Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De zoektocht naar nieuwe coaches

Overig
26 oktober 2021
0

Nu het seizoen al even onderweg is, komt de tijd dat sommige clubs opzoek gaan naar nieuwe coaches. Sommige vanwege teleurstellende resultaten, anderen omdat het tijd is voor een nieuwe visie.

Newcastle

Met de recente overname van Newcastle, was het een kwestie van tijd voordat ze gingen zoeken naar een nieuwe coach. Het is al bijna een week geleden dat Steve Bruce officieel zijn vertrek als coach van Newcastle United heeft aangekondigd. Het lijkt erop dat ze Erik ten Hag, op dit moment de coach van Ajax, een gigantisch salaris willen aanbieden om de nieuwe coach van Newcastle te worden.

Een rapport van Daily Mail suggereerde dat de club hun zinnen heeft gezet op Ten Hag, in hun zoektocht naar een nieuwe baas, ondanks dat ze vorige week gesprekken hebben gevoerd met de ex-coach van Roma; Paulo Fonseca. Ten Hag heeft twee Eredivise titels gewonnen in zijn tijd als manager van Ajax en heeft ze naar de halve finale van de Champion's League geloodst in 2019. De verwachting is dat Ten Hag uiteindelijk een van Europa's topclubs zou willen leiden en de bestuursleden van Newcastle zijn van plan om hem te overtuigen dat dit de volgende stap kan zijn voor de 51-jarige coach.

Ten Hag heeft in de zomer ook Tottenham afgewezen met een mogelijke overstap naar de Premier League en lijkt geen haast te hebben met zijn vertrek bij Ajax. Één van de dingen die Newcastle kan doen om de coach over de streep te trekken, is een enorme salarisverhoging van een bruto salaris van maar liefst 11 miljoen pond per jaar. Om dit in context te plaatsen, andere grote managers zoals Pep Guardiola van Manchester City verdienen rond de 20 miljoen pond en Jurgen Klopp van Liverpool verdient 15 miljoen pond. Dit salaris zou nog verder kunnen worden verhoogd met trofeeën en titels die hij de club mogelijk kan bezorgen. Alleen de tijd kan leren of ten Hag zal besluiten op dit aanbod in te gaan.

Barcelona

Koeman’s loopbaan als manager bij Barcelona loopt uit tot een grote telerustelling voor de club en de supporters. Hierdoor is men op zoek naar een mogelijke opvolger die de taak op zich zou kunnen nemen om Barcelona over te nemen. Koeman heeft een turbulente periode achter de rug als gevolg van zijn prestaties als coach van Barcelona. De teleurstellende resultaten zijn te wijten aan de financiële situatie van de club. Desondanks deze resultaten, heeft het bestuur en de directie van Barcelona de Nederlandse coach gesteund, maar het is bijna onvermijdelijk dat de Nederlandse coach vervangen zal worden. Een andere Nederlandse coach die in beeld komt bij Barcleona, is de eerder benoemde Erik ten Hag van Ajax en hij leek een prioriteit te zijn voor Barcelona voor het volgende seizoen, wanneer het contract van Koeman afloopt. Ten Hag is dus een zeer gewilde coach geworden na zijn succes bij Ajax.

Volgens Javi Miguel van AS, is Xavi de meest favoriete om Koeman over te nemen, de oude Barcelona legende heeft een geweldige prestatie geleverd met team uit Qatar van Al Sadd, nadat hij 7 titels heeft gewonnen. Xavi's tactiek wat betreft teamspel en de stijl van spelen heeft de club in staat gesteld om heel succesvol te zijn. Op dinsdag werd een wedstrijd gespeeld tegen "Umm Salal" en won het met 3 - 1, wat zijn 100ste wedstrijd als coach markeert.

Xavi heeft al eerder gezegd dat hij graag zou willen coachen bij Barcelona en dat hij die kans zou grijpen als die zich voordoet. Hoewel Koeman nog steeds zijn positie als coach behoudt kan het zijn dat op basis van zijn prestaties, waarbij Barcelona op de 9e plaats in La Liga staat en mogelijk niet de Champions League volgend seizoen kan halen, bestaat de kans dat het bestuur Koeman's vertrek moet forceren en op zoek moet gaan naar een vervanger. Wellicht komt Xavi mogelijk eerder dan verwacht naar Camp Nou.