Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Historisch besluit voor WK voetbal

Historisch besluit voor WK voetbal

WK 2022
29 juni 2022
2

Nieuwe regel WK voetbal

Ondanks dat we er bijna niks meer van merken, is de coronapandemie nog steeds aanwezig. Ook dit WK voetbal is het weer een groot onderwerp bij de FIFA. Afgelopen week nam de FIFA dan ook een historisch besluit omtrent de selectiegrootte van de WK deelnemers.

Zoals verwacht heeft de FIFA namelijk besloten dat elke selectie mag bestaan uit 26 spelers. Dit is de eerste keer sinds 2002 dat hier verandering in is gemaakt. Voorheen mochten er namelijk maar 23 spelers opgeroepen worden voor het WK. Bondscoaches krijgen dus iets meer mogelijkheden. Tegelijkertijd werd besloten dat er vijf spelers gewisseld mochten worden tijdens een wedstrijd. Het besluit hing al een tijdje in de lucht maar is nu dus definitief bevestigd

Definitieve selectie Nederlands elftal

De reden voor het vergroten van de teamselectie is de coronapandemie en de ongelukkige timing die het WK heeft. Het WK wordt dit jaar namelijk in de winter gespeeld. Alle reguliere topcompetities in Europa beginnen in augustus weer en de kans  dat er vlak voor het WK blessuregevallen komen is niet onrealistisch. Met een 26-koppige WK selectie probeert de FIFA dit op te vangen. Overigens mogen alle 15 wisselspelers gewoon op de bank plaatsnemen. 

Bondscoach Louis van Gaal heeft tot zondag 13 november om de definitieve selectie door te geven aan de FIFA. Tot die tijd zullen alle spelers het onderste uit de kan moeten halen om de trainer te overtuigen van hun kwaliteiten. Voor sommige spelers zoals Georgino Wijnaldum zal de zomerse transferperiode belangrijker dan ooit zijn.

Wedden op WK 

Zie jij tijdens dit WK de uitgelezen mogelijkheid om een gokje te wagen op Oranje? Volg dan alle handige tips en voorspellingen op onze Wedden op WK pagina. Naast dagelijkse WK wedtips kun je hier ook terecht voor algemene informatie, speelschema’s, wedstrijd odds en de beste bookmaker promoties. Je kunt zelfs gratis deelnemen aan de leukste WK poule van Nederland! Speel tegen vrienden en collega’s voor te gekke prijzen.