Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederlands elftal bekend

Overig
27 augustus 2021
0

Van Gaal heeft vandaag om 12 uur bekend gemaakt, wie in de selectie van het Nederlands Elftal zit. 

Voorselectie

Dumfries en Bergwijn zaten niet in de voorselectie, maar hebben wel de definitieve selectie gehaald. Dit in tegenstelling tot Pasveer en van de Beek. Zij hebben te horen gekregen dat ze niet voor Nederland uit mogen komen. Waarom Donny van de Beek geen plaats krijgt in het Nederlands elftal heeft Louis van Gaal niet willen zeggen. “Dat is iets tussen Donny en mij”, liet hij weten. 

Wijzigingen

Malacia en Rensch mogen voor het eerst in het Nederlands Elftal voetballen. Verder hebben Aanholt, Veltman, Wijndal, de Jong, Promes en Cilessen de definitieve selectie niet gehaald, ondanks dat ze wel in de EK selectie zaten onder leiding van Frank de Boer. 

Van Roon

Van Gaal gaf aan dat hij hoopt dat Maarten van Roon ‘de taal van de trainer in de kleedkamer spreekt’. Hij zocht iemand die de rol van Dirk Kuijt kon overnemen en heeft van Roon daarom een plek in de Nederlandse selectie gegeven. 

Aanvoerder en systeem

Het is nog niet duidelijk wie de aanvoerders worden van dit nieuwe Nederlands Elftal. Volgens Louis van Gaal is het zijn gewoonte om drie aanvoerders aan te wijzen. Wie dit zijn, zullen we over ongeveer een week zien. Of het Virgil van Dijk één van die drie wordt, is dus ook nog niet zeker. Ook laat van Gaal het nog in het midden met welk systeem er gespeeld gaat worden. Hij laat weten dat hij ‘kiest voor een systeem dat het beste bij een ploeg past’. 

Aankomende wedstrijden

Nederland moet het op 1 september opnemen tegen Noorwegen in Oslo en spelen op 4 en 7 september thuis tegen Montenegro en Turkije. Op dit moment staan ze tweede in de poule, 1 punt onder Turkije en met hetzelfde puntenaantal als Montenegro en Noorwegen. Het wordt dus oppassen geblazen, want alleen de winnaar van de poule is zeker van een plaats in het WK in Qatar.