Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Arsenal

Arsenal
Arsenal

Voetbal | Engeland | Premier League
Arsenal
Feit

Nieuws Arsenal

Logo Soccernews

Selectie
Arsenal
Arsenal

Afgegleden topclub Arsenal wil weg naar boven weer inslaan

Arsenal is een van de meest succesvolle en geliefde clubs in Engeland. Arsenal FC stond altijd in de schijnwerpers, met het winnen van 28 grote binnenlandse trofeeën, bovendien is Arsenal FC ook houder van de langste ongeslagen streak en de langste run in de hoogste vlucht van het Engelse voetbal.

Arsenal begon als een fabrieksteam "Dial Square" in 1886, de arbeiders waren smeden die kanonnen bouwden, dit is de reden dat de club bekend staat als "the Gunners", wat tot op de dag van vandaag nog steeds de bijnaam van Arsenal is. In 1893, toen de club professioneel werd, veranderde de club haar naam in Woolwich Arsenal en werd een volwaardig lid van de Football league. De daaropvolgende periodes kreeg de club het moeilijk omdat het team zijn naam niet kon waarmaken, maar de uitdagingen om de titel wel. Het team was geografisch geïsoleerd van de rest van de competitie wat resulteerde in lage bezoekersaantallen. De club ging bijna failliet totdat het in 1910 werd gekocht door een zakenman Henry Norris en in 1913 verhuisde naar Noord Londen. Deze overgang betekende ook de geboorte van "Arsenal FC". 

De eerste opkomst van de club kwam toen Herbert Chapman in 1925 manager werd. Dit leidde tot het moderniseren van de club, het verbeteren van het trainingsregime en het doorvoeren van efficiënte veranderingen in de formatie van de club. Na het aantrekken van enkele belangrijke spelers won Arsenal hun eerste grote trofee; de FA Cup in 1930. Dit bleek de motivatie voor de toekomst van de club aan te wakkeren om meer titels te winnen. In de jaren dertig won de club nog vijf competitietitels en nog een FA Cup. Na de Tweede Wereldoorlog ging de club door op de ingeslagen weg van voorspoed en won nog twee competitietitels (1948, 1953) samen met een FA Cup (1950). 

Na de jaren 70 waarin de club de FA cup trofee van 1979 won onder George Graham van 1986 - 1995 kende de club een goede verandering waarin ze twee league titels wonnen, twee league cups en een FA cup en wonnen hun enige Cup winners Cup.

Arsene Wenger management en de gouden trofee

Arsenal werd meer merkbaar en herinnerd onder het Arsene Wenger tijdperk, waar de Franse manager de club onmiddellijk omvormde tot een doelpuntenmachine. Dit kwam mede dankzij het aantrekken van Franse spelers zoals Robert Pires, Patrick Vieira en Thierry Henry. Thierry Henry was een iconische speler omdat hij een cruciale aanvallende speler was voor het team. Tussen 1996 en 2004 won de club 3 competitietitels en 3 FA cups, waarbij het seizoen 2003/04 het meest iconische deel van hun geschiedenis was, omdat ze geen enkele wedstrijd in de Premier League verloren. Dit leverde Arsenal een gouden Premier League trofee op, samen met de titel "The Invincibles". 

De periode na Arsene Wenger

Na het vertrek van Wenger en de komst van de Spanjaard Unai Emery wordt een dalende tendens verder ingezet, al werd nog wel de finale van de Europa League gehaald in 2019. Emery wordt in 2020 ontslagen en onder zijn opvolger, landgenoot Mikel Arteta wordt Arsenal slechts achtste in de Premier League, maar wint het wel de FA Cup.

Arsenal in het seizoen 2020/2021

Het seizoen 2020/2021 had in het teken moeten staan van het doortrekken van die bekerwinst naar goede resultaten in de competitie, maar Arsenal kende een dramatische eerste seizoenshelft waarin het zelfs even vreesde om op een degradatieplek terecht te komen. Toch heeft Arsenal op papier geen slechte selectie. De Duitse doelman Bernd Leno staat nog altijd te boek als talent en in de voorhoede heeft de club met Pierre-Emmerick Aubameyang en Alexandre Lacazette twee gerenommeerde topschutters in huis. Aan Arteta de taak om het het elftal aan de praat te krijgen.

Wedden op Arsenal

Wedden op Arsenal is wedden zonder zekerheid. Arsenal odds variëren van week tot week omdat de resultaten van de ploeg niet te peilen zijn. Qua naam en faam zou je er iedere week op rekenen dat Unibet Arsenal als winnende ploeg prognosticeert, maar de realiteit anno 2021 is anders. Bestudeer daarom de

Arsenal odds

echt per wedstrijd voordat je besluit te wedden op Arsenal.

Arsenal kampioen

De kans dat Arsenal kampioen van Engeland wordt is niet zo groot. Daarom staan er flinke winsten tegenover als je jouw euro wél op Arsenal in durft te zetten. De kans dat bookmakers als Bet365 Arsenal tot titelfavoriet uitroepen is op dit moment niet waarschijnlijk. Op Voetbalwedden.net lees je welke teams wel tot de titelfavorieten behoren, maar ook hoeveel een

bookmaker

je uitbetaald als jij het toch bij het juiste eind blijkt te hebben.