Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Professioneel golf haalt de banden aan met de iGaming industrie

Sportsbook
10 november 2020
0

Van oudsher heeft de professionele golfsport een zekere afstand gehouden tot de iGaming industrie. Terwijl het al heel lang mogelijk is om op de resultaten van de heren op de baan te wedden, hebben de organisatoren sponsoring van bookmakers op afstand weten te houden. Het afgelopen jaar is deze tendens plotseling veranderd, waarbij het aantal golfweddenschappen bij veel bookmakers enorm gestegen is. 

Deze week zal toernooi favoriet Bryson DeChambeau in de Masters een DraftKings-logo op zijn pet dragen. Hiermee is hij de eerste golfer die zichtbaar gesponsord wordt in de geschiedenis van het toernooi. 

De verbeterde relaties tussen de professionele golfwereld en de iGaming industrie zijn het resultaat van Covid19. Door de annulering van bijna alle grote sportevenementen eerder dit jaar werd de interesse in weddenschappen omgebogen naar wat er beschikbaar was. 

Verder is deze verbeterde relatie ook het resultaat van de snel legaliserende Amerikaanse markt, die het leeuwendeel van de golf weddenschappen op zich neemt. De PGA, Professional Golf Association, heeft snel zijn kans gepakt en het beleid op het gebied van sponsoring herschreven. Verder zijn ze gaan onderhandelen met tv producenten om het mogelijk te maken de odds wat betreft de golf weddenschappen tijdens live-uitzendingen te laten zien. Sportsbooks rapporteren dat in dit jaar het aantal weddenschappen op golf de hoogste stijging ooit heeft laten zien en in sommige gevallen zelfs verdrievoudigd is ten opzichte van vorig jaar. 

De bookmakers bieden de spelers steeds geavanceerdere weddenschappen aan. Golf is een spel waarop je het beste live kunt wedden. Om ‘matchfixing’ te voorkomen, zijn spelers verboden om zelf in te zetten. Om de concurrentie eerlijk te houden, hebben de organisatoren samengewerkt met het sport-gegevens bedrijf Genius Sports om de actuele statistieken te controleren op afwijkingen en inconsistenties. Tot nu toe zijn er geen formele gevallen van vals spel ontdekt, behalve een paar kleine afwijkingen.