Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Centraal topic wet Kansspelen op afstand

Het lijkt me handig om een centraal topic te maken over het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand.
Hierin kunnen we bepraten wat we vinden wat het hele gebeuren rondom het wetsvoorstel.

De 6 fases die moeten worden afgerond(we hebben de 1e 3 fases gehad):

Fase 1. Ministerraad akkoord, wetsvoorstel voor advies naar Raad van State.
Fase 2. Wetsvoorstel ingediend bij Tweede Kamer, schriftelijke behandeling.
Fase 3. Aangemeld voor plenaire behandeling voor Tweede Kamer.
Fase 4. Tweede Kamer heeft wetsvoorstel aangenomen, ingediend bij de Eerste Kamer schriftelijke behandeling.
Fase 5. Aangemeld voor plenaire behandeling door Eerste Kamer.
Fase 6. Eerste Kamer heeft wetsvoorstel aangenomen, publicatie Staatsblad.

Op 4 April staat het Plenair Debat in de Tweede Kamer op de agenda.

Handige links:
https://www.voetbalwedden.net/topic/legaal-beschermd-belastingvrij-online-spelen-teken-de-petitie-3633/

https://www.voetbalwedden.net/artikelen/wat-heeft-de-speler-aan-legalisering-online-wedden/
https://www.voetbalwedden.net/artikelen/wat-hebben-de-bookmakers-aan-legalisering/
https://www.voetbalwedden.net/artikelen/legaal-online-wedden-hoe-denkt-de-nederlandse-overheid-daarover/
https://www.voetbalwedden.net/artikelen/wondere-wereld-van-wedden-in-belgie/
0
0
0 likes
Gestart door
Avatar johan-t
Country flagjohan-t
18-03-2016 12:49 in Hulp en advies
45 reacties
ikbenkoa:
Hoi mannen,

Grof gezegd zijn er eigenlijk 4 voordelen:

3. Bescherming voor diegenen met een mogelijk gokprobleem wordt beter geregeld. Wederom iets dat mogelijk voor de meesten van jullie niet speelt. Immers, de meeste serieuze sportwedders zullen het wedden zien als een skill game, waarbij ze de beste weddenschappen eruit pikken, en waarbij (mogelijke) verslaving simpelweg niet zo'n issue is. Echter, in jouw omgeving zie je mogelijk wel andere mensen die online gokken terwijl dit niet altijd goed voor hen is. Vroegtijdige signalering en toeleiding naar hulp/zorg wordt onder het nieuwe wetsvoorstel beter geregeld dan nu, mede door de actieve zorgplicht van de aanbieder die onderdeel zal zijn van de vergunningsvoorwaarden. Kortom: zou dit mogelijk geen voordeel zijn voor jou persoonlijk, dan misschien wel voor de samenleving als geheel.


Dit zullen de bookmakers aangrijpen om winnende spelers een limiet te geven.
Voorbeeld: Jantje wint elke maand met sportwedden, wat de bookmaker uiteraard niet leuk vindt.Dus zegt de bookmaker: we vinden dat je tekenen van gokverslaving vertoond dus je mag nog maar een klein bedrag inzetten.

ikbenkoa:
4. Je speelt belastingvrij. Ik weet niet precies hoe sportwedders omgaan met belasting, maar voor pokerspelers is dit altijd een belangrijk (en vervelend) issue geweest. Immers, binnen de huidige regels dient de speler belasting af te dragen: een erg pittig percentage, over een (veel te) korte periode, en zonder aftrekposten. (Zie ook: http://pokerbond.nl/component/content/article/41-uncategorised/377-bondsblog, een stuk dat laat zien dat zelfs recreatieve/niet-winnende spelers belast kunnen worden.) Zoals gezegd: ik ben niet volledig op de hoogte hoe sportwedders omgaan met belasting - maar het gegeven dat volgens het huidige wetsvoorstel in de toekomst de gelicenseerde aanbieders belastingplichtig zullen zijn en de speler niet, lijkt mij voor alle sportwedders een veilig/plezierig gevoel.


Ook hierbij worden de winnende speler limieten opgelegd.Het is immers te duur voor een bookmaker om winsten + belasting te betalen.

Dus wat krijg je straks?Alleen maar verliezende spelers, want winnaars worden gelimiteerd.
1
0
1 likes
Ten opzichte van de limieten moet je hopen dat Nederlanders worden toegelaten bij Aziatische bookmakers zodra het hier legaal wordt.
Ik speel zelf altijd bij Betfair exchange om geen last van limieten te hebben.

