Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV voegt crypto toe aan de balans

Overig
27 september 2021
0

Vorige maand onthulde Eredivisie-gigant PSV hun partnerschap met cryptocurrency exchange Anycoin Direct, de laatste van crypto exchanges die zich met succes richt op een sportsponsoring.

De samenwerking

De sponsorovereenkomst, die de komende twee seizoenen zal duren, is vergoed door de exchange, en wordt volledig in Bitcoin betaald. Daarmee is PSV de eerste die een sponsordeal tekent die voor honderd procent in cryptocurrency wordt betaald.

Commercieel directeur van de club, Frans Janssen, sprak zijn geloof uit in de toekomst van cryptocurrency en legde uit hoe zo'n stap past bij een club uit een regio die bekend staat om innoveren. Ze zijn van plan om hun Bitcoin vast te houden, in hun eigen cryptocurrency wallet.

Het partnerschap is positief gepubliceerd en als een succes bestempeld door Nederlandse media en op marketingevenementen, wat een goed voorteken is voor de agenda van de club om het bewustzijn van cryptocurrency in de Europese Unie te bevorderen.

Chief Operating Officer van Anycoin, Lennert Vlemmings, die ook opgroeide in de Brainport regio, merkt ook op: "Als een technologiebedrijf ... zijn we erg enthousiast om samen te werken met PSV. De betaling in Bitcoin markeert de volgende stap voor de adoptie van cryptocurrency in de EU."

Crypto in Europees voetbal

De beslissing van de club zal andere clubs waarschijnlijk aanmoedigen om crypto in hun balans op te nemen. Als de waarde van bitcoin blijft stijgen ten opzichte van de euro, zullen de clubs die er niet aan zijn blootgesteld zich waarschijnlijk in een relatief ongunstige positie bevinden tijdens de transfermarkt, waar een hoge koers voor de BTC voor meer koopkracht zal zorgen. Nu door de pandemie Europese clubs miljarden aan inkomsten zijn misgelopen, lijken crypto bedrijven in te stappen om het gat te vullen.

Inter Milaan is een andere Europese reus die het logo van een crypto-exchange – genaamd Socios.com – op zijn shirts draagt. Inter is slechts één van een aantal teams die samenwerken met Socios, dat teams en competities in staat stelt om digitale tokens uit te geven die worden verkocht en verhandeld zoals andere activa. De tokens van Socios geven fans ook beloningen en andere manieren om meer betrokken te raken bij je team - bijvoorbeeld door eigenaren van tokens te laten beslissen welk liedje wordt gespeeld na een doelpunt, zoals in het geval van Juventus' fan tokens. Team tokens worden gekocht met Chilliz, de eigen cryptocurrency van het Socios platform.

Hoewel de wereld van cryptocurrency nog in de kinderschoenen staat, lijkt het erop dat de vloedgolf van cryptocurrency-gerelateerde sponsoring in de sportwereld zal blijven doorzetten. Maar hoe zit het met wedden met cryptocurrency?

De Bitcoin-sportweddenschappenindustrie en -gemeenschap groeit in feite elke dag sneller en crypto-betting sites bieden nu steeds meer aantrekkelijke bonussen, lage kosten, steeds snellere stortings-/opnametijden en veel spellen die kunnen worden gespeeld met Bitcoin en verschillende altcoins. Kijk bijvoorbeeld eens naar Cloudbet (beschikbaar in Nederland), één van de bookmakers in de technologische voorhoede - volledig gericht op weddenschappen met cryptocurrency.

Als u geïnteresseerd bent in cryptocurrency, is er een overvloed aan educatieve video's en bronnen op het internet die u kunnen informeren voordat u deze wereld betreedt.