Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een systeemweddenschap berekenen; hoe werkt dit?

Een systeemweddenschap berekenen; hoe werkt dit?

Systeemweddenschappen zijn net zo populair als ingewikkeld. Ben je het spoor bijster over deze weddenschappen? Wij geven uileg.
  • Inhoudsopgave

Hoe maak je meer winst en hoe kun je minder risico lopen bij het maken van verschillende weddenschappen? Het blijft een groot discussiepunt in de wereld van het wedden. De ene persoon speelt alleen maar singles, terwijl andere wedders zweren bij combinatieweddenschappen. 

Toch zijn er een hoop wedders die niet bekend zijn met systeemweddenschappen, niet begrijpen hoe ze werken of niet weten wat alle mogelijke opties zijn.  Het voordeel aan systeemweddenschappen is dat je, in tegenstelling tot combinatieweddenschappen,  je niet alle combinaties goed hoeft te voorspellen om toch geld te winnen. 

 

Wat is een systeemweddenschap?

Een systeemweddenschap is eigenlijk hetzelfde als een combinatieweddenschap. Je kiest bij deze strategie meerdere wedstrijden uit, zoals je van de combinaties gewend bent. Je kunt tot en met twaalf wedstrijden uitkiezen en zelf kiezen welke combinaties je wil maken. Het verschilt alleen van de andere strategieën omdat je niet alle wedstrijden goed hoeft te hebben om winst te behalen.

 

 

Wat is het verschil tussen een combi weddenschap en een systeemweddenschap? 

Stel: we willen 6 weddenschappen in een combinatie afsluiten. Bij een combinatie weddenschap moeten alle weddenschappen goed zijn. Bij een systeemweddenschap hoeven niet alle weddenschappen juist te zijn. 

 

Wanneer ga je voor een systeemweddenschap?

Meestal wordt er voor een systeemweddenschap gekozen als je een voorspelling doet en de bookmaker juist het tegenovergestelde verwacht. Bij hoge odds wordt er vaak voor een systeemweddenschap gekozen, aangezien het belang van de juistheid van de wedtip kleiner is dan ten opzichte van een single- of en combinatieweddenschap. Je zal voor een systeemweddenschap moeten kiezen op het moment dat het je niets zou verbazen als je één of meer weddenschappen niet gaat winnen.   

 

Hoe werkt een systeemweddenschap?

Als voorbeeld willen we gaan wedden op voetbal en pakken we de volgende vier weddenschappen: 

Als je de vier wedstrijden (zoals hierboven) in je betslip zet, komt er een optie bij; "System" (dit is het geval bij Unibet, andere bookmakers kunnen andere definities gebruiken). Toch hoef je niet geld in te zetten op elke weddenschap en kun je zelf bepalen wat je totale inzet wordt. 

 

Singles

Ten alle tijden zal er gevraagd worden of je de vier weddenschappen als single wil spelen (alle wedstrijden los). Als je daar €10 invult, wordt dit bedrag verviervoudigd en speel je €10 op elke weddenschap (in totaal 40 euro). Dat staat exact gelijk aan het apart wedden op deze vier voorspellingen

 

Doubles

Bij doubles werkt dit anders. Met vier wedstrijden kun je een aantal combinaties maken. Het is mogelijk om zes doubles maken. Dit zijn alle combinaties: 1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-4 en 3-4. 

 

Trebles en fourfold

Daarnaast heb je ook trebles en fourfold als opties. Bij de trebles zijn er logischerwijs vier opties (1-2-3, 1-2-4, 1-3-4 en 2-3-4). Ook hierin word je inzet dus verviervoudigd, maar zijn ook de noteringen aantoonbaar hoger. 

Dan heb je hierin ook een fourfold, waarin de inleg niet vermenigvuldigd wordt. Er is slechts één optie (1-2-3-4), dat overeenkomt met een combinatie van deze vier wedstrijden. 

Aangezien je op veel verschillende wedstrijdcombinaties (met elk haar eigen noteringen) speelt is het aannemelijk dat je verschillende combinaties ook wint. Al deze quoteringen worden dan bij elkaar opgeteld en wanneer dit je inleg overstijgt zal je winst maken met je systeemweddenschap. 

 

 

Zijn er nog meer systeemweddenschappen?

Er zijn nog enkele andere termen als Patent, Heinz en Yankee. Deze zijn eigenlijk onbelangrijk en kun je beter leeg laten. Dit zijn namelijk termen die je systeemweddenschappen automatisch voorzien van een stake, maar het is verstandiger om zelf te kijken welke stakeverdeling het beste bij de weddenschap past en dit handmatig in te voeren. 

Artikel door:
Avatar Mangata
Country flag Mangata

Mangata is een enorme sportliefhebber en zijn hele leven staat in het teken van voetbal en Formule 1. Hij kan enorm genieten van tactische analyses en probeert dit te verwerken in zijn weddenschappen.

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld