Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Corona bedreigt doorgaan Olympische Spelen

Wetgeving
4 maart 2020
0

Terwijl het Coronavirus zich blijft verspreiden en er nog een remedie moet worden ontwikkeld, is de discussie over de dreiging die het vormt voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio begonnen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft een wachttijd van drie maanden ingesteld om het verloop van het virus te volgen, maar over welke actie zal worden ondernomen, ongeacht de omstandigheden, is nog geen openbare beslissing genomen.

IOC-official Dick Pound heeft van zich laten horen om de opkomende geruchten de kop in te drukken. Pound heeft verklaard dat ondanks de dreiging van het virus er nog geen plannen zijn om de spellen te annuleren of uit te stellen. De Spelen beginnen op 24 juli met ongeveer 11.000 deelnemende atleten. Een maand later beginnen de Paralympics, waar zo'n 4.400 atleten worden verwacht.

Pound heeft echter wel aangegeven dat wanneer het virus dermate invloed heeft op het evenement, de Spelen worden afgelast, in plaats van uitgesteld. De schaal en complexiteit van een multinationale competitie als deze sluit de mogelijkheid uit om duizenden atleten en locaties een paar maanden of een jaar later opnieuw te coördineren naar een andere tijd. Pound keurt het alternatief, om de Olympische evenementen over de hele wereld te verspreiden als de dreiging van een infectie te gevaarlijk is, af. Een dergelijke situatie zou op zo'n korte termijn niet mogelijk zijn en zou naar zijn mening geen 'Olympische Spelen' zijn. 

Ondertussen heeft de Japanse premier Shinzo Abe de organisatoren opgeroepen om grote evenementen in Japan de komende weken te annuleren, uit te stellen of te verkleinen.