Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo FC Utrecht

FC Utrecht
FC Utrecht

Voetbal | Nederland | Eredivisie
FC Utrecht

Wedtips
FC Utrecht
FC Utrecht

Wedstrijd
FC Utrecht - PEC Zwolle
Country flag Eredivisie, 11 aug. 2024
Tip PEC Zwolle 1x2, Wedstrijd
Feit

Stand Eredivisie

TeamGSWGVPVorm
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
Groepsfase Champions League
Voorronde Champions League
Voorronde Europa League
Groepsfase Europa Conference League
Degradatie
Play-offs degradatie
Feit

Nieuws FC Utrecht

Logo Soccernews

Selectie
FC Utrecht
FC Utrecht

FC Utrecht Geschiedenis

FC Utrecht is opgericht in 1970. De club is ontstaan uit de fusie van de volgende Utrechtse clubs; DOS, Elinkwijk en Velox. FC Utrecht won in 1985, 2003 en 2004 de KNVB beker en in 2004 ook de Johan Cryuff schaal. Binnen de club wordt het nummer 4 tricot niet meer gedragen omdat dit voor altijd het nummer van David Di Tommaso is, hij overleed in zijn slaap in 2005. Er is ook een David Di Tommaso trofee die wordt uitgereikt aan de meest populaire speler van het seizoen. Dit is een initiatief van de Supportersvereniging van FC Utrecht.

De club heeft sinds de oprichting van FC Utrecht onafgebroken in de Eredivisie gespeeld. Daarmee is FC Utrecht de enige club buiten de grote drie die nog nooit degradatie uit de Eredivisie heeft meegemaakt. In de jaren 1980-1990 groeide de club gestaag en had belangrijke spelers als Hans van Breukelen, Leo van Veen, en Willem van Hanegem. In het begin van de jaren '90 kreeg de club te maken met problemen zoals het mislopen van de Europese kwalificatie wat leidde tot een verlies aan inkomsten voor de club, veel wisselingen van het bestuur, en ruzies en financiële problemen die leidden tot de verkoop van bepaalde belangrijke spelers om de club te leiden. Na enkele strubbelingen kwam AMEV in 1996 tussenbeide in de financiële situatie in ruil voor aanzienlijke aandelenposities. Ondanks de kapitaalsteun bleef het succes op het veld in het eerste jaar uit.

In 2005 - 2008 kwam het bedrijf Phanos om de schuld van de club over te nemen, samen met een grote overname om het stadion te herbouwen en het bestaande stadion af te breken om er woningen te bouwen. Vanaf 2008 heeft een overname Frans van Seumeren, een voormalig directeur van logistiek bedrijf Mammoet, in een persconferentie 63% van de aandelen van de club weten te verwerven voor 16 miljoen euro. Sinds de overname heeft de club weinig teleurstellingen en enkele successen gekend. Zo eindigde de club op de 11e plaats in de competitie om het seizoen daarop op de 5e plaats te eindigen. Dit betekende dat de club tijd nodig had om zich te herpakken, maar het was op de goede weg.  

De ambities van FC Utrecht

FC Utrecht is een ambitieuze club waarin eigenaar, voorzitter en supporter Frans van Seumeren durft te investeren. Het doel is om aansluiting te vinden bij AZ, dat tracht aan te haken bij de topclubs. Om dat te bewerkstelligen werd John van den Brom begin vorig seizoen als trainer gecontracteerd en werden spelers als talentvolle spelers als Adam Maher, Bart Ramselaar, Mimoun Mahi en ex-internationals Urby Emanuelson en Eljero Elia naar Utrecht gehaald. Van den Brom kon de lokgroep van de Belgische topclub Racing Genk in november 2020 niet weerstaan en sindsdien staat René Hake als trainer voor de groep. De resultaten vallen daardoor nog enigszins tegen.

Wedden op FC Utrecht

Wedden op FC Utrecht? Dat kun je doen door je goed in te lezen in de FC Utrecht odds die de bookmakers FC Utrecht toebedelen. FC Utrecht is van nature een ploeg die vaker wint dan verliest, maar als de club de wind tegen heeft kan er zo maar van laag geklasseerde ploegen verloren worden.

Weddenschappen FC Utrecht

Ben je benieuwd welke bookmakers FC Utrecht hoog inschalen? Wil je wedden op FC Utrecht maar weet je nog niet goed bij welke bookmaker? Lees dan alle reviews op Voetbalwedden.net en bekijk waar je de beste weddenschap af kunt sluiten. Sommige bookmakers bieden je aantrekkelijke bonussen als je inzet op een winst, verlies of gelijkspel voor FC Utrecht. U kunt uw weddenschap op

Bet365


FC Utrecht odds vind je meer dan voldoende op Voetbalwedden.net waar we je ook de kans geven om even terug te kijken naar historische odds zodat je meer gevoel bij de statistieken krijgt zodat je een gefundeerde beslissing kunt nemen. Durf jij in je weddenschappen FC Utrecht te laten winnen?