Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Slavia Praag (10 december 2019)
Afgelopen
Country flag Champions League Grp. F , Internationaal , 10 Dec 21:00

Voorbeschouwing: Borussia Dortmund - Slavia Prague (Champions League Grp. F)

Door
Avatar futre
Avatar futre
futre 3210 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 12/9/19, 4:01 PM
Aangepast op 8/2/22, 1:50 PM
Borussia Dortmund is voor het bereiken van de achtste finales van de Champions League afhankelijk van de hulp van FC Barcelona. Zelf spelen de Duitsers een thuisduel tegen Slavia Praag.

Borussia Dortmund

Na vijf groepsduels staat Borussia Dortmund op zeven punten, waarmee men gedeeld tweede is in Groep F, achter FC Barcelona. Inter Milan heeft tevens zeven punten, maar staat er op basis van het onderlinge resultaat beter voor. In Milaan eindigde het duel tussen de Italianen en de Duitsers in 2-0, terwijl Dortmund in eigen stadion met 3-2 van Inter wist te winnen. Dortmund zal derhalve dinsdag waarschijnlijk zelf moeten winnen, en hopen dat Inter punten morst. Ook kan een gelijkspel dinsdag voor Der BVB genoeg zijn, mocht Inter van Barcelona verliezen. 

'Helaas is het niet alleen van onszelf afhankelijk of we achtste finales bereiken,' blikte doelman Roman Bürki op de perconferentie van maandag vooruit. 'Slavia Praag heeft een goed elftal,' was coach Lucien Favre vol waardering voor de Tsjechen. 'Ze lopen onvoorstelbaar veel en ze gaan agressief de duels in,' aldus de Zwiterse trainer, die zijn team afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een goede wedstrijd af zag leveren. In de Bundesliga won Dortmund overtuigend van Fortuna Düsseldorf (5-0). Voor de match van dinsdag is Borussia niet helemaal compleet. Zo ontbreekt middenvelder Axel Witsel. De Belg zal pas na de jaarwisseling terugkeren.


Slavia Praag

Slavia Praag was in deze groepsfase onmiskenbaar een positieve verrassing. De Tsjechen weerden zich in deze loodzware groep in hun eerste vijf groepswedstrijden uitstekend, al was de oogst vrij schamel, met twee behaalde punten. Toch maakte Slavia het de kapitaalkrachtige tegenstanders in elke wedstrijd lastig. In de vorige speelronde vocht het team voor zijn laatste kans, in de thuiswedstrijd tegen Inter Milan. Uiteindelijk trokken de Italianen in Praag wel aan het langste eind. Slavia zal deze groep met opgeheven hoofd, maar wel op de laatste plaats, afsluiten.

'Het hele team kan niet wachten om in dit geweldige stadion te spelen,' zo blikte trainer Jindrich Trpisovsky vooruit op de wedstrijd bij Dortmund. 'Maar het wordt voor ons niet alleen een trip om te genieten. We willen ook ons eigen voetbal laten zien.' In de eerste wedstrijd tussen beide teams maakte Slavia het Dortmund bijzonder lastig. Met iets meer fortuin was een goed resultaat in die wedstrijd zeker mogelijk geweest. Dortmund won in oktober in Praag met 0-2.


Voorspelling van onze expert ""

Slavia Praag liet in de eerste vijf wedstrijden zien een prima elftal te hebben. Toch zou het niet vreemd zijn als de Tsjechen dinsdag minder goed voor de dag zouden komen, nu uitschakeling een feit is. Dortmund heeft hoogstwaarschijnlijk een overwinning nodig. Die zege zie ik wel tot stand komen. Winst Dortmund ah -1,5 @1,83 (Pinnacle, medium)


H2H Stand

TeamGSWGVPVorm
6 3 1 2 10
6 0 2 4 2

Borussia Dortmund - Slavia Praag

Op 10 december 2019 gaat Borussia Dortmund de strijd aan met Slavia Praag. De wedstrijd wordt afgetrapt om 21:00 en wordt gespeeld in de Champions League.

Stadion: Signal Iduna Park
Scheidsrechter: S. Karasev
Feit

Gerelateerd nieuws

Join de community en win fantastische prijzen!