Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Reuzenstap legalisering wedden in Nederland gezet

Wetgeving
19 juni 2018
0

De kans is zeer aannemelijk dat binnenkort de Eerste Kamer goedkeuring gaat geven voor het legaliseren van online wedden in Nederland. Op het gebied van het tegengaan van gokverslaving en de verplichtingen van de vergunninghouders wil het kabinet extra maatregelen nemen. Dit heeft minister Sander Dekker vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Hierdoor lijkt een reuzenstap te zijn gezet in de behandeling van het wetsvoorstel kansspelen op afstand, voor velen beter bekend als het legalisering van online wedden.

Op de website van de Rijksoverheid noemt de minister de bescherming van de speler een belangrijk speerpunt: 'Deze maatregelen zorgen voor een robuuster kansspelbeleid in Nederland. De ongeveer half miljoen online spelers in Nederland worden hiermee beschermd, en het illegale en onveilige aanbod wordt teruggedrongen'. 

Daarnaast lijkt de prioriteit te liggen bij het tegengaan van gokverslaving. Er zullen naast de maatregelen die voortvloeien uit het wetsvoorstel, ook nieuwe maatregelen worden genomen om de gokverslaving in Nederland verder tegen te gaan. Deze maatregelen duiden er duidelijk op dat de Eerste Kamer meer dan achter het wetsvoorstel staat.

Al met al dus even verrassende als welkome wending in dit langdurige verhaal omtrent het legalisering van wedden in Nederland. Uiteraard mag de dag niet worden geprezen, alvorens het nacht is, maar dit zijn wel zeer goede voortekenen van iets wat op de legalisering van online wedden in Nederland lijkt. Zo kan het zijn dat het eindelijk legaal is om online te wedden op MMA

Wordt zeer zeker vervolgd...