Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Terugblik op de Engelse Championship 2015/2016

Met de finale van de play-offs in het vooruitzicht komt er langzaamaan echt een einde aan het seizoen 2015/2016 in de Championship, en wat voor een seizoen! Burnley en Middlesbrough keerden direct terug in de Premier League en met Bolton en Charlton verdwijnen er smaakmakers van weleer van het Championship podium. Welke clubs excelleerden dit seizoen en welke clubs vielen er tegen?


De titelrace

De titelrace in de Championship was dit seizoen ongekend spannend. Ploegen als Derby, Middlesbrough, Hull City, Brighton & Hove Albion en Burnley stonden aan kop in dit seizoen maar uiteindelijk wisten The Clarets in de laatste speelronde de voorsprong te behouden, maar tot op de laatste speelronde wist de top drie het spannend te houden. Een titelrace om van te smullen dus!


De revelaties van het seizoen

Met stip op één bij de revelaties staat bij mij Brighton & Hove Albion. Waar de ploeg vorig seizoen nog degradatie wist af te wenden kwam de ploeg dit seizoen een stuk beter uit de verf. De ploeg wist het voor elkaar te krijgen om de eerste twintig speelronden ongeslagen te blijven en verloor uiteindelijk maar vijf duels in het hele seizoen. Een ongekende prestatie maar het leverde de ploeg uiteindelijk niets op. Op doelsaldo werden ze derde om uiteindelijk tegen Sheffield Wednesday in de play-offs het onderspit te delven.


Birmingham City heeft mij daarnaast ook positief verrast. Met een tiende plek lijkt het geen bijzonder seizoen te zijn geweest voor de ploeg, maar bij vlagen wisten zij erg leuk voetbal te spelen. Met wat versterkingen kan Birmingham in de toekomst wellicht verder omhoog kijken.


Als afsluiter natuurlijk de kampioen van dit seizoen: Burnley! Trainer Dyche wist wederom geweldig werk te leveren en bleef in 2016 ongeslagen met zijn ploeg en mocht uiteindelijk op de laatste speelronde pas feestvieren. Dat zegt genoeg over waar de ploeg vandaan moest komen maar Dyche heeft wederom bewezen een voetbalmachine te kunnen creeeren die straks competitief kan zijn in de Premier League.


De tegenvallers van het seizoen

In het rijtje van de tegenvallers staat één team met stip bovenaan en dat is Bolton Wanderers. Vanaf het begin van het seizoen was duidelijk dat het niveau veel te hoog gegrepen was voor de ploeg en het was dan ook al enkele weken voor het seizoenseinde bekend dat de ploeg volgend seizoen uit zou komen in de League One. Een teleurstellend seizoen met een teleurstellend resultaat voor The Trotters.


Daarnaast mag in dit rijtje Brentford ook niet ontbreken. De ploeg eindigde op een 9e plek en heeft het daarmee uiteindelijk prima gedaan, maar de gehoopte rol van betekenis in de top zes kon de ploeg nimmer spelen.


Derby County is in het rijtje van de titelfavorieten de grootste tegenvaller. De ploeg liet het in 2016 helemaal uit de handen glippen en staat na de eerste ronde van de play-offs wederom met lege handen. Promotie naar de Premier League lijkt de ploeg niet gegund.


De getipte seizoensweddenschappen

Aan het begin van het seizoen tipten Battes en ik een aantal seizoensweddenschappen. Deze bleken uiteindelijk redelijk succesvol!


Burnley

Burnley in top 6 @ 2.60 (1/10, Unibet) (y)

En hoe! Burnley kende een geweldig seizoen en eindigde na een inhaalrace in 2016 op een knappe 1e plaats in de competitie en dus zien wij The Clarets na een jaar afwezigheid weer terug in de Premier League.


