Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op American football

American football is een van de populairste sporten ter wereld naast honkbal en basketbal. De National Football League (NFL) is de professionele vorm van deze sport; het bestaat uit in totaal 32 teams, die zijn onderverdeeld in acht divisies. Elk team speelt 16 wedstrijden gedurende een normaal seizoen. Als je begrijpt hoe je op deze sport kunt wedden, kunt je de juiste beslissingen nemen bij het wedden. In dit artikel proberen we uit te leggen hoe wedden op American football werkt.

Soorten weddenschappen bij American Football

Voordat je begint met wedden op American football, is het essentieel om de soorten weddenschappen te begrijpen. Het zou absurd en belachelijk zijn om weddenschappen te plaatsen zonder de belangrijkste soorten weddenschappen op American football te kennen en hoe de verschillende bijbehorende odds te lezen en te interpreteren.

Wedden op enkele wedstrijden

De Point Spread is de meest populaire manier waarop spelers wedden op American football-wedstrijden. American football Point Spreads, ook wel handicaps of wedlijnen genoemd, is een ruwweg berekende eindmarge voor een American football-wedstrijd. Bookmarkers bepalen deze marge als een fifty-fifty bet, wat betekent dat er een kans van 50 procent is dat het resultaat aan weerszijden van de geschatte marges kan eindigen. Je kunt inzetten aan de kant van de marge waarop je denkt dat de American football-wedstrijd zal eindigen.

Dan is er ook nog de over-under-weddenschap, het type weddenschap waarbij een bookmarker een aantal punten voorspelt in een bepaalde American football-wedstrijd – vaak de gecombineerde score van twee teams. Je kunt wedden dat het totale aantal in de wedstrijd lager of hoger zal zijn dan dit aantal. 

Wedden op het seizoen

Je kunt wedden op universiteit football en NFL-futures en outrights. Deze toekomstige weddenschap is een weddenschap waarbij spelers wedden op de uitkomst van het hele American football-seizoen in plaats van op de uitkomst van één wedstrijd. Je wedt dus als het ware op wie je denkt dat er de Super Bowl zal winnen. Om deze weddenschap te winnen, moet dit team de play-offs halen, zich kwalificeren om deel te nemen aan de Super Bowl en uiteindelijk de wedstrijd te winnen. De uitbetalingen op dit soort weddenschappen zijn veel hoger dan een weddenschap op één wedstrijd.

Weddenschappen voor het eerste kwartaal of eerste helft

Bookmarkers begrijpen dat spelers vaak direct rendement willen als ze inzetten en soms niet willen wachten tot een wedstrijd eindigt. Om deze reden kun je wedden op de eerste helft of het eerste kwart van een spel. Wanneer de wedstrijd in-play gaat, heb je de mogelijkheid om in te zetten op de tweede helft of de andere 3 kwartalen.

In-Play wedden

American football is een geweldige teamsport voor live In-Play weddenschappen. Er zijn veel onderbrekingen tijdens het spel: gemiddeld krijg je wedstrijden van 3 uur en een scala aan inzetmogelijkheden. De meeste gokkers kijken naar een wedstrijd en bestuderen het eerste kwart van het spel voordat ze nadenken waar ze hun weddenschappen zullen plaatsen. Het is belangrijk om het gevoel van American football te krijgen als je In-Play gokt.

Nog interesse in het wedden op rugby? Klik hier!