Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoeveel in te zetten: het taart model

We hebben zojuist een nieuw artikel geplaatst bij de artikelen. In dit artikel word uitgelegd wat het Taart model is. Vaak word er op het forum gepraat over 'ik zet 4/10 in' of 'ik ga zeker voor 9/10'.


Andere gebruikers snappen niet wat dit precies is en wat hier mee bedoeld word. Dit artikel is geschreven om hier wat meer duidelijkheid over te geven.


Link:

https://www.voetbalwedden.net/kenniscentrum/strategie/money-management-met-het-taartmodel


Heb je op en/of aanmerkingen op dit artikel dan kan je dat in dit topic kwijt. Heb je meer voordelen en/of nadelen, let me know :)


Mario!

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar vw-crew
Country flagvw-crew in 26-10-2010 21:16 Storten, inzetten en uitbetalen
in 26-10-2010 21:16 Storten, inzetten en uitbetalen
23 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50
Goed artikel.

Kan ik hiervoor ook een pizza gebruiken of kan het alleen met een taart?
0 Vind ik leuk's
Ik speel mijn weddenschappen bij Unibet. Naast voetbal speel ik heel af en toe een tennis bet maar daar heb ik geen verstand van. Dus, dan moet je dat eigenlijk ook niet doen.
Heb altijd moeite om me hier aan te houden; ben zeker geen 'gokker' maar wil wel snel en veel winst :p
0 Vind ik leuk's
Eindelijk een keer duidelijk uitgelegd

Thanx :D
0 Vind ik leuk's
Super uitleg over het wedden artikel van het taartmodel. Ik was hier al reeds van op de hoogte alleen zo wordt het mensen die er niks vanaf weten veel sneller een stuk duidelijker. Het is uiteindelijk gewoon de bedoeling om een vooraf te bepalen percentage van de gehele bankroll per weddenschap in te zetten. Bij de meeste wedders zit dit percentage tussen de 1 en 10 procent.
0 Vind ik leuk's
Unibet
goeie uitleg.. ik begreep het namelijk niet helemaal wanneer de kreten 5/10 en 8/10 etc voorbij kwamen
0 Vind ik leuk's
Ik wil dit even onder de knie krijgen, en zie of ik alles snap. Laten we uitgaan van een bankroll van 100 euro.
Die deel ik op in 10 stukken van 10 euro.
1/10 taart = 1 euro
2/10 taart = 2 euro
3/10 taart = 3 euro
4/10 taart = 4 euro
5/10 taart = 5 euro
6/10 taart = 6 euro
7/10 taart = 7 euro
8/10 taart = 8 euro
9/10 taart = 9 euro
10/10 taart = 10 euro
Ik heb hier even 3 willekeurige voorbeelden gevonden. Het gaat hier even om de noteringen, niet om de ploegen.
Ajax 1.18
X 6.50
ADO Den Haag 12.50
Gungoren Belediyespor 2.60
X 3.00
Giresunspor 2.60
SC Heerenveen 3.25
X 3.70
PSV 2.00
Hoe bepaal ik nu hoeveel ik inzet? Stel ik wil Ajax 1, Gungoren X en PSV 2. Welke stakes kies ik? Dat is dus een eigen afweging als ik het goed begrijp?
Zou bijv. Ajax 1, 8/10 betekenen dat ik 8 euro inzet?, Gungoren zeg 3/10, 3 euro en PSV 2 (3/10), 3 euro. Die laatste twee wedstrijden zijn gewoon heel "link" om op te wedden, maar de quotering is gunstiger. Is dit dan wel winstgevend, of moet je dit soort wedstrijden vermijden?
Thanks :)
0 Vind ik leuk's
"I drink your milkshake! I DRINK IT UP!"
chomponthis2005:
Hoe bepaal ik nu hoeveel ik inzet?

Daarover verschillen de meningen inzichten. Veel mensen bepalen de inzet geloof ik aan de hand van het risico. Dus feitelijk hoe hoger de odd, hoe lager de inzet. Maar volgens anderen bepaal je hoogte van je inzet idealiter aan de hand van de hoeveelheid 'value' ( = de odd × hoe groot jij de kans op een positief resultaat acht). Dus idd zoals jij zegt wanneer een bookmaker er heel erg naast zit en een bepaald team/bepaalde uitslag een veel te gunstige odd geeft, zeg maar. Dan is het hoe meer 'value', hoe groter je inzet.
Maar hierover later misschien meer ... (h)
0 Vind ik leuk's
Never bet the Devil your head ...
Ook niet onaardig, voor de mensen die hier echt iets mee willen doen: houd je weddenschappen goed bij en wees kritisch over je weddenschappen. Kijk bijv. naar hoeveel 7/10 tot 10/10 weddenschappen er goed gaan. Als je constateert dat je er meer fout dan goed hebt, zal je ofwel je inschatting aan moeten passen, of je stakes, om het niet uit de hand te laten lopen. Kijk ook naar welke soort weddenschappen je uitzoekt (1x2, DNB, over/under bets etc.), hoeveel je er wint of verliest en wat daarvan de gemiddelde odd is. Dan kom je heel veel over je eigen manier van wedden te leren!
0 Vind ik leuk's
Hier trouwens een goed voorbeeld van waarom een flatstakingsysteem te verkiezen zou kunnen zijn boven het 'taartmodel'.
Iemand op Punterslounge zet drie weddenschappen op de Eredivsieronde van afgelopen weekend:

Vitesse - NAC (1-0)
Vitesse/Vitesse; 1.5/10 @2.70 (y) +2.55

Excelsior - VVV Venlo (3-1)
under 3; 4/10 @ 1.80 (n) -4
red card; 0.5/10 @ 3.75 (y) +1.38

Totaal = -0.07

Hij wint hier dus twee uitstekende bets, die van die rode kaart en die Vitesse ht/ft, maar lijdt niettemin (een klein) verlies doordat hij dat relatieve 'zekerheidje', die under, niet wint. Had hij een flatstaking-systeem gebruikt, dan had hij dus 3.45 standaard flatstakes winst gemaakt:

Vitesse/Vitesse 1.5/10 @2.70 (y) +1.7
under 4/10 3 @ 1.80 (n) -1
red card @ 0.5/10 3.75 (y) +2.75

Totaal = +3.45

En zo zie ik het regelmatig, dat iemand bijvoorbeeld een paar lekkere bets wint, een gelijkspel en een to score-betje of zo, maar dan tóch verlies maakt doordat hij zo klein had ingezet en dat 'zekerheidje' @ 1.45 op 8/10 verloor of iets dergelijks.

Erg zonde, en makkelijk te voorkomen dus door te flatstaken... al moet ik zeggen dat ik me laatste tijd toch ook wel veel vrijheden veroorloof bij het 'flatstaken'. Met name ietsjes tilten op echt lekkere bets waarvan de odd echt veel te hoog staat (eigenlijk hetzelfde als spelen via het taartmodel dus), en daar zie ik dan ook wel weer de logica van in. Dus zelf ben ik ook nog niet helemaal overtuigd.
0 Vind ik leuk's
Never bet the Devil your head ...

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.