Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kambi wil met algoritmes gaan werken

Kambi wil met algoritmes gaan werken

Bookmakers
23 January 2023
2

Kambi gaat werken met algoritmes

Kambi, een van de grootste sportsbookproviders ter wereld, wil in de toekomst meer gaan werken met algoritmes om de quoteringen te bepalen. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt in een rapport. Via deze manier hoopt Kambi de personeelskosten te kunnen verlagen.

Kambi heeft ook plannen om zich uit te breiden in Azië. De sportsbookprovider maakte tijdens de Captial Markets Day bekend dat ze uit willen breiden naar Japan en India om hun groei- en omzetdoelstellingen in de toekomst te blijven halen.Naast uitbreiding naar Azië is slimmer omgaan met kosten dus ook een aandachtspunt bij Kambi. Algoritmes voor het bepalen van de quoteringen moet hier bij helpen. Tot op heden werkt Kambi nog met zogeheten traders. Dit zijn medewerkers die de odds van de sportweddenschappen bepalen.

Derde generatie sportsbook

Werken met geautomatiseerde odds zou volgens Erik Lögdberg passen bij de derde generatie sportsbook. De adjunct-directeur van Kambi is er zeker van dat algoritmes in de toekomst een steeds grotere rol zullen hebben. Zo kunnen ook odds van live weddenschappen nauwkeuriger bepaald worden door accurate gegevens van de wedstrijd. Denk hierbij aan het aantal kansen, balbezit, kaarten etc.

Wanneer Kambi daadwerkelijk stappen zet om meer met algoritmes te werken is onduidelijk. De implementatie gaat namelijk veel geld en tijd kosten en of Kambi daar nu al klaar voor is is nog maar de vraag. 

Personeel de deur uit

Als een bedrijf als Kambi mensenwerk gaat vervangen met behulp van algoritmes is het logische gevolg dat er ontslagen aankomen. David Kenyon, CFO van Kambi gaf echter niets aan over het ontslaan van werknemers. Wel gaf hij aan dat er in de toekomst minder mensen als trader zullen gaan werken. Het lijkt er dus op dat het werknemersbestand een stuk kleiner gaat worden.

Op dit moment maken Jack’s, Unibet en Betcity gebruik van de diensten van Kambi en in de toekomst zullen daar nog meer operators bij gaan komen. 

Bron: Kambi