Middlesbrough

Middlesbrough winnaar van de championship @ 7.00 (0,5/10, Unibet) (n)

Middlesbrough top 6 @ 1.60 (6/10, Unibet) (y)

Middlesbrough promoveert @ 2.90 (2,5/10, bwin) (y)


Middlesbrough werd vooraf door de bookmakers ingeschat als de grote favoriet voor het winnen van de competitie en Boro maakte die status het gehele seizoen ook waar. De ploeg draaide vanaf het begin bovenin mee maar zodra de ploeg dan eindelijk aan kop stond ging het mis. Vooral tegen de kleintjes ging het mis en Karanka sloot het seizoen af met de jaloerse uitspraak: ‘Als ik de selectie van Burnley had gehad dan was ik al in februari kampioen geworden.’ Middlesbrough werd uiteindelijk tweede en zien wij volgend seizoen terug in de Premier League.


Brentford

Brentford top 6 @ 2.50 (1/10, Unibet) (n)

Brentford was dit seizoen één van de tegenvallers na het geweldige seizoen 2014/2015. Marinus Dijkhuizen werd er na een aantal wedstrijden ontslagen en het bestuur hoopte uiteraard het tij te kunnen keren. De ploeg streed een tijdje tegen degradatie maar kende uiteindelijk nog een eindsprint. Meer dan de 9e plek leverde dit echter niet op.


Derby County

Wedtip: Derby County best in midlands @ 1.72 (3/10, Unibet) (y)

Wedtip: Derby County top 2 @ 3.75 (1/10, Bwin) (n)

Derby County werd dit seizoen getipt als dé concurrent van Middlesbrough in de strijd om de titel en wist het tot het einde van 2015 ook daadwerkelijk waar te maken. Toen de ploeg in de directe wedstrijd tegen Middlesbrough haar voorsprong moest verdedigen ging het helemaal mis. De ploeg verspeelde in de maand januari de opgebouwde voorsprong en uiteindelijk kostte dat trainer Clement zijn kop. Uiteindelijk werd zelfs op het nippertje de top zes notering veiliggesteld.


Blackburn Rovers

Wedtip: Jordan Rhodes topscorer @ 13.00 (2/10, Betfair) (n)

Rhodes maakte bij Blackburn wederom een geweldige indruk en verdiende in januari een transfer naar kampioenskandidaat Middlesbrough. Daar kwam de spits in de eerste wedstrijden niet uit de verf en na een tijdje belandde hij zelfs op de bank. Even later kreeg hij het vertrouwen terug en dit betaalde hij terug door in de laatste wedstrijden aan de lopende band te scoren. Met 16 doelpunten heeft de spits het prima gedaan, maar de topscorerstitel gaat dit seizoen toch echt naar André Gray met 25 doelpunten.


Cardiff City

Cardiff eindigt in de bovenste helft @ 1.91 (4/10, Coral) (y)

Ook Cardiff City kende een goed seizoen in de Championship. Lange tijd werd de ploeg getipt voor een plek in de top 6 maar toen het er echt op aan kwam werd er verloren van Derby County. De 6e plek was daarna niet meer realistisch en een achtste plek bleek uiteindelijk het hoogst haalbare.


Sheffield Wednesday

Sheffield top 6 @ 4.25 (2/10, Unibet) (y)

Sheffield kende een verassend goed seizoen en draaide het hele seizoen bovenin mee. In de laatste weken kende de ploeg bovendien een geweldige run


MK Dons

MK Dons degradeert @ 6.00 (1/10, Unibet) (y)

MK Dons promoveerde in het seizoen 2014/2015 overtuigend naar de Championship en mocht het dit seizoen laten zien. De ploeg draaide in het begin goed mee maar vanaf maart 2016 zakte de ploeg gigantisch in en werd er geen wedstrijd meer gewonnen. Aan het einde van het seizoen was degradatie dan ook een feit voor de ploeg.


Update forummod: link toegevoegd naar Championship pagina.

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar rb07
Country flagrb07 in 27-05-2016 23:05 Voetbal
in 27-05-2016 23:05 Voetbal
0 reacties

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.
Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van...
Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 4x €10 free bets te krijgen. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkijgen van de free bets.