Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland in de EK finale?

Overig
24 juni 2021
0

De poulefase van het EK zit erop. De laatste speeldag zou uitwijzen wie de tegenstander van het Nederlands elftal zou worden. Doordat de Spanjaarden en Zweden wisten te winnen, werd bekend dat Nederland het in de achtste finale opneemt tegen Tsjechië. De winnaar van deze wedstrijd speelt vervolgens in de kwartfinale tegen de winnaar van Denemarken en Wales. Een gunstig programma voor Nederland, al mag je in de fase niemand meer onderschatten op het EK.

Gunstige loting 

Nederland zal het op zondag 27 juni opnemen tegen de Tsjechen in het Ferenc Puskásstadion in Hongarije. De wedstrijd zal om 18:00 gespeeld worden. Tsjechië wist derde te worden in een poule met Engeland, Schotland en Kroatië. Door de derde plek, ontlopen ze de zware kant van het toernooi. Engeland neemt het namelijk op tegen favoriet Duitsland, en Kroatië speelt tegen Spanje. De winnaar van deze wedstrijd zal het opnemen tegen de winnaar tussen Denemarken en Wales. Voor Nederland een hele mooi mogelijkheid om pas laat tegen de topfavorieten te spelen, maar eerst moet er natuurlijk gewonnen worden van de Tsjechen.

De weg naar de finale

Nederland is de favoriet om door te gaan naar de volgende ronde. De Nederlanders zullen in een eventuele kwartfinale tegen Wales of Denemarken ook de favoriet moeten te zijn en de vraag is dan ook of dit jaar dan eindelijk weer het jaar wordt van het winnen van een eindtoernooi. Op het WK van 2010 en 2014 waren we dichtbij, maar werd er helaas verloren.

Natuurlijk is het nog vroeg om te oordelen, maar de kans of een halve finale en zelfs een eventuele finale ligt in het verschiet. Doordat Nederland aan de ‘makkelijkere’ kant zit van het toernooi, kan het grootmachten Engeland of Duitsland pas in de halve finale tegenkomen. Engeland en Duitsland spelen tegen elkaar in de achtste finale en de kans is groot dat één van de twee ploegen naar de halve finale gaat.

De Engelsen wisten eerste te worden in de poule, maar wisten hierin verreweg te overtuigen. De Engelsen wisten slechts twee keer te scoren en het spel was ook niet goed. Duitsland verloor nipt van Frankrijk, om vervolgens erg overtuigend met 2-4 van Portugal te winnen. Echter werd het nog spannend op de laatste speelronde, doordat Duitsland lang achter stond tegen Hongarije. Pas in de 84e minuut wisten de Duitsers dit recht te trekken en was een 2-2 gelijkspel voldoende. Echter is dit niet het vertrouwen dat je mee wil nemen richting een achtste finale. Als Nederland door weet te komen tot de finale, zal het dus hoogstwaarschijnlijk tegen Duitsland of Engeland spelen.

Voor het toernooi zou dit worden gezien als een bijna onmogelijke opgave, maar het vertrouwen is gegroeid onder de Nederlanders. Engeland en Duitsland hebben beiden bewezen niet onoverwinnelijk te zijn en dus liggen er kansen voor Nederland. In de halve finale speelt kwaliteit namelijk een rol, maar ook geluk en de vorm die je meeneemt naar een halve finale is erg belangrijk. De goede flow van Nederland kan hierin meespelen en dus is een finaleplaats zeker mogelijk. Wordt dit dan eindelijk het jaar waarin Nederland weer een eindtoernooi weet te winnen, net als op het EK in 1988? De komende weken gaan er om spannen, maar de weg naar de finale is zeker mogelijk voor dit Nederlands elftal.