Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Het ROI systeem bij de tips competitie onder de loep

Ik ben al enige tijd de huidige tipscompetitie aan het doorzoeken, omdat er volgens mijn mening en gevoel een aantal zaken waren die niet goed konden. Mijn enigste betrachting was om de beste tipgever hier te kunnen ontdekken en niet zoals nu vaak het geval is dat er lucky betters zijn die één grote odd hoog spelen en binnen halen en de rest dan laag spelen.Meestal halen die lucky betters een ROI die nog steeds rond de 150% liggen.
Vooral het feit dat ik reeds 35 tips had gespeeld en alsnog 5 tips speelde aan odd rond de 1.7 en er vier van de vijf juist had en toch mijn ROI zag dalen deed mijn wenkbrauwen fronsen.Maar het lijkt normaal te zijn als je gewoon iemand zijne ROI berekend puur op de winst die gemaakt word.
Na dagen van bekijken hoe dit kon en waarom, kwam ik tot een conclusie en een berekeningsysteem dat mij eerlijker leek om iemand op zijn sterkte van zijn tips te kunnen berekenen. Tot mijn grote verrassing leidde dit tot toch wel grote verschillen in sommige hunne ROI en werden er toch verschuivingen in de rangschikkingen waargenomen waar ik tenminste van verschoot. Ik kwam uit op verschillen in de ROI van 0% tot 37%!!!!
Om iemand zijn sterkte van de tips te berekenen moet je ook rekening houden met het % juiste tips en de gemiddelde odd van alle tips die geplaatst zijn en iedereen met dezelfde inzet laten spelen. Dan krijg ik dus een heel ander getal om iemand zijn sterkte te meten met zijn tips.
Formule= %juiste tips x de gemiddelde odd van alle tips.
Als ik dit bereken naar de huidige stand van de tipscompetitie, dan krijg ik het volgende:
1/leonardo 70%juist x gemiddelde odd 2.02= 141,4 nu ROI 138,55%
2/sandy 51,4% juist x odd 2.7= 138 nu ROI 126,22%
3/mistertimoh 60% juist x odd 2.06=123,6 nu ROI 160,93%
4/nividenko 50% juist x odd 2.43= 121,5 nu ROI 147,39%
5/basegod 50% juist x odd 2.21= 110,5 nu ROI 112,03%
Zoals iedereen kan zien geeft dit een heel ander beeld over de sterkte van iemand zijn tips. Waar ligt hier het verschil dan zie ik iedereen denken?? Je meet dus eigenlijk iemand zijn betrouwbaarheid uit met zijn % geslaagde tips en de hoogte van zijn gespeelde odds.
Voor de mensen van VW vind ik dit toch wel eens de moeite waard om naar te kijken. Je mag iemand zijn ROI berekenen zoals jullie nu doen door zuiver naar de winst die iemand maakt te kijken.De meeste sportweddenschappen site's doen dit trouwens.Daar is dus niet echt iets mis mee,maar het geeft in mijn ogen een vertekend beeld van iemand zijn tips.
Ik ben dus gewoon op zoek naar de waarde van iemand zijn tips en de slaagkansen van die tips.Tenslotte lijkt mij dat belangrijker dan zuiver naar de ROI te meten, omdat die afhankelijk is van de inzet die gespeeld word en die is voor iedereen verschillend.
Voor alle duidelijkheid, het is mijzelf niet te doen om één van de geldprijzen die verbonden zijn aan het huidige tipsysteem, want die mag VW (mits ik in de prijzen zou vallen)aan een andere actie toevoegen of uitdelen onder de leden.
0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar leonardo1965
Country flagleonardo1965 in 20-01-2012 11:08 Acties en spellen
in 20-01-2012 11:08 Acties en spellen
70 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50
Dus je hebt een ROI van 127. So what? Dat zegt inderdaad niet veel.
Ik denk dat aantal gespeelde tips, inzet, slagingspercentage en gemiddelde odds zéker wat toevoegen. Ik hou die zaken voor mezelf ook bij in Excel en op lange termijn krijg je een steeds genuanceerder beeld van je ROI. Ook baal ik er altijd flink van als ik bijv. 10 kleine bets win van 5 euro en 1 grote van 50 verlies, waardoor je ROI 'naakt' (100%) wel klopt, maar gevoelsmatig toch genuanceerder lijkt te liggen. En dan heb ik het nog niet over de odds: een mooie ROI opbouwen met odds tussen de 1.30 en 1.70 is een ander verhaal dan odds tussen de 2.20 en 2.60.
0 Vind ik leuk's
"I drink your milkshake! I DRINK IT UP!"
Heel correct Leonardo ! Heeft inderdaad een veel beter beeld :d !
0 Vind ik leuk's
Goed bezig Leo (y)
0 Vind ik leuk's
Opzich heb je een goed punt. Alleen vergeet je een belangrijk aspect. Mensen wedden om zo veel mogelijk winst te maken, en niet om zoveel mogelijk tips goed te hebben. Zo is het natuurlijk mogelijk om op wedstrijden met veel risico te zetten en het merendeel daarvan fout hebben, maar evengoed winst genereren doordat de odds voor die weddenschappen een stuk hoger liggen. Zo'n persoon met die tactiek zou met jou berekening dan een lager percentage scoren dan iemand die bijvoorbeeld op odds van rond de 1.7 zet en veel meer bets goed heeft. Terwijl dat niet direct betekent dat diegene ook meer winst behaald. Vandaar de ROI ten opzichte van de betrouwbaarheid van de tips.
Dit geldt dan natuurlijk alleen voor het spelen in het echt, en niet voor de tipcompetitie op VW. Alleen ben ik voor de tipcompetitie bang dat mensen dan bijvoorbeeld 3 tips van een odd van laten we zeggen 1.05 pakken, en die vervolgens alle drie goed hebben. En om het dan te compenseren een zware underdog met een odd van 10 ofzo pakken. Die dan vervolgens fout hebben (met een beetje geluk nog goed ook), maar wel een gemiddelde odd overhouden van 3.3 ongeveer. Volgens dit voorbeeld heb je aan het eind van de rit dan een percentage van goede tips ongeveer 75%, en een ROI van 3.3 x 75= 247,5. Je betrouwbaarheid van je tips is dan wel gigantisch, maar je hebt ook een enorme verlies gemaakt. Deze manier van berekenen kan daarom ook een scheef beeld geven, en omdat het uiteindelijk om winst draait kun je volgens mij beter bij de oude vertrouwde berekening blijven.
0 Vind ik leuk's
Thank you Basedgod
Daar heeft Basedgod inderdaad ook een heel goed punt !
0 Vind ik leuk's
Wel basedgod,je hebt daar een punt voor de tipscompetitie hier.Maar ik zou die regel van 35tips per maand al niet veranderen hoor.Omdat je dan een veel duidelijker beeld krijgt.Die krijg je inderdaad niet met maar slechts 4 tips te spelen.
Ten tweede als je goed hebt opgelet scoort sandy met 51,4% juiste tips lager dan de juiste tips van Leonardo en mistertimoh,maar komt door zijn hoge gemiddelde odd toch boven mistermoh te staan.Dus die bewering klopt niet die je stelt.
Dat iedereen uiteindelijk speelt om winst te maken is een feit,alleen is de parameter hoe je de beste en betrouwbaarste tips eruit neemt verschillend.Je moet elke tip op zijn waarde kunnen beoordelen en niet afhankelijk laten zijn van zijn inzet.Die bepaald namelijk ieder voor zichzelf.
0 Vind ik leuk's
leonardo1965:
Wel basedgod,je hebt daar een punt voor de tipscompetitie hier.Maar ik zou die regel van 35tips per maand al niet veranderen hoor.Omdat je dan een veel duidelijker beeld krijgt.Die krijg je inderdaad niet met maar slechts 4 tips te spelen.