Maar het is dus zo dat wij geen kansspelbelasting meer hoeven te betalen van de staat zodra het legaal wordt, omdat de bookmakers dan belasting betalen.....?

1
0
1 likes
Binnen het nieuwe wetsvoorstel zal je 'belastingvrij' spelen. In werkelijkheid is dit niet zo. De belastingplicht wordt verschoven van de gokker naar de aanbieders. Deze zullen in de nieuwe situatie de belasting gaan heffen. Het is erg waarschijnlijk dat hierdoor de quoteringen zullen dalen en de uitbetalingspercentages omlaag gaan. Bookmakers willen namelijk niet in hun eigen taart snijden. We zullen naar Toto.nl percentages toegaan vrees ik.

In engeland heft men 15% belasting en in Denemarken 20% terwijl men hier in Nederland maar liefst 25% wil gaan heffen omdat de landbased casino's 29% betalen. Al met al hebben we geen echte voordelen bij het wetsvoorstel in mijn ogen. De maatregelen tegen verslaving worden nu ook al genomen door bookmakers. Deze opereren immers legaal in landen waar zij ook aan die voorwaarden willen voldoen.

Het enige is dat het voorgenomen beleid in Nederland nog strikter zal zijn. Selfexclusion zal blijven bestaan maar daarnaast wil de nederlandse overheid ook richting onvrijwillige uitsluiting om op deze manier probleemspelers echt een halt toe te roepen.

Al met al denk ik dat de invoering van het wetsvoorstel meer nadelige dan positieve gevolgen heeft voor de online betters. Ik ben dan ook tegen!
1
0
1 likes
Ik denk dat een groot deel alsnog illegale alternatieven gaat zoeken, als de bookmakers 25% minder gaan uitbetalen vanwege de kansspelbelasting dan zal niemand nog winstgevend spelen op de lange termijn.
0
0
0 likes
-
ptuinenga:
Ten opzichte van de limieten moet je hopen dat Nederlanders worden toegelaten bij Aziatische bookmakers zodra het hier legaal wordt.
Ik speel zelf altijd bij Betfair exchange om geen last van limieten te hebben.

Maar het is dus zo dat wij geen kansspelbelasting meer hoeven te betalen van de staat zodra het legaal wordt, omdat de bookmakers dan belasting betalen.....?Toestemming of niet, je zult altijd bij Aziatische bookmakers kunnen spelen via brokers zoals sportmarket of asianconnect!


http://asianconnect88.com
https://sportmarket.com
1
0
1 likes
Ecorys(een groot onderzoeksbureau) heeft namens Pokerstars onderzoek naar de "Relatie KSB en kanalisatiegraad". En kwamen tot de conclusie dat een belastingpercentage van 29% alleen maar nadelen heeft.

Wat een lachertje dat ze daar een onderzoek voor nodig zijn.
1
0
1 likes
Zit die regel voor spelers onder de 24 er nog steed in?
0
0
0 likes
:-@ :-@ :-@ :-@ :-@ Monopoly ruik ik. Deze kabinet heeft het altijd moeilijker gemaakt zal mij niet verbazen.

Dus dan moet je + 1 team meer doen bij combi of meer inzet bij singles (n)
0
0
0 likes
Ik ben gestopt met sportwedden en speel niet meer. Doe het alleen voor hobby. Af en toe speel ik mee.
random-pinguin:
Zit die regel voor spelers onder de 24 er nog steed in?


Is nog niet bekend
0
0
0 likes
Plenair debat verzet naar week 16
0
0
0 likes

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.

Welkomstbonus: Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Nieuwe spelers, 18+. Speel bewust. Ontvang een gratis weddenschap tot € 50,-. De minimale storting is €20. De gratis weddenschap kan enkel in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Om een freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

24+ Speel bewust. Minimumstorting €10. Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld). Min. quotering van 1.40. Rollover 6x. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn al

Claim bonus
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Onze moderators

Wedstrijd

Ontvang gratis de eerste drie hoofdstukken van ons mooie Wedden op Voetbal boek

Heb jij het in je om hem te verslaan? Dit boek bereidt je optimaal voor op de eeuwige strijd met de bookmaker. We leiden je op een toegankelijke manier langs alle aspecten van het wedden op voetbal