Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmaker promoties: Tour de France etappe 12 naar Alpe d’Huez

Bookmaker promoties: Tour de France etappe 12 naar Alpe d’Huez

Bookmakers
13 juli 2022
2

Tour etappe 12

Een van de mooiste etappes van de Tour de France start vanmiddag in Briançon. Om 13:05 start de rit van 165,1 kilometer richting de Alpe d’Huez. Met drie uiterst zware beklimmingen is het een ontzettend spannende etappe. 

Gisteren stapte Mathieu van der Poel af na een mislukte aanval op de eerste klim. Het werd uiteindelijk een geweldige etappe waar Vingegaard bijna drie minuten pakte op Pogacar. Vingegaard start daarom vandaag in het geel. Pogacar staat derde in het algemeen klassement en kan hoopt op een goede dag vandaag.

Favorieten voor de etappewinst

Na de geweldige rit van Vingegaard gisteren in etappe 11, is hij vandaag topfavoriet voor de ritzege. Hij lijkt op dit moment de beste benen te hebben. Pogacar moet tijd goed maken en zal ook gaan aanvallen. Hij is deze Tour weer ijzersterk en liet gisteren voor het eerst zien dat hij ook een mens is. Volgens de bookmakers zal de strijd gestreden worden tussen deze twee renners.

Ook is deze etappe een uitgelezen kans voor sterke renners die voor een ritzege gaan. Thomas, Pinot en Fuglsang worden dan ook gezien als de outsiders voor deze etappe. Als we kijken naar de Nederlanders lijken Mollema en Kruijswijk de beste papieren te hebben.

Etappe 12 Tour de France

Het is alweer 33 jaar geleden dat een Nederlander wist te winnen op de Alpe d’Huez. In 1989 liet Gert Jan Theunisse zijn concurrentie achter zich. Wat ons betreft tijd dat een Nederlander weer eens als eerste de top bereikt! 

Dat zal echter een flinke opgave worden. Eerst moet de Col du Galibier bereikt worden. Dit is de eerste klim van de etappe. Na een lange afdaling begint op na ruim 80 kilometer de klim naar de Col de la Croix de Fer. De slotklim begint na 150 kilometer. De slotklim begint na 150 kilometer en zit vol met haarspeldbochten. Op sommige plekken moeten de renners een stijgingspercentage van 10% trotseren. 

Bron: https://www.letour.fr/en/stage-12

Uitzendschema

Mis niks van de etappe naar Alpe d’Huez en schakel op tijd in! Hieronder vind je de belangrijkste tijden rondom de twaalfde etappe.

 Tour etappe 12

  • 13:00 Start uitzending NPO1
  • 13:05 Start Etappe 12
  • 17:00 Overschakelen naar NPO2
  • 18:00-18:15 Verwachte finish

 

Bookmaker promoties

Bij Betcity kan je niet alleen wedden op de Tourwinnaar, maar ook op de winnaar van de groene trui. Wint Pogacar de Tour? Dan win je 40x je inzet. Wint van Aert het puntenklassement? Ook dan win je 40x jouw inzet.

Bekijk voor alle odds van etappe 12 de verschillende bookmakers.