Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie updates

Overig
23 juli 2021
0 min

Het nieuwe seizoen van de Eredivisie komt dichterbij. Wat zijn de laatste updates? Lees meer over de nieuwe outfits van de Eredivisieclubs en belangrijke naderende transfers

Nieuwe tenues

Nieuw seizoen betekent nieuwe tenues! voetbal International heeft een heel artikel gewijd aan alle nieuwe uit- en thuisshirts van de clubs die in de Eredivisie spelen in het aankomende seizoen. 

Transfers

Malen

De transfer van Malen van PSV naar Borussia Dortmund is bijna rond. Zoals het er nu naar uitziet, zal Malen aankomend weekend al naar Duitsland vliegen voor een medische keuring, waarna hij naar Zwitserland zal vertrekken voor een trainingskamp. PSV ontvangt naar zeggen rond de €30 miljoen euro voor Malen. 

Deze transfer is mede mogelijk gemaakt door de mega transfer van Sancho. Sancho is namelijk opgekocht door Manchester City voor €85 miljoen! 

Berghuis

Misschien wel de meest besproken transfer in Nederland. Transfers tussen Ajax en Feyenoord zorgen altijd voor een hoop commotie, vooral tussen de supporters groeperingen. Uiteindelijk is Berghuis voor €4 miljoen, plus nog wat bonussen, door Ajax aangetrokken. Hij zal daar met Antony en Neres de concurrentie aangaan.

Rosario

Ook Rosario zal waarschijnlijk PSV verlaten. De middenvelder zal namelijk geen vaste basisplaats krijgen bij de club uit Eindhoven. Daarom is de kans groot dat hij zich gaat voegen tot het Franse team OGC Nice. Hij zal daar o.a. met Calvin Stengs, Justin Kluivert en Kasper Dolberg gaan spelen. 

Jørgensen

Goed nieuws voor de Rotterdammers, want Jørgensen vertrekt naar Turkije. Hierdoor heeft Feyenoord meer budget om nieuwe spelers aan te kopen. Jørgensen zal gaan spelen voor Kasimpasa. De fans zullen de spits niet snel vergeten, in 2017 pakte Jørgensen met Feyenoord de landstitel. Alireza Jahanbakhsh zal zijn plek als spits overnemen.

Onana

Ajax wil flink wat geld voor de geschorste doelman Onana. De Franse club Lyon wil wel voor Onana tekenen, maar wil niet de hoofdprijs betalen. Onana mag pas op 4 november weer gaan spelen. Lyon denkt er nu over na om bonussen in het contract op te nemen, om zo de prijs laag te houden. Het verschil tussen het bedrag wat Ajax vraag (10 miljoen euro) en wat Lyon bereid is te betalen (€3 miljoen) is nog zo groot, dat het nog maar de vraag is of deze transfer rond gaat komen. Internazionale schijnt ook interesse in de keeper te hebben.

Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel’s transfer is officieel. De FC Basel speler zal volgend seizoen bij FC Twente spelen en hierdoor terugkeren in de Eredivisie. Wolfswinkel heeft bij veel buitenlandse clubs gespeeld, maar was even uit de roulatie door een hersenaneurysma. Hij hoopt bij FC Twente weer volop aan de bak te kunnen. 

Ekkelenkamp

De 21-jarige Ajacied staat op het punt om zijn carrière voort te zetten in de Bundesliga. De Berlijnse club Hertha BSC wil hem graag in hun club opnemen. Ze hadden al eerder interesse getoond, maar Ajax weigerde om Ekkelenkamp te laten gaan. Nu Ekkelenkamp’s contract nog maar een jaar loopt, overweegt Ajax de transfer. 

Dumfries

Dumfries is klaar om te vertrekken bij PSV, maar een officiële transfer is nog lang niet rond. De Engelse club Everton heeft interesse getoond in de 25-jarige speler, maar PSV wil na het optreden van Dumfries op het EK, de hoofdprijs voor hem vragen. Dumfries schitterde meerdere malen op het EK met zijn rushes over de rechterflank.

Pröpper

Keert terug van Brighton & Hove Albion. Daar heeft hij 4 jaar in de Engelse Premier League gespeeld, en veel ervaringen opgedaan. De 29-jarige speler wil PSV dit seizoen naar een hoger niveau tillen. Samen met van Ginkel, Götze en Ihattaren wil hij een krachtig blok op het middenveld vormen.