Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op basketbal

Niet alleen voetbal is een populaire sport bij weddenschappen, maar ook wedden op basketbal kan interessant zijn voor wie een interesse heeft in de sport. Het is samen met honkbal en American Football een van de grootste sporten van America. Omdat het een andere sport betreft is het handig om wat ervaring op te doen. 

Bookmakers voor wedden op basketbal

Voetbal mag dan wel de populairste sport zijn bij bookmakers, basketbal is zeker ook bij de favorieten. De meeste bookmakers zoals Betfirst, Ladbrokes of Bwin bieden weddenschappen aan bij competities als de NBA. 

Odds voor wedden op basketbal

Het leuke aan wedden op basketbal is dat in tegenstelling tot voetbal een gelijkspel niet mogelijk is. Hierdoor zijn de odds vaak erg interessant en heb je tegelijk een 50/50 kans op winst. 

Wedtips voor wedden op basketbal

Wedden op basketbal is mogelijk door in te zetten op de uitslag, maar evengoed op het aantal punten dat een team zal scoren. Under/ over weddenschappen bij totaal punten, of winnaar per helft zijn ook interessant. Hiervoor is wat kennis over de tactiek van het team vereist. 

 in dit artikel over wedden op basketbal, gaat het in het bijzonder over wedden op de NBA. Het is natuurlijk ten eerste belangrijk om een geschikte bookmaker te vinden. Alle bookmakers bieden odds op de NBA aan. Sommige bookmakers bieden veel leuke side bets aan en die zijn dan meestal ook het interessantst om op te wedden. 

Naast pre- match wedden op basketbal is er (meestal) ook de optie tot live wedden bij de bookmakers, ook wel bookies genoemd. Basketbal kent geen gelijkspel, waardoor er altijd een winnaar is. 

Mocht het na 48 minuten (vier quarters) gelijk staan, dan volgt er Overtime (OT). Deze OT is standaard inbegrepen bij weddenschappen. Dit in tegenstelling tot weddenschappen op voetbal, waarbij de bet is afgelopen na 90 minuten plus blessuretijd. Houd hier dus rekening mee! 

Over/Under weddenschappen bij Basketbal vooral populair

Basketbal kent net als voetbal vele wed types. Hierbij zijn moneyline (ML), handicap- weddenschappen (spread) en overs/unders het meest voorkomend bij iedere bookmaker. Als we een moneyline weddenschap maken, dan wedden we simpelweg op welk team er volgens ons gaat winnen. 

Bij handicap weddenschappen krijgt een team een virtuele voorsprong of achterstand in de wedstrijd. Dit is meestal in de vorm van een half punt, zodat hier eveneens geen gelijkspel mogelijk is.

Tip: check geblesseerde basketbal spelers en de statistieken 

Geblesseerde spelers zijn een doodsteek voor ieder team in de NBA. Als er zelfs meerdere (belangrijke) spelers geblesseerd zijn voor een bepaald team, kan dit resulteren in wedstrijden die kansloos verloren worden. Voordat we een weddenschap plaatsen is het dus belangrijk om te checken of er afwezigen zijn, om wat voor reden dan ook. Sites als Yahoo NBA en Rotoworld NBA zijn handig om dit in de gaten te houden. 

Bij basketbal is het ook erg belangrijk of de statistieken in ons voordeel zijn. We moeten altijd alles op voorhand controleren. 

Wat is de kans dat we onze weddenschap winnen? Hebben ze in voorgaande wedstrijden veel of weinig punten gescoord? Met hoeveel punten verschil hebben ze gewonnen of verloren? Wie maakte de meeste punten? Welke quarters wonnen en verloren ze?

 

Basketbal

Zwaar voor spelers: "back to back wedstrijden"

Bij back to back wedstrijden spelen teams in twee dagen tijd twee wedstrijden. Meestal moeten ze na de eerste wedstrijd naar een andere stad reizen. Dit kan zorgen voor uitputting en een grotere kans op blessures. Ook daarom is het belangrijk om dit in de gaten te houden.

Als we live wedden op basketbal is het handig om de wedstrijd ook live te kunnen zien, zodat we in kunnen spelen op mogelijke onvoorziene omstandigheden. Bij sommige bookmakers kunnen we de wedstrijden gratis meekijken door middel van een livestream. 

Voor het wedden op basketbal zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Het is altijd lekker binnenkomen met een bonus. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Live wedden op basketbal

Bij basketbal is het net zoals bij voetbal mogelijk om live in te zetten! Aangezien er veel gebeurd tijdens een wedstrijd zijn er heel veel opties om op te wedden. Bijvoorbeeld wie gaat het derde kwart winnen? Of welke speler krijgt de volgende persoonlijke fout? 

Er wordt haast iedere minuut wel gescoord bij basketbal. Dit maakt het live wedden op basketbal nou zo leuk. In Nederland zijn de NBA wedstrijden live te volgen op Ziggo sport. 

Nog meer wedden op sport?

Vind hier een overzicht van alle wedden op sport pagina's