Volgens mij snap je m'n punt niet helemaal. Ik laat met die 4 tips gewoon zien hoe je ongeveer een percentage van rond de 75% kan halen maar met een hoge odd gemiddelde. Als je negen keer 4 van dat soort tips zet kom je op 36 tips met ongeveer die statistieken.
leonardo1965:
Ten tweede als je goed hebt opgelet scoort sandy met 51,4% juiste tips lager dan de juiste tips van Leonardo en mistertimoh,maar komt door zijn hoge gemiddelde odd toch boven mistermoh te staan.Dus die bewering klopt niet die je stelt.

Dat is toch juist wat ik zei in m'n eerste alinea? Dat iemand met hogere odds en meer foute tips evengoed meer winst kan maken dan iemand die meer goede tips met lagere odd heeft?
PLus ik stelde geen bewering, ik zei dat het mogelijk was dat die situatie zich kon voordoen. Niet dat het altijd zo is, want dat ligt natuurlijk puur aan de odds en het percentage goede tips.
0 Vind ik leuk's
Thank you Basedgod
oke,je hebt daar gelijk in basegod.Je kan het dus manipuleren.Dat heb je best goed gezien dan.Dus is ook weer een minpunt van dat systeem.
Maar volgens mij kan je dat gemakkelijk oplossen door zowel het ROI systeem toe te passen in combi met mijn systeem.
In jou vb met die 1.05 odd geeft dat: in het ROI systeem 78,75% en met mijn systeem 247,5.
Maakt voor mij dan één ding duidelijk dat er duidelijk gemanipuleerd word.
Ik ben er echt van overtuigd dat beide cijfers hun nut hebben en je zo als better veel kan zien

0 Vind ik leuk's
ROI= Return On Investment
enough said
0 Vind ik leuk's
It's not gambling if you always win
datel13:
ROI= Return On Investment
enough said

²
0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.