Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

EK Kwartfinales; welke teams en weddenschappen zorgen voor winst?

Sportsbook
1 juli 2021
0

Na de groepsfase, waarin al heel populaire landen uitgeschakeld werden, werd het tijd voor wat spanning in de 8e finales. En spanning hebben we gekregen, samen met een grote hoeveelheid doelpunten! We hebben penalty's gezien, vier keer kwam er in verlenging en in totaal zijn er 29 doelpunten gescoord. We kunnen dan ook niet wachten op de kwartfinale! Hieronder vind je een analyse van de kansen voor deze kwartfinale van Euro 2020.

De uitblinker

Het is duidelijk wat de belangrijkste wedstrijd van de kwartfinale is; dat is België tegen Italië. België, die een lastige wedstrijd te spelen had had tegen Portugal in de 8e finales, hebben vier van de vier wedstrijden tot nu toe gewonnen met slechts één tegendoelpunt. 

Desondanks zijn ze het minst favoriete team met odds van 3.45, vergeleken met Italië's odds van 2.42. Natuurlijk, Italië heeft goed gespeeld in de groepsfase, maar de laatste keer strompelden ze voorbij Oostenrijk en zowel de VAR als extra tijd waren nodig om hen van uitschakeling te redden. 

Buiten de standaard weddenschappen op het resultaat van de wedstrijd, zijn de odds voor het aantal doelpunten misschien wel één van de meest interessante voor deze wedstrijd. En vooral; wie wordt de topscorer. Italië's Ciro Immobile en België's Romelu Lukaku leiden de weddenschappen en hebben beide odds van 3.3. Immobile scoorde twee keer in de eerste twee wedstrijden, maar had het moeilijk tegen Oostenrijk voordat hij naar de kant moest. Lukaku heeft drie treffers op zijn naam staan, ook al scoorde hij al zijn doelpunten in de groepsfase, maar voor ons geld biedt de Inter-spits meer waarde dan de andere twee. 

Misschien moeten we niet naar de topscorers kijken; Thorgan Hazard scoorde al in twee wedstrijden voor België en is nog niet uitgeschakeld - hij zat wel in de laatste groepswedstrijd. Zijn odds kunnen oplopen tot 8.5. Een naam om te vermijden is Matteo Pessina. Net als Hazard heeft hij in opeenvolgende wedstrijden een goal gemaakt, maar aangezien hij slechts 145 minuten heeft gespeeld in het toernooi is het zeer aannemelijk dat hij niet genoeg tijd op het gras zal krijgen om de zaken te doen. 

Wat zijn de andere belangrijke wedstrijden om te bekijken?

Zo, we hebben de grootste wedstrijd van het EK geanalyseerd. Dat betekent niet dat het de enige wedstrijd is waar je op zou moeten wedden. Hieronder nemen we een kijkje naar een aantal van de zogenaamde minder glamoureuze wedstrijden.

Tsjechië - Denemarken

De meest aantrekkelijke wedstrijd vanuit het perspectief van de wedder is misschien wel Tsjechië tegen Denemarken. Tsjechië leverde een solide prestatie door Nederland uit te schakelen, waardoor Frank De Boer uiteindelijk zijn functie als manager moest neerleggen, terwijl Denemarken een topprestatie neerzette door met gemak van Wales te winnen.  Denemarken is de grote favoriet in deze wedstrijd, maar de Tsjechen zullen veel moeilijker te verslaan zijn dan Wales. Met odds tot 4.0 voor een overwinning van Tsjechië, of 2.62 om zich te kwalificeren, zullen er genoeg zijn die geneigd zijn om een gokje te wagen.

Een andere interessante weddenschap voor deze wedstrijd is misschien in de beide teams die scoren markt. De weddenschappen zouden suggereren dat 'nee' een meer waarschijnlijke uitkomst is met de beste kans van 1.78, maar 2.20 voor 'ja' lijkt in onze ogen enige waarde te hebben; beide partijen hebben slechts in één wedstrijd van hun vier tot nu toe niet gescoord.

Zwitserland - Spanje

Zwitserland heeft waarschijnlijk de beste prestatie van het toernooi tot nu toe geleverd met hun overwinning in strafschoppen op wereldkampioen en voormalig Euro 2020 favoriet Frankrijk. Het wordt er niet makkelijker op voor Zwitserland want ze worden gezien als underdogs met odds van van 5.8 als ze het opnemen tegen Spanje. Deze wedstrijd schreeuwt om een overwinning voor Spanje; Zwitserland heeft de Everest beklommen om Frankrijk te verslaan en het idee dat ze hetzelfde zullen doen tegen Spanje lijkt gewoon niet te kloppen. 

Het probleem is dat Spanje's odds van maximum 1.73 vrij matig zijn. Waar we naar moeten kijken is het resultaat van de wedstrijd en het totaal aantal doelpunten. Een overwinning van Spanje en meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd kan worden gevonden met odds van  2.75; dat is een duidelijke stijging ten opzichte van hun standaard 'te winnen' kansen. Als je bedenkt dat Spanje in de laatste twee wedstrijden 13 doelpunten tegen heeft gekregen terwijl Zwitserland in de laatste drie wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten tegen heeft gekregen, dan is dat een goede weddenschap. 

De andere wedstrijd

De enige kwartfinale wedstrijd die we nog niet hebben besproken is Oekraïne tegen Engeland. Engeland, dat nog steeds geen doelpunt tegen heeft gekregen, is de grote favoriet met odds van 1.49. Terwijl de Engelse fans enthousiast zijn over het vooruitzicht van voetbal "that’s coming home”, zullen de slimme wedders hun enthousiasme niet delen - tenminste niet voor deze wedstrijd en de vooruitzichten om geld te verdienen. Als we op zoek zijn naar de maximale waarde, dan is de beste die eruit springt Engeland om met nul te winnen tegen odds van 2.14. 

Het laatste woord

We zijn aan het einde gekomen van onze Euro 2020 kwartfinale kansen analyse en het heeft zeker de potentie om weer een blockbuster van een ronde te worden. Met twee wedstrijden (Oekraïne tegen Engeland en Zwitserland tegen Spanje) die worden gezien als de zogenaamde grote landen tegenover de mindere landen, is er potentieel om het rendement te maximaliseren door de weddenschap op het resultaat te combineren met een andere markt. 

Met betrekking tot de andere twee wedstrijden (België tegen Italië en Tsjechië tegen Denemarken) zijn er echt mogelijkheden om grote winsten te maken. Italië en België bieden een goede waarde wanneer het aankomt op de doelpunten en het voorspellen van de winnaar kan je ook een aardige buit opleveren. Wat de wedstrijd Tsjechië tegen Denemarken betreft; het gaat het erom of je waarde ziet in een Tsjechische overwinning. Persoonlijk denken wij dat het Tsjechische team overgewaardeerd is.