Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Koeman’s Barcelona heeft het moeilijk

Overig
22 september 2021
0

Dat Barcelona de laatste tijd moeite heeft om aan verwachtingen te voldoen is geen geheim meer. Koeman en zijn ploeg liggen al enige tijd onder vuur als gevolg van een aantal teleurstellende resultaten op nationaal en internationaal niveau. 

Het vertrek van Messi 

Nadat Messi door omstandigheden de club na 21 jaar gedwongen was te verlaten, zit het de Catalaanse club niet bepaald mee. Het vertrek van de sterspeler heeft ervoor gezorgd dat het aan Koeman is om de club te hervormen tot het sterrenteam wat het ooit was. 

Echter, is de club naar eigen woorden van Koeman ver verwijderd van het team wat het in zijn gloriedagen was. Volgens hem kan het team, mede door de gelimiteerde beschikbare middelen, niet op het zelfde niveau spelen als men van ze gewend is. 

Desondanks dit alles, heeft Koeman zijn best gedaan door spelers als Memphis Depay en Luuk de Jong toe te voegen aan de selectie. Maar het blijft moeilijk voor de Nederlandse trainer om een ploeg te vormen die het kan opnemen tegen de Europese topteams. 

Op zoek naar goede resultaten

Over Europese topteams gesproken, voor de eerste wedstrijd in de Champions League mochten ze het opnemen tegen Bayern München. Gezien de absolute topvorm waarin het Bundesliga team momenteel verkeert en het resultaat van de laatste keer dat de twee mekaar troffen, was het vooruitzicht voor de Spaanse club nogal somber. Ondanks het feit dat het deze keer geen 8-2 afgang was, kon Barcelona juist in deze wedstrijd wel een beter resultaat dan 0-3 gebruiken. 

Daarom was het belangrijk voor de ploeg om in hun volgende wedstrijd wel goede resultaten te behalen. Dit zou goed te doen moeten zijn aangezien ze het moesten opnemen tegen Granada in Camp Nou. Echter kreeg de Catalaanse club in de tweede minuut al een treffer tegen, waarna het met veel moeite op jacht ging naar de gelijkmaker. Deze viel pas in de slotfase van de wedstrijd, toen Araújo in de 90e minuut een kopbal binnen wist te krijgen. 

Een speler die binnen was gehaald om juist in dit soort situaties uitkomst te bieden was Luuk de Jong. Deze kreeg het dan ook zwaar te verduren toen hij er in deze wedstrijd niet in slaagde om kansen om te zetten in doelpunten. Echter waren de Spaanse media een stuk positiever over Memphis, volgens hen toonde hij wel strijdkracht.