Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Everton

Everton
Everton

Voetbal | Engeland | Premier League
Everton
Feit

Nieuws Everton

Logo Soccernews

Selectie
Everton
Everton

Vind hier alles over wedden op Everton

Everton is een team dat speelt in de Engelse Premier League, een van de meest populaire competities om geld in te zetten voor voetbalweddenschappen. Het team uit Liverpool staat vaak in de schaduw van die andere club uit Liverpool maar beschikt met spelers als James Rodriguez, Pickford en Davies over een erg sterke kern. 


Bookmakers voor Everton

De Premier League is een van de meest gevolgde voetbalcompetities ter wereld. Bookmakers bieden dan ook een ruim aanbod aan weddenschappen aan voor teams die hierin spelen. Wedden op Everton kan dan ook makkelijk bij bookmakers als Bet365. 


Odds voor Everton

Everton is een team dat vaak een rustig seizoen kent in de middenmoot van de Premier League. De odds zijn dan ook vaak erg interessant om te wedden op Everton. Zeker omdat de club uit Liverpool het regelmatig de topclubs moeilijk maakt. De hoogste odds vind je bij Bet365.


Everton in het seizoen 2020/2021

Everton is dit seizoen sterk begonnen in de Premier League en hoopte zich het hele seizoen veilig te spelen en te strijden voor een Europees ticket. De club uit Liverpool doet het dit jaar verrassend goed, maar eindigde uiteindelijk helaas op de 12e plaats, maar de club hoopt wel terug te komen en zich de volgende seizoenen te verbeteren. 


In de FA Cup deed de ploeg het goed, het komt in de kwartfinale uit tegen Manchester City na uitschakeling van onder meer Tottenham en Sheffield Wednesday. Helaas verloor het van hun belangrijkste rivalen; Liverpool FC en verloor het met 1 - 0 in de 3e ronde.  

Historie van Everton

De Everton Football Club werd oorspronkelijk opgericht door de St. Domingo Church Sunday School. Na twee jaar als St. Domingo's FC werd de naam veranderd in Everton, naar een wijk in Liverpool.

Everton FC ontpopte zich al snel tot een van de topvoetbalclubs van hun tijd. Zij behoorden tot de twaalf stichtende leden van de Football League, de eerste professionele voetbalcompetitie ter wereld. In 1891 won de club op dominante wijze haar eerste competitietitel. Everton eindigde vijf keer als tweede voordat het in 1915 zijn tweede competitietitel won, met slechts één FA Cup overwinning in de tussentijd. Een van de belangrijkste spelers; Dixie Dean van Tranmere Rovers in 1925, veranderde Everton met het scoren van een ongelooflijke 60 competitiedoelpunten, nog steeds het Engels hoogste vlucht record, Everton won hun derde competitietitel in 1928. Met de hulp van Dean, won Everton nog een titel in 1932 en een FA Cup in 1933. Hij verliet Everton als hun top doelpuntenmaker aller tijden met 349 doelpunten in 399 optredens. Na het winnen van hun 5de titel in 1939, begon de Tweede Wereldoorlog een pauze in te lassen in de voetbalwereld en stopte Everton's tijdperk dominantie in zijn sporen. De naoorlogse periode was veel minder vriendelijk voor de club die interne strijd had met het herontdekken van de club als geheel. Met het nieuwe management van Harry Catterick als manager in 1961 kwam de glorie van Everton weer tot bloei toen Everton in 1963 en 1970 een competitietitel won en in 1966 een FA Cup. Everton's laatste aanspraak op roem kwam in het midden van de jaren '80, toen Howard Kendall de leiding overnam. Na het winnen van de FA Cup in 1984, maakte de club er het volgende jaar een dubbele van; na het winnen van een League titel, wonnen ze de Cup Winners Cup. Onder Kendall zou de club in 1987 hun negende competitietitel winnen.