Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bet365 opent vestiging op Malta met het oog op Brexit

Wetgeving
24 mei 2018
0

Bet365 heeft bevestigd dat er een nieuw kantoor geopend gaat worden op Malta, als voorzorg op de mogelijke effecten van de Brexit. Het bedrijf reageerde op een artikel van The Times of Malta waarin gesuggereerd werd dat Bet365 duizend werknemers ging overplaatsen van Gibraltar naar Malta. bet365 gaf aan dat ze inderdaad een nieuw kantoor gingen openen op Malta, maar dat de gevolgen voor vestiging op Gibraltar een stuk minder groot zijn dan wordt gezegd.

Een woordvoerder van Bet365 zei: ‘We nemen extra kantoorruimte in gebruik en gaan extra personeel werven op Malta om onze online activiteiten te ondersteunen en het zal ook onze mogelijkheden vergroten. Het aantal werknemers wat overgeplaatst zou gaan worden is echter wel een stuk minder groot dan The Times of Malta claimt.’

EGR ziet dat deze verhuizing een handeling is om de negatieve gevolgen van de Brexit tegen te gaan. Verschillende andere bookmakers zoals 888 en Paddy Power Betfair zijn namelijk dezelfde stappen aan het ondernemen.

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel medewerkers er daadwerkelijk overgeplaatst gaan worden naar het kantoor in Malta. Het is echter wel bekend dat bet365 een ‘promise of sale’ overeenkomst heeft met een waarde van 70 miljoen voor een locatie op de Tigne Peninsula in Sliema, Malta.

Bet365 voegt er aan toe: ‘Ondanks onze plannen voor Malta zullen we ook zeker aanwezig en betrokken blijven in Gibraltar waar ons hoofdkantoor nog steeds gevestigd is.’ Bet365 heeft al een licentie van de Malta Gaming Authority en een deel van de marketing functies is al gevestigd in Sliema.