Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing AZ - FC Utrecht (19 mei 2024)
Afgelopen
Country flag Eredivisie , Nederland , 19 mei 12:30

Voorbeschouwing: AZ - FC Utrecht (Eredivisie)

Door
Avatar AjaxAmsterdam15
Avatar AjaxAmsterdam15
AjaxAmsterdam15 12 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 16-05-2024 14:39
Aangepast op 16-05-2024 14:39
AZ Alkmaar wil zich heel graag kwalificeren voor de Champions League - althans - de voorrondes. Op dit moment staat AZ Alkmaar op een vierde plek met twee punten achterstand op FC Twente. AZ is dus ook zeker afhankelijk van wat FC Twente gaat doen in de laatste speelronde. Desalniettemin heeft AZ het ook voor een groot deel zelf in de hand, aangezien het wel kan kijken naar wat FC Twente doet, maar AZ zal zelf natuurlijk ook zelf moeten winnen. Aan een gelijkspel heeft het helemaal niets.

AZ Alkmaar: Weet AZ Alkmaar de Champions League voorrondes te behalen?

AZ Alkmaar moet het in de laatste wedstrijd, tevens thuiswedstrijd, dus gaan doen tegen FC Utrecht. AZ Alkmaar begon prima, maar heeft halverwege het seizoen veel punten verspeeld. Hierdoor heeft Alkmaar het zichzelf aanzienlijk moeilijker gemaakt. Inmiddels zitten de Alkmaarders in zo'n lastig parket dat het dus afhankelijk is van wat FC Twente zal presteren. Zelfs bij een gelijkspel heeft Twente de mogelijkheid om te kwalificeren voor de derde plek. Desalniettemin zal FC Twente tegen PEC Zwolle ongetwijfeld voor de overwinning gaan. Lees de voorbeschouwing als je er meer over wil weten!


Voor nu dus de Alkmaarders. Wat eventueel een extra motivatie kan zijn aan de kant van AZ is dat Vangelis Pavlidis nog voor de topscorerstitel kan gaan. Op dit moment heeft Pavlidis 28 doelpunten, waar Luuk de Jong tweede staat met maar één doelpunt minder. Pavlidis zal dus extra gemotiveerd aan de aftrap staan om de Gouden Schoen binnen te hengelen en zich eventueel nog interessanter maken voor een eventuele transfer. Makkelijk zal het niet zijn, ondanks de goede vorm van de AZ'ers.


AZ mist namelijk nog steeds een hand vol redelijk waardevolle spelers. Onder andere Jordi Clasie, Bruno Martins Indi en Lequincio Zeefuik is nog steeds enigszins niet fit. Desalniettemin is dat al wedstrijden lang zo en heeft AZ onder andere teams als FC Twente, Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen weten te verslaan. Zal het AZ lukken om het nog spannend te maken?


FC Utrecht: Ron Jans heeft FC Utrecht dit seizoen gered

FC Utrecht stond aan het begin van het seizoen even laag als de club uit de hoofdstad van Nederland, Ajax. Uiteindelijk nam Ron Jans, ondanks dat Jans vertelde eventjes geen team te trainen na FC Twente, toch het roer over. Ron Jans laat zijn trainerskwaliteiten dan ook zien door FC Utrecht bijna naar de zesde plek te helpen. Op dit moment staat FC Utrecht in ieder geval zevende en dat is ook al goed genoeg voor kwalificatie van de play-offs in de Conference League. Een knappe prestatie van Ron Jans & de ploeg.


FC Utrecht wil het seizoen ongetwijfeld goed afsluiten, maar dat zal niet makkelijk worden tegen AZ. Toch zijn de punten ook voor FC Utrecht zeker nog nuttig. Het belooft een spannende wedstrijd te worden in Alkmaar. Wij verwachten wel dat AZ de druk hoog gaat zetten, waardoor de verwachtingen ook zijn dat Alkmaar gaat winnen.


Utrecht mist wel topverdediger Mike van der Hoorn en nog wat andere mindere spelers. Dit kan van invloed zijn, maar wij verwachten niet dat Utrecht dit niet weet op te vangen. Ron Jans heeft goede tactieken weten toe te passen en dat zal voor de aankomende wedstrijd ook zeker zo zijn.


Voorspelling van onze expert "AZ Alkmaar zal voor de winst gaan met behulp van Pavlidis"

AZ Alkmaar wil voor de winst gaan in de ontmoeting tegen FC Utrecht, maar er is nog iets waar we dus rekening mee moeten houden. Vangelis Pavlidis kan topscorer worden van de Eredivisie en strijdt dus met Luuk de Jong om deze titel. Een doelpunt van de Griekse spits is niet ondenkbaar. Met 28 doelpunten in de Eredivisie is Pavlidis vaak doeltreffend geweest. In de laatste 8 gespeelde wedstrijden wist Pavlidis in 7 wedstrijden een doelpunt te maken. Vangelis Pavlidis zal ongetwijfeld voor minimaal één doelpunt gaan @1.74 (Unibet).


H2H Stand

TeamGSWGVPVorm
34 19 8 7 65
34 13 11 10 50

AZ - FC Utrecht

Op 19 mei 2024 gaat AZ de strijd aan met FC Utrecht. De wedstrijd wordt afgetrapt om 12:30 en wordt gespeeld in de Eredivisie.

Stadion: AFAS Stadion
Scheidsrechter: B. Nijhuis
Feit
Join de community en win fantastische prijzen!