Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De Eredivisie begint weer!

De Eredivisie begint weer!

Overig
3 januari 2023
2

Eredivisie start weer

De WK gekte is voorbij en na een lange wintersport begint dit weekend eindelijk weer de Eredivisie weer! Op 13 november 2022 werd de laatste wedstrijd gespeeld en nu, bijna twee maanden later kunnen we ons eindelijk weer opmaken voor het restant van het seizoen.

Meerdere clubs hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om uitgebreid op trainingskamp te gaan en meerdere oefenwedstrijden af te werken. Ook hebebn er teamtechnisch een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Cody Gakpo wisselde PSV in voor Liverpool en Daley Blind vertrok bij Ajax. Wat zijn de verwachtingen van de rest van het seizoen?

Strijd om het kampioenschap

Arne Slot doet het boven verwachting goed bij Feyenoord. De Rotterdammers staan mede door een slechte reeks van Ajax bovenaan in de Eredivisie. Er zijn in Rotterdam geen spelers vertrokken in de winter en 4 van de 5 oefenduels werden gewonnen. Feyenoord staat er goed voor en is volop in de strijd om het kampioenschap.

Ajax staat op een gedeelde tweede plaats met PSV. De achtervolgers staan op slechts 3 punten van Feyenoord en er kan dus nog alles gebeuren in de tweede seizoenshelft. Bij Ajax loopt het niet lekker. Coach Alfred Schreuder ziet zijn team wisselvallig spelen en er is nog altijd een keepersprobleem bij de Amsterdammers.

Bij PSV moeten de de rest van het seizoen afmaken zonder hun sterspeler Cody Gakpo. Desalniettemin heeft Ruud van Nistelrooy nog een sterke selectie over om de strijd aan te gaan. Xavi Simons heeft zich stormachtig ontwikkeld en Luuk de Jong en Noni Madueke zijn weer inzetbaar. Madueke was met twee doelpunten nog de grote ster in de met 3-0 gewonnen oefenpot tegen AC Milan.

Strijd tegen degradatie

In de onderste regio is het ook spannend. De verschillen onderaan zijn wellicht iets groter maar daar kan na een paar wedstrijden veel in veranderen. FC Volendam is met 6 punten uit 14 wedstrijden de hekkensluiter. Cambuur staat met 8 punten 1 plek hierboven en FC Emmen staat met 11 punten op de 16e plek.

Andere ploegen staan niet heel ver boven de degradatiestreep. Het kwakkelende FC Groningen heeft slechts 12 punten en Excelsior en Vitesse 13. 

Programma Eredivisie speelronde 15

Vrijdagavond wordt er weer afgetrapt en het is de eer aan Twente en FC Emmen om dit te doen. Op zaterdag volgen vier wedstrijden en op zondag worden de laatste vier wedstrijden afgewerkt. Feyenoord wacht direct al een lastige uitwedstrijd in de Domstad.

Vrijdag 6 januari 2023

 

Zaterdag 7 januari 2023

 

Zondag 8 januari 2023

 

Bron: Eredivisie