voert gedeeltelijk over het strand en over een houten bruggetje. Het balletje kwam aan het rollen toen Movistarrenner Rory Sutherland enkele foto’s ervan op twitter plaatste, waarna sommige volgers dachten dat hij een grapje maakte. Meerdere ploegen tekenden protest en de Vuelta-leiding kwam dus met deze oplossing.


Favorieten

Normaal gesproken was het voor de diverse AK renners zaak om de Vuelta scherp te beginnen en niet te veel tijd te verliezen, of juist tijd pakken op de concurrenten. Overbodig om te zeggen, maar dit element van de rit valt door de noodoplossing van de organisatie weg. De ploegen die favoriet zijn bij de bookmakers hebben bijna allemaal ook een favoriet voor de eindzege in de gelederen.


Men zou ervoor kunnen kiezen, aangezien de tijd van de vijfde renner telt, de coureurs die voor een AK rijden, of anderzijds minder risico willen nemen, af te laten haken. De rest kan dan volle bak op de streep afrijden. Ik vraag me af of de grote ploegen Movistar, Astana, Sky en BMC hun niet-klassementsrenners alle risico’s willen laten nemen, met alle mogelijke gevaarlijke gevolgen van dien; knechten kwijtraken voor de rest van de Vuelta.


Andere teams die favoriet zijn, zijn Trek (met de terugkerende Fabian Cancellara) en Giant. Giant is niet echt een team dat een specialist is in de ploegentijdrit, maar waarschijnlijk doordat de andere teams ook niet in hun sterkste opstelling rijden staan ze er bij. Orica heeft zich wel ontwikkeld tot een specialist op dit gebied, maar veel van de ploegentijdritten die de ploeg gewonnen heeft, reed de ploeg met andere coureurs. Van bij voorbeeld het team dat tweede werd op het WK TTT, rijdt enkel Damien Howson in deze Vuelta mee. Het is waarschijnlijk zaak meer naar de proloogrijders en sprinters in de teams te kijken, gezien dekorte afstand van de rit. Etixx heeft normaliter ook een goede ploegentijdrit in de benen. Normaal gesproken zouden ze het in deze opstelling waarschijlinlijk af moeten leggen tegen de andere teams, maar de ploeg van Patrick Levefere is zonder echte klassementsfavoriet, dus wellicht dat men risico’s wil nemen.


Prognose

Het feit van het niet meetellen van de tijden voor het AK maakt het betten op deze eerste rit van de Vuelta lastig. Wellicht wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend, en krijgen we een ‘normale’ uitslag, maar de vraag is hoeveel risico’s je wilt nemen met je bets. Ik neig ernaar om het rustig aan te doen voorlopig. Wellicht volgen er later nog updates.

Bericht gewijzigd door wedden op Mon 2 Aug 2021, 11:35.
0
0
0 likes
Rodriguez over 1,5 ritzeges @2.9 (Unibet)
Daar zie ik wel value in!
0
0
0 likes
Giant alpecin voor winst? @5.00! hebben wel een trein die zich door de bochten durft te gooien.
0
0
0 likes
Zondag 23 augustus – Etappe 2: Alhaurín de la Torre – Caminito del Rey (158,7 km)
De eerste etappe heeft al een winnaar en de rode leiderstrui is al uitgereikt, maar eigenlijk begint de Vuelta pas zondag. De organisatie vond het blijkbaar een goed idee om over een smal, zanderig parcours te rijden. De UCI en vooral de renners vonden het niks en dus werd er besloten dat tijdsverschillen niet zouden meetellen.
Zo waren er twee kampen: ploegen die de tijdrit wel én die het niet serieus namen. Klassementsploegen als Sky, Movistar en Astana namen geen risico’s. Drie ploegen staken boven de rest uit. Eerst was het Orica dat de tijd van Lotto-Jumbo verbeterde. Niet veel later verbeterde Tinkoff-Saxo de toptijd met slechts een halve seconde. Maar het slotakkoord was voor BMC dat bijna een seconde sneller was. Peter Velits passeerde als eerste de finish en is de eerste leider.
In tegenstelling tot de andere grote ronden eindigt de eerste etappe in lijn niet in een sprint. Het parcours is relatief vlak, maar de finish is bergop. Wie zegeviert er in Caminito del Rey?Parcours
Het is een concept dat de Vuelta al een aantal jaar hanteert: korte, redelijk vlakke ritten met finish bergop. Zo ook zondag. De renners worden om 13:36 uur weggestuurd vanuit Alhaurín de la Torre. Het parcours tot de finale heeft wat reliëf, maar veel stelt het niet voor. Zeker niet voor renners die kans denken te maken op de ritzege, want de laatste de laatste drie kilometer lopen stevig bergop. De Alto de la Mesa vormt het slot met, op papier, 4700 meter lengte tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%. Maar in principe gaat het om de laatste paar kilometers met stijgingspercentages boven de 10% (zelfs pieken tot 20%). De finish in Caminito del Rey wordt verwacht tussen 17:28 en 17:53 uur.

Favorieten
De slotklim is normaal gesproken een kolfje naar de hand van Alejandro Valverde. De Spanjaard kan als geen ander met deze stijgingspercentages omgaan en is altijd op de afspraak in eigen land. Katusha heeft twee geduchte concurrenten in Joaquim Rodriguez en Daniel Moreno. Net als Valverde ligt de Vuelta Rodriguez beter dan, bijvoorbeeld, de Tour en met de vorm zit het wel goed getuige zijn vijfde plek in de Clasica San Sebastian. Ook de vorm van Daniel Moreno is meer dan in orde gezien zijn sterke optreden in de Vuelta a Burgos. Daarnaast is hij, net als Valverde en Rodriguez, oud-winnaar van de Waalse Pijl. Op basis van zijn ritzege in de Tour de Pologne moet Sergio Luis Henao hier ook bij geplaatst worden. Zo’n korte klim ligt de Colombiaan uitstekend, maar of hij bovengenoemde renners kan kloppen is de vraag. Ondanks dat Froome de kopman is, mag hij zondag waarschijnlijk voor eigen kansen gaan. Dan Martin mag niet uitgevlakt worden, maar de Ier komt beter tot zijn recht als het iets minder steil is.

Prognose
Valverde wordt door de bookmakers aangewezen als de favoriet, maar de winner-odds laat ik liever liggen. Het is altijd afwachten hoe de verhoudingen staan aan het begin van de ronde en het is niet dat Valverde ver boven de rest uitsteekt. Liever speel ik Dan Martin voor Samuel Sánchez @ 1.67 (4/10, Bwin). In tegenstelling tot Martin liggen korte, steile klimmen Sánchez minder goed. Op langere klimmen, waar het tempo lager ligt, komt de Spanjaard beter tot zijn recht.
Daarnaast verwacht ik zondag meer van Fabio Aru dan van Chris Froome. Aru heeft sinds de Giro toegewerkt naar deze ronde en heeft een goede versnelling in het slot van een klim. Ik denk niet dat Froome in de eerste week zijn Tourvorm gaat aantikken. Ook is het zijn eerste serieuze wedstrijd sinds de Tour, dus is Aru voor Froome @ 1.75 (3/10, Unibet) goed speelbaar.
0
0
0 likes

De bet van Nibali voor Majka aan het begin kan in ieder geval alweer de prullenbak in. Hij is zojuist uit de Vuelta gezet, nadat hij meeliftte aan de volgauto. Alle ballen op Aru en Landa dus.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/vuelta-2015-jury-zet-nibali-uit-de-wedstrijd/

Bericht gewijzigd door wedden op Mon 2 Aug 2021, 11:36.
0
0
0 likes

De eerste reguliere etappe van deze Vuelta, na de ploegentijdrit in Marbella, werd door de Colombiaan Estaban Chaves op zijn naam geschreven. De Orica-renner bleek de sterkste in de klim naar Caminito del Rey. Tom Dumoulin verbaasde met een sterk optreden, hij eindigde als tweede. De favorieten voor de etappe, Joaquim Rodriguez en Alejandro Valverdo, wachtten iets te lang op de slotklim, zij konden geen gooi doen naar dagsucces. Vincenzo Nibali is na onreglementair gebruik maken van de ploegleidersauto in de achtervolging na een valpartij uitgesloten van verdere deelname. De derde etappe, die naar Malaga, gaat maandag dus van start zonder de Italiaan.


Parcours

Dit is een van de etappes voor de sprinters, maar zoals eigenlijk altijd in Spanje, is de etappe niet heel vlak. Vanuit de start moet er al snel geklommen worden, een klim van de 3e categorie, 6 km tegen 7% stijgingspercentage, staat op het programma. De zwaarste klim van de dag volgt echter later in de rit. De renners moeten een klim van 16 km tegen 5,2% verteren. De vraag van de dag is of de sprinters deze beklimmingen overleven. In hun voordeel spreekt dat ze vrij ver van de meet liggen; er is nog voldoende gelegenheid om terug te keren in het peloton. Het slotstuk van de etappe is ook niet helemaal vlak. Op zo'n 10 km van de streep ligt er een ongecategoriseerde helling die 3 km lang is. Daarna gaat het ongecompliceerd op de streep af, de finale is niet al te technisch te noemen.


Favorieten

Zoals gezegd, de kansen voor de sprinters liggen niet voor het oprapen deze ronde. De meeste 'vlakke' etappes kennen lastige parcoursen en veel echt vlakke etappes hebben vaak, zoals we de komende dagen ook zullen zien, meer oplopende finishes. Dat laatste is dus maandag niet het geval. Er zijn enkele goede sprinters deze Vuelta komen rijden. Zo zijn daar John Degenkolb, Nacer Bouhanni, Peter Sagan en Caleb Ewan. Een andere spurter in vorm, Matteo Pelucchi, is na zijn valpartij uitgevallen. Verder zijn er mannen als Danny van Poppel, Kris Boeckmans, Kristian Sbaragli en Tom van Asbroeck, maar zij zijn normaal gesproken van een minder kaliber.


De vraag zal zijn wie de beklimmingen zullen overleven en hoeveel teammaats ze op dat moment nog over hebben. Degenkolb en Sagan zouden de grote beklimming, onder voorbehoud dat de koers niet explodeert, moeten kunnen overleven. De overige sprinters zijn mindere klimmers, maar hebben zoals al opgemerkt, het voordeel dat de berg redelijk vroeg komt. Wat de zaak ook nog kan compliceren, is dat Sagan en Bouhanni in de etappe van zondag ten val kwamen. Het zag er niet al te ernstig uit, maar het is iets om in het achterhoofd te houden. Een ander mogelijk scenario is een aanval in de finale op het klimmetje 10 km van de finish. Als de sprintersteams dan wellicht renners kwijt zijn geraakt zou dit succes op kunnen leveren.


Prognose

Het is nog even wachten op de odds. Updates volgen.

Bericht gewijzigd door wedden op Mon 2 Aug 2021, 11:36.
0
0
0 likes
Ik schat John Degenkolb nog wat sneller in dan de anderen.
Overigens heeft hij de laatste 2 jaar veel gewonnen in de Vuelta! Spanje ligt hem duidelijk.

Graag had ik Degenkolb > Bouhanni genomen. Maar dat ging niet, vandaar John straight for the win!
@4.50
0
0
0 likes

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van...

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Nieuwe spelers, 18+. Speel bewust. Ontvang een gratis weddenschap tot € 50,-. De minimale storting is €20. De gratis weddenschap kan enkel in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Om een freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

24+ Speel bewust. Minimumstorting €10. Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld). Min. quotering van 1.40. Rollover 6x. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn al

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Onze moderators

Wedstrijd

Ontvang gratis de eerste drie hoofdstukken van ons mooie Wedden op Voetbal boek

Heb jij het in je om hem te verslaan? Dit boek bereidt je optimaal voor op de eeuwige strijd met de bookmaker. We leiden je op een toegankelijke manier langs alle aspecten van het wedden op voetbal