Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GP Zandvoort; gaat het wel door?

Overig
10 augustus 2021
0

De voorbereidingen voor de GP Zandvoort zijn in volle gang. Dit grote evenement is al een jaar verschoven en de organisatie is er nu helemaal klaar voor. De tribunes staan al klaar en sportief directeur Lammers heeft er, ondanks de huidige corona maatregelen, het volste vertrouwen in dat het evenement door kan gaan. 

Versoepelingen

Op dit moment is het nog niet toegestaan om meerdaagse evenementen te organiseren. Deze maatregel is geldig tot en met 1 september, terwijl de GP Zandvoort gepland staat van 3 september tot 5 september. Lammers zegt constant in gesprek te zijn met de overheid, want ook die zijn trots en enthousiast over de Grand Prix. Maar het moet natuurlijk wel kunnen laat Lammer weten. Iedereen heeft zich te conformeren aan de corona cijfers. 

Circuit

Er wordt hard gewerkt om het circuit en alles eromheen klaar te krijgen voor 3 september. Zo werken er elke dag meer dan 200 mensen op het terrein van meer dan 600.000 m2 aan de opbouw. Er kunnen 90.000 mensen naar het evenement kijken en op het circuit wordt een stadion gebouwd, waar ongeveer twee keer zoveel mensen in kunnen dan in de Johan Cruijff ArenA.  

Hamilton

Het wordt niet alleen spannend of het evenement wel door kan gaan, maar de vraag is ook hoe het Nederlandse publiek gaat reageren op Hamilton. Nadat Hamilton Verstappen van de baan af heeft gereden, zijn de meeste Nederlanders niet echt te spreken over het rijgedrag van Hamilton.

Lammers hoopt dat toch dat Hamilton respect krijgt van het Nederlandse publiek. Hij vindt dat sport moet verbroederen en hoopt dat er geen hooligan situaties zullen ontstaan, zoals bij het voetbal. Hij wil graag dat de Nederlanders Hamilton ontvangen met sportiviteit en gastvrijheid.