Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nieuwe coaches bij Tottenham en Barcelona

Overig
4 november 2021
0

Tottenham

Tottenham’s nieuwe coach is Antonio Conte. Zijn entree bij Tottenham Hotspur roept veel vragen op over wat hij van plan is met de club. Net als veel andere coaches in het verleden, zal hij het nodig vinden om bepaalde spelers toe te voegen aan de selectie en andere veranderingen door te voeren om zijn doelen te behalen. Een van de spelers die Conte wil toevoegen aan de selectie, is Matthijs de Ligt van Juventus. Volgens de Italiaanse media, Calciomercato, heeft Conte het idee om De Ligt samen met zijn Juventus teamgenoot Federico Chiesa naar Engeland te brengen. De grote vraag is uiteraard of De Ligt inderdaad naar de Premier League zal komen. De Ligt was een van de duurste verdedigers in de Italiaanse competitie, toen de transfer van Ajax naar Juventus werd afgerond voor 67,8 miljoen pond. Verschillende bronnen hebben aangetoond dat Tottenham niet de enige club is die overweegt om De Ligt te kopen. Barcelona, PSG, Chelsea en Manchester United zijn ook geïnteresseerd en Real Madrid is zelfs bereid Marco Asensio, Eden Hazard en Luka Jovic samen met een geldbedrag aan te bieden voor de Nederlandse verdedigerl. Het gerucht gaat dat de vrijlatingsclausule voor De Ligt dicht bij de 130 miljoen pond ligt voor de transfer periode in de zomer. Zou deze transfer het succes van Tottenham, onder leiding van Conte kunnen betekenen?

Barcelona

Al Sadd heeft definitief het vertrek van hun huidige trainer, Xavi, naar Barcelona bevestigd. Xavi zal de nieuwe  hoofdtrainer van Barcelona worden, na het vertrek van Koeman vorige week. Barcelona betaalt maar liefst 5 miljoen euro om de coach over te nemen van zijn huidige club en volgens Al Sadd wilde zij zich niet bemoeien met de beslissing van Xavi, die graag weer terug naar Barcelona wilde. De 41-jarige coach, had Barcelona in 2015 verlaten met een legendarische carrière in Camp Nou achter de rug, en is dus vervolgens in 2019 zijn trainerscarrière begonnen bij Al Sadd. Sinds Barcelona nu dus Xavi als nieuwe hoofdcoach voor Barcelona heeft gehaald, is het nu aan hem om het team de goed kant op te leiden. Xavi heeft in vergelijking met andere managers niet veel ervaring, maar zijn prestaties in Al Sadd zijn erg positief, waardoor ze in 2 jaar tijd al zeven trofeeën wisten binnen te halen. Het zal heel interessant zijn om te zien wat hij in de Spaanse LaLiga teweeg kan brengen. De verwachtingen liggen erg hoog en de verschuiving van de Qatar Star League, naar een van de top 5 leagues wereldwijd, zullen ervoor zorgen dat Xavi alles moet geven wanneer hij zijn eerste wedstrijd tegen Espanyol zal leiden op 20 november.