Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rijk worden met wedden op voetbal: 10 handige tips

Rijk worden met wedden op voetbal: 10 handige tips

Rijk worden willen we natuurlijk allemaal wel. Maar wanneer ben je eigenlijk rijk? En is het überhaupt mogelijk om rijk te worden van wedden op voetbal?
  • Inhoudsopgave

Rijk worden met het wedden op voetbal wedstrijden is slechts voor heel weinigen weggelegd. In het wedwereldje draait het vooral om de centen. Teksten als "snel rijk worden" en "makkelijk geld verdienen" zijn misleidend en zullen we dus nooit gebruiken om je te overtuigen dat je rijk kan worden met het wedden op voetbal. Er zijn echter zeker wel manieren om zo veilig mogelijk een weddenschap aan te gaan. Als je je gaat verdiepen in wedstrijden en de daarbij horende quoteringen kan je bepalen of een bepaalde weddenschap interessant is. In dit artikel geven we je tien tips die je kunnen helpen met jouw zoektocht naar winstgevende sportweddenschappen. 

 

1. Begrijpen wat value is

We beginnen meteen met een cruciaal punt. We kunnen wel denken dat FC Barcelona in het eigen Camp Nou gehakt zal maken van Real Sociedad, maar bieden de odds wel value? Met andere woorden: komt onze kansberekening overeen met de aangeboden odds? Value is een simpel concept, maar ook moeilijk te begrijpen. En dat is misschien maar goed ook, want de centen van naïevelingen beïnvloeden de markt in die mate, dat er vaak prima mogelijkheden ontstaan voor de kleine groep wedders die wél weet waar de value ligt.

 

2. Succesvol wedden? Basiskennis kansberekening is nodig.

Succesvol wedden op sport draait puur om cijfers. Het gaat om kansberekening, om het kunnen inschatten of odds al dan niet value vertegenwoordigen. Wedden op basis van onderbuikgevoelens kan op de korte termijn wel eens succesvol zijn, maar om ook op de langere termijn van winst te kunnen genieten zullen we toch moeten kunnen uitrekenen of de beschikbare odds al dan niet speelbaar zijn. Ook bij bankroll management komt natuurlijk wat hoofdrekenen kijken.

 

 

3. Begrijpen hoe bookmakers hun odds bepalen

Kort gezegd, bookmakers bepalen hun odds aan de hand van hoe zij denken dat wij wedders onze stake zullen gaan verdelen, minder dan aan de hand van hoe zij de kansen van beide teams inschatten - hoewel beide aspecten natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er komt natuurlijk wel wat meer bij kijken, maar het doel van de bookmakers is in principe het zichzelf verzekeren van een gegarandeerde winst, ongeacht de uitslag. Dit gegeven biedt slimme wedders de mogelijkheid om value te spotten.

 

4. De verleiding van 'de grote Klapper' weerstaan

De hoge odds voor combi's lijken aantrekkelijk, maar zijn op de lange termijn vrijwel altijd funest voor een bankroll. Uiteindelijk draait het altijd om value – en die zullen we in combi's niet snel vinden. We bekijken het op de volgende manier. Unibet biedt in de NBA een odd van 1.91 voor de even/uneven-markt aan; dat komt neer op een marge van 4.71%. Als we nu een combi zou maken van vier picks in deze markt krijgen we een totaal-odd van 13.31 en is de marge gestegen tot maar liefst 16,81%! Hoe hoger de combi, hoe hoger de marge. We zouden dus de bookmaker in de kaart spelen. 

 

5. Niet wedden om een wedstrijd interessanter te maken

Het wedden puur om extra spanning op te wekken - of nog erger: uit verveling-  is funest voor een bankroll. Op de lange termijn zal dit niet succesvol zijn. Voor extra spanning is de tipcompetitie hier op de website erg geschikt. Het verhoogt de spanning en er zijn prijzen mee te winnen, maar bankroll en ROI blijven in ieder geval intact.

 

6. Verliefd kunnen worden op het lelijke eendje

Wie langer meedraait in het wedwereldje, wordt verliefd op de ploeg waar niemand wat van moet hebben. Sterker nog, hoe slechter een elftal er op papier uitziet, des te interessanter het wordt. Dit klinkt vreemd, maar het komt erop neer dat hoe minder een ploeg in trek is bij het grote publiek, hoe meer value er doorgaans te halen valt. We houden dus vooral teams in de gaten die het op zich aardig doen, maar de laatste vier à vijf wedstrijden ondermaats presteerden. Wanneer iedereen op de tegenstander inzet, zal de value op het lelijke eendje toenemen.

 

7. Het kunnen vergeten van eerdere weddenschappen

Het is belangrijk niet bij de pakken neer te zitten bij een paar verloren weddenschappen. We moeten discipline en vertrouwen in eigen kunnen behouden. Daar staat tegenover dat we ook niet moeten gaan zweven bij een paar mooie winsten. Ook bij winst is discipline het toverwoord. We blijven met beide benen op de grond.

 

 

8. Relativeringsvermogen

Relativeringsvermogen komt met name van pas als we in een losing streak zitten. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een verloren weddenschap. Teveel opwinden over een bal buitenkant paal of een buitenspeldoelpunt is niet alleen goed voor onze gemoedstoestand, maar is daarnaast een teken dat we er waarschijnlijk een te gewaagd bankroll management op na houden.

 

9. Een redelijke bankroll

Een bankroll moet wel tegen een stootje kunnen. Het hoeven geen spectaculaire bedragen te zijn, maar wie met een redelijke bankroll consequent winst weet te maken zal zien dat de bankroll in rap tempo toeneemt. Laten we zeggen dat we vierhonderd weddenschappen per jaar afsluiten, en dat we tien jaar op rij een ROI van 105% weten te behalen (goed bezig!). De eerste jaren lijkt het misschien niet snel genoeg te gaan, maar kijk maar eens in onderstaande tabel wat er gebeurt als we dit niveau vast weten te houden met een startbankroll van €100!

 

10. Gevoel voor de lange termijn

Het zou geweldig zijn om in een klap rijk te zijn, maar zo werkt het natuurlijk niet. Het gaat om de lange termijn. Er bestaat zoiets als de 10.000 uren-regel. Deze theorie stelt dat als je 10.000 uren in een project steekt en er echt voor gaat, dat succes dan onvermijdelijk zal volgen. Die vlieger zal natuurlijk niet altijd opgaan, maar de boodschap is wel duidelijk. Als je er plezier in hebt en tegelijkertijd je verstand kunt gebruiken, ben je al een heel eind op de goede weg.

Artikel door:
Avatar jeroenunibet81
Country flag jeroenunibet81

Jeroenunibet81 is een voetbalgek met een scherpe pen. Hij heeft jarenlange ervaring in het wedwereldje. Lees zijn artikelen en kom beslagen ten ijs!

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld