Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Eredivisie 2022-2023

Over enkele weken barst het nieuwe seizoen weer los in onze eigen Eredivisie! Zal Ajax zijn landstitel prolongeren, of weten PSV of Feyenoord de Amsterdammers te onttronen? Hoe liggen de verhoudingen in de Nederlandse subtop en welke teams zullen moeten vrezen voor degradatie? Je leest het allemaal in deze vooruitblik op het seizoen 2022-2023!



Ajax

Eindklassering 2021-2022: 1

Opvallende nieuwkomers: Owen Wijndal, Steven Bergwijn


Niet alleen op het veld, maar ook op de transfermarkt kan Ajax zich tegenwoordig meten met de Europese top. Spelers als Ryan Gravenberch, Sébastien Haller en Lisandro Martínez werden voor gigantische bedragen verkocht. Ook de Amsterdammers lieten zich niet onbetuigd door zijn eigen transferrecord te verbreken door maar liefst 31,25 miljoen euro op tafel te leggen voor Steven Bergwijn. Owen Wijndal kwam over van AZ en ook de transfers van Francisco Conceicao, Brian Brobbey en Calvin Bassey zijn op het moment van schrijven op een haar na rond.


Met dit team is de ploeg van de nieuwe coach Alfred Schreuder in de ogen van de bookmakers ook dit jaar weer de topfavoriet voor de kampioensschaal. De Amsterdammers beschikken over verreweg de meeste kwaliteit, maar moeten wel oppassen dat zij zich niet te groot gaan voelen voor de Eredivisie. Vorig seizoen leek Ajax met name in de tweede seizoenshelft met motivatieproblemen te kampen. Daarnaast zouden de Amsterdammers wel een nieuwe keeper kunnen gebruiken, want Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg zitten in de herfst van hun carrière.


PSV

Eindklassering 2021-2022: 2

Opvallende nieuwkomers: Walter Benitez, Luuk de Jong, Guus Til


Ook PSV toonde zich deze zomer opvallend daadkrachtig op de transfermarkt. Luuk de Jong keerde na zijn Spaanse avontuur terug op het oude nest en met Walter Benitez wisten de Eindhovenaren te stunten door een van de beste keepers uit de Ligue 1 naar het Philips Stadion te halen. Met het aantrekken van Guus Til hoopt PSV op meer scorend vermogen vanaf het middenveld.


PSV is dus goed op weg, al kun je je afvragen of de ploeg van de nieuwe coach Ruud van Nistelrooij wel klaar is voor het nieuwe seizoen en de belangrijke dubbele confrontatie tegen AS Monaco in de voorrondes van de Champions League. Met name de verdediging oogt nog steeds erg zwak, ook omdat Andre Ramalho, Mauro Junior en Olivier Boscagli nog in de lappenmand zitten. Als PSV echt een rol wil spelen in de titelstrijd moet er eigenlijk nog een type Alex of Jaap Stam bij, anders gaan de Eindhovenaren opnieuw ontzettend veel tegengoals om de oren krijgen.

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jeroenunibet81
Country flagjeroenunibet81 in 19-07-2022 17:17 Voetbal
in 19-07-2022 17:17 Voetbal
12 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Feyenoord

Eindklassering 2021-2022: 3

Opvallende nieuwkomers: Javairo Dilrosun, Danilo Pereira


Feyenoord wil dit seizoen natuurlijk knallen, nadat het vorig seizoen met de verloren finale in de Conference League nipt naast een Europese hoofdprijs greep. De Rotterdammers zullen echter moeten bouwen aan een nieuw elftal, aangezien onder meer Cyriel Dessers, Bryan Linssen, Tyrell Malacia en Luis Sinisterra hun koffers hebben gepakt. De Rotterdammers hielden tot dusverre zelf hun portemonnee nog op zak, want buiten Javairo Dilrosun en Danilo Pereira wisten zij tot dusverre nog geen grote namen te strikken.


Toch ziet Het Legioen het aankomende seizoen met vertrouwen tegemoet. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de immens populaire Arne Slot, die Feyenoord weer helemaal op de kaart heeft gezet. Daarnaast is de transfermarkt natuurlijk nog wel even open. Er zal dus echt nog wel wat bij komen, en gezien de namen waar Feyenoord aan wordt gelinkt (Gnonto, Szymanski, Gimenez) lijkt de Rotterdamse lat flink omhoog te zijn gegaan.


FC Twente

Eindklassering 2021-2022: 4

Opvallende nieuwkomers: Sem Steijn, Mathias Kjølø


FC Twente wist vorig seizoen te stunten door AZ af te troeven in de strijd om de vierde plaats, een eindpositie waar de Tukkers ook deze jaargang weer voor zouden tekenen. Ron Jans had dus weinig reden om veel wijzigingen door te voeren. De huurlingen Michel Vlap, Joshua Brenet en Michal Sadilek werden definitief vastgelegd, terwijl de oefenmeester met Sem Steijn een van de grootste talenten uit de Keuken Kampioen Divisie mocht verwelkomen. Met deze selectie gaat FC Twente zich ook dit seizoen ongetwijfeld weer mengen in de strijd om Europees voetbal.


AZ

Eindklassering 2021-2022: 5

Opvallende nieuwkomers: Mees de Wit, Jens Odgaard


AZ kwam vorig seizoen langzaam uit de startblokken, maar naarmate het seizoen vorderde begonnen de Alkmaarders steeds beter te draaien. Het is voor Pascal Jansen dus vooral zaak om zijn jonge ploeg zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Dat is hem grotendeels gelukt, al kon aanvoerder Owen Wijndal de lokroep uit Amsterdam niet weerstaan. Ook de Zweedse sterspeler Jesper Karlsson staat nadrukkelijk in de belangstelling van diverse clubs, al toonde AZ daadkracht door zijn eigen transferrecord te verbreken voor het binnenhalen van de Deense aanvaller Jens Odgaard. Daarnaast hoopt AZ op korte termijn te kunnen beschikken over de Belgische mandekker Zinho Vanheusden, die bij Inter op een dood spoor zit.

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Vitesse

Eindklassering 2021-2022: 6

Opvallende nieuwkomers: Melle Meulensteen, Ferro, Ryan Flamingo


Bij Vitesse is een nieuw tijdperk aangebroken, want het nam deze zomer afscheid van steunpilaren als Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Lois Openda. Met name laatstgenoemde zal in het Gelredome ontzettend gemist worden, al staan de nieuwe helden alweer klaar. Melle Meulensteen heeft een prima seizoen met RKC achter de rug en ook van de Portugese verdediger Ferro wordt veel verwacht. Ook de komst van Ryan Flamingo is opmerkelijk, want de verdediger wist vorig seizoen namens Sassuolo in de Italiaanse beloftencompetitie maar liefst veertien keer te scoren.


FC Utrecht

Eindklassering 2021-2022: 7

Opvallende nieuwkomers: Nick Viergever, Daishawn Redan, Bas Dost


Als er een ploeg is die het aankomende seizoen weleens zou kunnen verrassen, dan is het wel FC Utrecht. Met Henk Fraser hebben de Domstedelingen een uitstekende trainer binnengehaald, en ook op de transfermarkt deden zij met de komst van onder meer Daishawn Redan en Bas Dost nadrukkelijk van zich spreken. Met name Dost is met zijn ervaring en neusje voor de goal natuurlijk goud waard voor een ploeg als FC Utrecht, dus het zou mij niets verbazen als de rood-witten dit seizoen enkele plaatsen hoger zullen eindigen op de ranglijst.


SC Heerenveen

Eindklassering 2021-2022: 8

Opvallende nieuwkomers: Andries Noppert, Hussein Ali


Heerenveen hoopt na een moeizaam seizoen op betere tijden. De Friezen zagen aanvoerder Erwin Mulder zijn biezen pakken, maar haalden met Andries Noppert een prima vervanger in huis. Daarnaast gingen zij weer op de Scandinavische tour door met Hussein Ali en Alex Timossi twee Zweedse aanwinsten te presenteren. Daarnaast is de kans groot dat Sydney van Hooijdonk komt seizoen opnieuw gehuurd kan worden van Bologna, al is die deal op het moment van schrijven nog niet afgerond. De belangrijkste aanwinst is echter de nieuwe coach Kees van Wonderen, die vorig seizoen fantastisch werk leverde bij Go Ahead Eagles. Weet hij ook Heerenveen naar een hoger niveau te tillen?

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

SC Cambuur

Eindklassering 2021-2022: 9

Opvallende nieuwkomers: Silvester van der Water, Remco Balk, Joao Virginia


Cambuur eindigde vorig jaar als promovendus op een fraaie negende plaats in de Eredivisie. Ook dit seizoen zie ik de club uit Leeuwarden wel weer in de middenmoot eindigen. Silvester van de Water is na zijn Amerikaanse avontuur terug in de Eredivisie en met de Portugees Joao Virginia haalde de ploeg een keeper die vorig seizoen namens Sporting Portugal tegen Ajax in de Champions League speelde. Dat dit soort namen aankomend seizoen in Leeuwarden te bewonderen zijn, geeft wel aan dat Cambuur tegenwoordig in een andere vijver vist.


RKC Waalwijk

Eindklassering 2021-2022: 10

Opvallende nieuwkomers: Patrick Vroegh, Mika Biereth


Ook RKC heeft een droomseizoen achter de rug, door met een van de kleinste begrotingen van de Eredivisie op een knappe tiende plaats te eindigen. Het succes heeft echter ook een keerzijde, want met onder meer Richard van der Venne, Ahmed Touba, Melle Meulensteen en Jens Odgaard zagen de Waalwijkers vrijwel al hun smaakmakers vertrekken. De vooruitzichten zijn niet gunstig, want behalve Patrick Vroegh bleven grote aanwinsten tot dusverre uit. Ook de 7-3 nederlaag tegen degradant PEC Zwolle in de voorbereiding belooft weinig goeds.


NEC

Eindklassering 2021-2022: 11

Opvallende nieuwkomers: Joris Kramer, Oussama Tannane, Andri Baldursson


NEC hoopt de komende jaren uit te groeien tot een stabiele middenmotor. Trainer Rogier Meijer hoopt enfant terrible Oussama Tannane weer aan het voetballen te krijgen en wist met Joris Kramer een prima verdediger te strikken. Verder hopen de Nijmegenaren op een langer verblijf van Mikkel Duelund, die vanwege de oorlog in Oekraine weinig trek heeft in een terugkeer naar Dynamo Kiev. Tevens toonde NEC interesse in de transfervrije Jürgen Locadia, al is het nog maar de vraag of de club het salaris van de ex-PSV'er kan ophoesten. Met dit materiaal mag NEC echter niet in de degradatieproblemen komen.

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

FC Groningen

Eindklassering 2021-2022: 12

Opvallende nieuwkomers: Joey Pelupessy, Ragnar Oratmangoen, Nordin Musampa


Met Frank Wormuth presenteerde FC Groningen een nieuwe coach, maar verder bleef alles grotendeels hetzelfde bij de noorderlingen. Dat zou echter nog kunnen veranderen, want na de miljoenentransfer van Bjorn Meijer staat ook Jörgen Strand Larsen nadrukkelijk in de belangstelling van diverse kapitaalkrachtige clubs. Mocht de Noor alsnog verkocht worden, dan kan FC Groningen met een volle portemonnee de transfermarkt op. Dat is ook wel nodig, want met dit materiaal zie ik de groen-witten niet snel aanhaken bij de Nederlandse subtop.


Go Ahead Eagles

Eindklassering 2021-2022: 13

Opvallende nieuwkomers: Bobby Adekanye, Jose Fontan, Finn Stokkers


Go Ahead Eagles heeft een uitstekend seizoen achter de rug en was een van de weinige teams die zich staande wist te houden tegen Ajax. De club uit Deventer zal echter moeten bouwen aan een nieuwe ploeg, nadat sleutelspelers als Luuk Brouwers, Andries Noppert, Ragnar Oratmangoen, Joris Ktamer en natuurlijk succescoach Kees van Wonderen de Adelaarshorst vaarwel zegden. Het is dus moeilijk inschatten tot waartoe het nieuwe elftal van de eveneens nieuwe coach Rene Hake in staat zal zijn.


Sparta Rotterdam

Eindklassering 2021-2022: 14

Opvallende nieuwkomers: Nick Olij, Omar Rekik


Sparta moet vrijwel elk seizoen vechten tegen degradatie, dus dat zal aankomend jaar waarschijnlijk ook weer het geval zijn. De Rotterdammers haalden met Nick Olij echter een van de beste keepers uit de Keuken Kampioen Divisie binnen. Ook Arsenal-jeugdproduct Omar Rekik heeft zin om zich te bewijzen. Het is nu aan Maurice Steijn om van de vele nieuwelingen - Sparta haalde tot dusverre al negen nieuwe spelers - een hecht team te smeden.

