Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vandaag start de US Open!

Vandaag start de US Open!

Overig
28 augustus 2022
3

US open wedtips

Vandaag is het zover. De US Open gaat beginnen. Over twee weken weten we wie de het laatste Grand Slam toernooi op zijn en haar naam gaat schrijven. Titelverdediger bij de mannen, Daniil Medvedev gaat in New York proberen zijn titel te prolongeren. Ook bij de vrouwen is Emma Raducanu weer van de partij. Ze wordt echter niet gezien als topfavoriet. Dat is de Poolse Iga Swiatek.

Vandaag in 17:00 begint de eerste partij van het toernooi. Tim van Rijthoven mag dan meteen aan de bak. Hij neemt het op tegen Zhizen Zhang. De Chinese tegenstander van van Rijthoven staat op plek 137 van de wereldranglijst. Ze speelden één keer eerder tegen elkaar. Toen was de Nederlander in twee sets te sterk. Volgens de bookmakers maakt Zhang de grootste kans op de overwinning.

Nederlande delegatie

Er doen natuurlijk ook weer Nederlanders mee aan deze Grand Slam. Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp komen bij de heren voor Nederland uit. Voor de Vrouwen zal Arantxa Rus de Nederlandse eer hoog houden. De Nederlanders hebben niet de meest makkelijke loting getroffen.

Tim van Rijthoven

De revelatie van het seizoen is Tim van Rijthoven. Hij beleeft een onvergetelijk jaar. Na de winst in Rosmalen op de Libema Open en het sterke optreden op Wimbledon, mag hij het nu laten zien op hardcourt. Hij is de huidige nummer 117 van de wereldranglijst maar moet dus direct aan de bak. Mocht hij de eerste ronde overleven dan neemt hij het in de tweede ronde zeer waarschijnlijk op tegen Casper Ruud. De Noor is de nummer 7 van de wereld.

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp start als nummer 22 van de wereld aan de US Open. Hij startte nog nooit een toernooi met zo’n hoge ranking. Botic neemt het in de eerste ronde op tegen Tomas Machac. De Tsjech is bezig aan een indrukwekkende reeks, maar is in de partij tegen de Nederlander wel de underdog. Deze partij staat ook vandaag op het programma, om 20:30.

Arantxa Rus

Bij de vrouwen is Arantxa Rus de enige Nederlander die deelneemt aan dit toernooi. Ze neemt het om 22:30 Nederlandse tijd op tegen de Amerikaanse Shelby Rogers. Rus staat op plek 95 van de wereldranglijst terwijl Rogers op plek 31 staat. Het gaat een zeer lastige partij voor haar gaan worden.

Favorieten heren US Open

De opvallende afwezige is Novak Djokovic. De Serviër meldde zich vlak voor het toernooi af vanwege de strenge vaccinatieregels. Djokovic is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en mag daarom niet altijd afreizen naar plek van bestemming. Danill Medvedev is de grote favoriet. Gevolgd door Rafael Nadal. Ook Carlos Alcaraz en Nick Kyrgios zijn namen om in de gaten te houden voor de eindzege. Jannik Sinner en Stefanos Tsitsipas worden gezien als outsiders.

Favorieten vrouwen US Open

De Poolse Iga Swiatek wordt bij de vrouwen als favoriet gezien. De nummer 1 van de wereld won eerder dit jaar al de Roland Garros en gaat voor haar derde Grand Slam titel uit haar carrière. De 21 jarige speelster krijgt volgens de bookmakers de grootste concurrentie van Simona Halep en Elena Rybakina. Naomi Osaka, Aryna Sabalenka, Cori Gauff en titelverdediger Emma Raducanu worden gezien als de outsiders.

Bron: Redactie