Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Het hooggerechtshof van Amerika vernietigt wet op het wedden op sport.

Wetgeving
18 mei 2018
0

Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft een wet over het wedden op sport opgeheven. Door deze wijziging is het in veel staten nu toegestaan om te wedden op sport. Het hof besloot om de ‘professional en amateur sports protection act’ uit 1992, die ervoor zorgde dat er enkel in Nevada gewed kon worden op enkele wedstrijden, te schrappen.

Staten die legale wedmogelijkheden voor sporten aan willen bieden mogen dat vanaf nu doen. New Jersey is naar verwachting de eerste staat die hier gebruik van wilt gaan maken. Niet veel later zullen waarschijnlijk ook Delaware, Mississippi, New York, Pennsylvania en West Virginia zich hieraan toe gaan voegen.

De uitspraak van het hof was naar wens van de staat New Jersey, de NCAA, NFL, NBA, NHL en de MLB hadden het toch liever anders gezien. Het congres kan het wedden reguleren, maar ze kiezen er nu voor om staten het individueel op te laten pakken.

Voormalig Gouverneur Christie van New Jersey noemde het een mooie dag voor de staten en hun inwoners omdat ze hun eigen beslissingen mogen maken.

Na 26 jaar is Nevada niet meer de enige staat waar gewed mag worden op sport. In 2017 werd er 4,8 miljard dollar ingezet bij bookmakers in de staat Nevada. New Jersey, heeft veel meer inwoners dan Nevada en verwacht daarom ook veel hogere cijfers te behalen.

Lang niet alle sportbonden zijn het eens met de beslissing van het hof. Echter hebben ze het ermee te doen. De integriteit van de sport blijft voor de sportbonden het allerbelangrijkst.