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Fortuna Sittard

Eindklassering 2021-2022: 15

Opvallende nieuwkomers: Dogan Erdogan, Remy Vita, Burak Yilmaz


Fortuna Sittard zorgde voor dé transferstunt van deze zomer door niemand minder dan 77-voudig Turks international Burak Yilmaz vast te leggen. De komst van de spits had natuurlijk alles te maken met de Turkse eigenaar Özgür Gün, die vastberaden is om van de Limburgse club een degelijke subtopper te maken. Ik denk dan ook dat we aankomend seizoen heel wat mogen verwachten van Fortuna Sittard.


FC Emmen

Eindklassering 2021-2022: 1 KKD

Opvallende nieuwkomers: Maikel Kieftenbeld, Fernando Pacheco, Gonzalo Sanchez


FC Emmen is na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie en barst van de ambitie. De club werd namelijk in verband gebracht met grote namen als Bas Dost en Jürgen Locadia, maar die bleken niet haalbaar. In plaats daarvan ging het op de Peruaanse tour door aanvallers Fernando Pacheco en Gonzalo Sanchez te presenteren. Ik heb geen idee wat zij in hun mars hebben, maar een tropische verrassing is natuurlijk altijd leuk. Het zal echter hoe dan ook een zwaar karwei worden om het hoofd boven water te houden in de Eredivisie.


FC Volendam

Eindklassering 2021-2022: 2 KKD

Opvallende nieuwkomers: -


Ook FC Volendam is na dertien jaar eindelijk weer terug op het hoogste niveau. Dat is voor een groot gedeelte te danken aan Robert Mühren, die vorig seizoen achttien keer trefzeker was namens zijn oude liefde. Ik betwijfel echter ten zeerste of FC Volendam met de huidige selectie goed genoeg is om de degradatiedans te ontspringen. Wim Jonk mocht zelfs nog helemaal geen nieuwkomers verwelkomen, al droomde hij onlangs al hardop van de komst van spelers als Carel Eiting en Kik Pierie. Dergelijke spelers zouden voor FC Volendam inderdaad een kwaliteitsimpuls betekenen.


Excelsior

Eindklassering 2021-2022: 6 KKD

Opvallende nieuwkomers: Nathan Markelo, Reda Kharchouch


Na de onwerkelijke promotie van vorig seizoen - Excelsior poetste in de finale van de play-offs tegen ADO Den Haag een 3-0 achterstand weg - lijkt ook Excelsior nog niet klaar voor het aankomende seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers zagen doelpuntenmachine Thijs Dallinga naar de Ligue 1 vertrekken en haalden zelf nog amper versterkingen. Ik verwacht dat de club straks weer zal aankloppen bij grote broer Feyenoord, om te kijken of het daar nog wat talenten tijdelijk kan overnemen. Met de huidige selectie dreigt handhaving echter een moeilijk verhaal te worden.

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Interessante seizoensweddenschappen


Luuk de Jong topscorer Eredivisie @4.00 (Unibet, Jack's, low)

Vanwege de zwakke achterhoede zie ik PSV niet zomaar kampioen worden, maar de Eindhovense voorhoede is er een om je vingers bij af te likken. De Jong weet natuurlijk als geen ander hoe het voelt om te juichen in een PSV-shirt. Ik schat zijn kansen in elk geval een stuk hoger in dan de door bookmakers gestelde 25%.


FC Emmen beste promovendus Eredivisie @1.85 (Unibet, Jack's, low)

FC Emmen kroonde zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en deed al nadrukkelijk van zich spreken op de transfermarkt. Dit in tegenstelling tot FC Volendam en Excelsior, die wellicht angstig zijn om financiële risico's te nemen. 



Wat zijn jouw verwachtingen van het nieuwe seizoen in de Eredivisie? Of wil je een leuke weddenschap delen met de community? Aarzel dan niet om te reageren in dit topic! 

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Bingoal biedt weer elke week specials aan voor de totale speelronde. Voor komend weekend (ronde 2) zou Alle thuisteams winnen of spelen gelijk wel een interessante longshot kunnen zijn, als ze wederom hoger zitten dan de gezamenlijke odds van Pinnacle.


