Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Koeman ontslagen als hoofdtrainer van Barcelona

Overig
27 oktober 2021
0

Koeman is uiteindelijk toch, na 14 maanden, ontslagen als hoofdtrainer van Barcelona. De club staat momenteel op de 9e plaats met slechts 15 punten, in vergelijking met hun belangrijkste rivaal Real Madrid, die op kop loopt met 21 punten. Het ontslag van de manager vond plaats na hun teleurstellende nederlaag tegen Rayo Vallecano op woensdag 27 oktober. Dit was hun vierde verloren wedstrijd op rij, direct na een nederlaag in de El Clasico op zondag de 24e. In een officiële verklaring van de voorzitter van Barcelona F.C stond: "Ronald Koeman zal donderdag afscheid nemen van de selectie." Deze beslissing werd genomen direct na de nederlaag tegen Rayo Vallecano. Vorig seizoen wist Koeman de club slechts een derde plek te bezorgen in de La Liga.

Koeman heeft in de zomer alleen Memphis Depay, Sergio Aguero en Eric Garcia als vrije transfers toegevoegd aan de club en Luuk de Jong op uitleenbasis van Sevilla naar Barcelona gehaald. Dit heeft de club nog niet veel opgeleverd. Sinds Lionel Messi zijn club heeft verlaten en is overgestapt naar Paris Saint Germain, blijkt het lastig voor de club om goede resultaten te halen. Koeman verklaarde: "Het team is de balans in de selectie kwijt, het heeft zeer effectieve spelers verloren en dat is te zien. De laatste jaren hebben andere clubs zich elk seizoen versterkt en wij niet, dat is ook te zien." Dit is de eerste keer sinds september 1987, dat Barcelona drie uitwedstrijden heeft verloren zonder dat het één doelpunt weet te scoren.

Wat betekent dit voor de nieuwe coach?

Barcelona’s eerste keuze voor een nieuwe manager is Xavi Hernandez, volgens Ferran Correas; een gerespecteerd journalist. Barcelona zal in eerste instantie gebruik maken van Sergi Barjuan, die de coach is van het Barcelona B team. Hij zal voorlopig optreden als interim coach totdat de onderhandelingen met Xavi zijn afgehandeld. Het bericht over dat ze een akkoord hebben bereikt met de Qatarese club Al Sadd, waar Xavi momenteel de hoofdtrainer is, kwam van Cadena Cope. Xavi is daar sinds 2019 coach en heeft een contract tot 2023.