• /
  • Nieuws /
  • Overig /
  • Meer dan de helft van de Eredivisiespelers wedt op voetbalwedstrijden

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Meer dan de helft van de Eredivisiespelers wedt op voetbalwedstrijden

Meer dan de helft van de Eredivisiespelers wedt op voetbalwedstrijden

Overig
2 oktober 2022
2

Helft Eredivisiespelers wedt

Online gokken komt de laatste tijd steeds meer in het nieuws. Sinds de opening van de online gokmarkt op 1 oktober 2021 komen steeds meer mensen in aanraking met online gokken. Wedden op voetbalwedstrijden maakt het kijken net even iets spannender dan normaal. Ook spelers uit de Eredivisie plaatsen zo nu en dan wel eens een weddenschap, blijkt uit een rapport van de Vereniging voor contractspelers (VVCS).

De VVCS heeft een enquête uitgezet onder profvoetballers in Nederland om inzicht te krijgen in het gokgedrag van deze spelers. De enquête werd uitgezet als onderdeel van de ant-matchfixing campagne in samenwerking met Unibet en Holland Casino . Uit deze enquête is gebleken dat meer dan de helft van de Eredivisiespelers wel eens wedt op voetbal. Spelers uit de Keuken Kampioen Divisie gokken naar eigen zeggen minder. Hier gaf zo’n 40% van de spelers aan te wedden op voetbal. 10% van de spelers die aangeeft wel eens te wedden op voetbal doet dit wekelijks. Het wedden op de uitslag van de wedstrijd is dan het populairst.

Strenge regels wedden voor sporters

Het is voor spelers niet toegestaan om te wedden op de eigen competitie omdat dit gevoelig is voor matchfixing. Dit is echter lang niet bij iedereen bekend. 11% van de spelers gaf aan wel eens te wedden op een voetbalwedstrijd uit de eigen competitie. Het bezoek aan een goksite is voor de meeste voetballers een recreatieve bezigheid. Helaas komt het ook wel eens voor dat het mis gaat. Oud-voetballer Glenn Helder maakt zich grote zorgen over de groeiende gokcultuur onder jongeren. Zelf vergokte hij een groot deel van zijn vermogen die hij had verdiend als profvoetballer.

Volgens Helder ligt een gokverslaving bij topsporters  dichter op de loer dan normaal. “Topsporters worden in veel dingen beperkt. We konden niet drinken of uitgaan. Je wilde toch iets leuks te doen hebben en dus gingen we maar gokken”.

Wedden moet altijd recreatief zijn

Wedden moet sport nóg spannender maken. Het mag nooit gezien worden als een verdienmodel. Gok daarom altijd met geld dat je kan missen, stel limieten in en trek indien nodig altijd aan de bel. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met het CRUKS.



Bron: VVCS