  • 4 'zekerheidjes' (Utrecht, Feyenoord, Ajax, Twente)
  • Excelsior op het eigen kunstgras tegen Vitesse, een team wat voorlopig een schim is van vorig seizoen
  • Emmen en Volendam ook thuis op kunstgras
  • Sparta in principe minder kwaliteit dan AZ, maar de laatste moet op donderdag hopelijk nog wel diep gaan om zich te kwalificeren tegen Dundee.
  • GAE tegen PSV is uiteraard de lastigste. Maar voor PSV zijn de Europese wedstrijden nu ook het belangrijkste. Op 16/17 augustus spelen ze sowieso weer, wat het resultaat tegen Monaco ook moge zijn. We hebben ook vaker gezien dat Eagles op eigen veld het de topteams behoorlijk moeilijk kunnen maken.


@timmothy

0 Vind ik leuk's
  • Jay1 (07-08-2022 18:06) Citatie verwijderen

    Bingoal biedt weer elke week specials aan voor de totale speelronde. Voor komend weekend (ronde 2) zou Alle thuisteams winnen of spelen gelijk wel een interessante longshot kunnen zijn, als ze wederom hoger zitten dan de gezamenlijke odds van Pinnacle.


    • 4 'zekerheidjes' (Utrecht, Feyenoord, Ajax, Twente)
    • Excelsior op het eigen kunstgras tegen Vitesse, een team wat voorlopig een schim is van vorig seizoen
    • Emmen en Volendam ook thuis op kunstgras
    • Sparta in principe minder kwaliteit dan AZ, maar de laatste moet op donderdag hopelijk nog wel diep gaan om zich te kwalificeren tegen Dundee.
    • GAE tegen PSV is uiteraard de lastigste. Maar voor PSV zijn de Europese wedstrijden nu ook het belangrijkste. Op 16/17 augustus spelen ze sowieso weer, wat het resultaat tegen Monaco ook moge zijn. We hebben ook vaker gezien dat Eagles op eigen veld het de topteams behoorlijk moeilijk kunnen maken.


    @timmothy

Zou een mooie kunnen zijn ja, maar afwachten wat de odd is, afgelopen weekend leken de odds me helaas al een stuk lager dan wat ze afgelopen seizoen vaak waren. Deze is misschien ook té realistisch om een goede odd op te krijgen.

Hoop dat ze wel weer die 'speel €10 met +100% op de Eredivisie' acties gaan doen want die waren ideaal om op zulke longshots te zetten.

1 Vind ik leuk's
Kaas is lekker

Ajax v Groningen


Steven Bergwijn Under 1.5 shots on target @ 2.00 (kambi)

Steven Bergwijn Over 1.5 shots on target @ 2.50 (bet365)


11,11% als je voor beide uitkomsten winst wil hebben. Risicovrije freebet op de over kan ook.


Gebruiken allebei Opta stats voor afhandeling en voiden als het goed is ook allebei als Bergwijn niet zou starten


1 Vind ik leuk's
  • Jay1 (07-08-2022 18:06) Citatie verwijderen

    Bingoal biedt weer elke week specials aan voor de totale speelronde. Voor komend weekend (ronde 2) zou Alle thuisteams winnen of spelen gelijk wel een interessante longshot kunnen zijn, als ze wederom hoger zitten dan de gezamenlijke odds van Pinnacle.


    • 4 'zekerheidjes' (Utrecht, Feyenoord, Ajax, Twente)
    • Excelsior op het eigen kunstgras tegen Vitesse, een team wat voorlopig een schim is van vorig seizoen
    • Emmen en Volendam ook thuis op kunstgras
    • Sparta in principe minder kwaliteit dan AZ, maar de laatste moet op donderdag hopelijk nog wel diep gaan om zich te kwalificeren tegen Dundee.
    • GAE tegen PSV is uiteraard de lastigste. Maar voor PSV zijn de Europese wedstrijden nu ook het belangrijkste. Op 16/17 augustus spelen ze sowieso weer, wat het resultaat tegen Monaco ook moge zijn. We hebben ook vaker gezien dat Eagles op eigen veld het de topteams behoorlijk moeilijk kunnen maken.


    @timmothy

Longshot/fun

Voor vanavond. Excelsior +1.93. Bij winst het volledige bedrag op Alle thuisploegen winnen of spelen gelijk @ 22 gooien @ Bingoal. Dat geeft een gezamenlijke odd van 42,46

Als je alle wedstrijden los zou combineren krijg je een odd van maximaal 31 bij de euro bookies en 37,5 bij Pinnacle.

Imo wel value vanwege de Europese wedstrijden van AZ en PSV

Bericht gewijzigd door jay1 op Fri 12 Aug 2022, 13:39
0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.