Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op MMA

MMA is een sport die steeds populairder wordt bij het grote publiek. En net zoals bij alle populaire sporten wedden spelers hier graag op. Het is samen met honkbal en American Football een enorm populaire sport in Amerika. Om succesvol te wedden op MMA is het belangrijk om te zoeken naar weddenschappen met value. 

Bookmakers voor wedden op MMA

MMA blijft een ver-van-ons-bed omdat wedstrijden vaak in de VS plaatsvinden. Toch bieden steeds meer bookmakers nu ook weddenschappen op deze sport aan. Zo kan je onder meer terecht bij Unibet, Bwin en Bingoal voor wedden op MMA. 

Odds voor wedden op MMA

De meest voorkomende weddenschap is deze waarin je voorspelt wie het duel gaat winnen. Wil je echter hogere odds, dan kan je je ook wagen aan het voorspellen op welke manier er wordt gewonnen. Gaat de verliezer tegen de vlakte met een knock-out of een submission of door de jury? 

Wedtips voor wedden op MMA

Wedden op MMA lijkt simpel, maar is het niet. Om succesvol te zijn is het een noodzaak om goed je huiswerk te maken. Zo is het geen overbodige luxe om na te gaan om welk type bokser het gaan. Is een bokser aanvallend ingesteld, dan is er bijvoorbeeld meer kans op een knock-out. 

 

MMA

Wat is MMA?

MMA (Mixed Martial Arts) is een vechtsport waarbij vechters verschillende stijlen combineren, zoals judo, jiu jitsu, boksen, thaiboksen, kungfu, worstelen en karate. De gevechten vinden plaats in een achthoekige kooi, die een octagon wordt genoemd. 

Vechters worden op basis van hun lichaamsgewicht ingedeeld in negen verschillende gewichtsklassen, variërend van vlieggewicht (tot 56,7 kg) tot zwaargewicht (tot 120,2 kg). Bij de UFC, de grootste organisator van MMA-gevechten, duurt een gevecht vijf rondes van ieder vijf minuten, met een onderbreking van een minuut tussen iedere ronde.

Hoe kan je een MMA-wedstrijd winnen? 

Er zijn voor een vechter verschillende manieren om als winnaar uit de octagon te stappen. De knock-out, de technische knock-out, submission, technical submission, jury besluit en diskwalificatie. Hieronder leggen we alle manieren uit. 

Knock-out (Ko)

Bij een knock-out trapt of slaat een vechter zijn tegenstander op geoorloofde wijze letterlijk bewusteloos.

Technical knock-out (TKO)

De tegenstander is na enkele rake trappen en/of klappen weliswaar nog bij bewustzijn, maar kan of wil zich niet meer verdedigen. De scheidsrechter kan dan het gevecht vroegtijdig beëindigen door de andere vechter op basis van een technische knock-out tot winnaar aanwijzen.

Submission

Bij een submission heeft een vechter zijn tegenstander zodanig in een klem of wurggreep, dat deze onmogelijk nog kan ontsnappen en dus moet opgeven. Om definitief de handdoek in de ring te gooien klopt de tegenstander met zijn hand op het lichaam van de tegenstander of het canvas, of schreeuwt hij heel hard "tap".

Technical submission

Ook bij een technical submission is de situatie van de tegenstander vanwege een klem of wurggreep uitzichtloos. Het verschil is echter dat de scheidsrechter het besluit neemt om het gevecht te beëindigen, om te voorkomen dat de tegenstander het bewustzijn verliest of zijn botten breekt.

Jury-besluit

Als we na vijf rondes nog steeds geen winnaar hebben, dan is het aan de driekoppige jury om te bepalen welke vechter gewonnen heeft. Daarbij wordt er gekeken naar aspecten als stoot- en traptechnieken, verdediging, en het beheersen van de ruimte.

Diskwalificatie

Binnen de octagon mag natuurlijk heel veel, maar er zijn wel degelijk enkele regels. Zo mag je onder meer niet spugen, knijpen, aan de haren trekken, een kopstoot uitdelen, of je tegenstander uit de kooi gooien. Meestal geeft de scheidsrechter eerst een waarschuwing, maar als een vechter zich blijft misdragen riskeert hij diskwalificatie.

Het type weddenschappen en het zoeken naar value in de MMA

Bookmakers bieden tegenwoordig een breed scala aan weddenschappen aan in de MMA. Het voorspellen van de winnaar is ook in de vechtsport natuurlijk de meest populaire weddenschap, maar je kunt ook wedden op de manier van winnen en het aantal rondes dat het gevecht zal duren.

Om tot een goede weddenschap te komen zal je zoals altijd goed je huiswerk moeten doen. Wat zijn bijvoorbeeld de achtergronden van beide vechters, en wat is hun vechtstijl? Zo heeft Connor McGregor bijvoorbeeld een boks achtergrond. Hij is zeer aanvallend ingesteld, waardoor hij in maar liefst 19 van zijn 22 MMA-overwinningen zijn tegenstander met een knock-out tegen het canvas werkte. 

Donald Cerrone heeft een verleden in thaiboksen, en is juist meer iemand die het juiste moment afwacht. In slechts 10 van zijn 36 MMA-overwinningen sloeg Cerrone zijn tegenstander met een knock-out naar de grond, dus zijn gevechten duren doorgaans langer dan die van McGregor.

Enkele goede websites om de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de MMA zijn onder meer bloodyelbow.com en sherdog.com. Ook het beluisteren van de MMA-podcast van UFC-commentator Joe Rogan is een goede manier om je te laten informeren omtrent de aankomende gevechten.

Voor het wedden op MMA zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Live wedden op MMA

Er zijn steeds vaker mensen die live aan het wedden zijn op MMA. Het brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee in tegenstelling tot het plaatsen van een pre-match weddenschap. Bijvoorbeeld welke vechter er meer aan het aanvallen is en wie er dominanter is. 

Nog meer wedden op sport?

Vind hier een overzicht van alle wedden op sport pagina's