• /
  • Kenniscentrum /
  • Het Taartmodel: dé manier om de inzet voor je weddenschap te bepalen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Het Taartmodel: dé manier om de inzet voor je weddenschap te bepalen

Het Taartmodel: dé manier om de inzet voor je weddenschap te bepalen

Het taartmodel wordt wijdverbreid gebruikt en is daarom dé manier om een bankroll te managen en met andere wedders te communiceren.
  • Inhoudsopgave

Vrijwel iedereen die start met het wedden op voetbalwedstrijden krijgt op een gegeven moment te maken met het feit dat geld op een strategische manier ingezet moet worden. De één gebruikt in het begin vooral zijn gevoel, de ander neigt meteen naar die strategische inzet. We hebben onze strategie in 2010 de naam "Taartmodel" gegeven en leggen in dit artikel uit wat het is. 

 

We maken een account aan bij een willekeurige bookmaker en hebben €100 op ons account gestort. Vervolgens plaatsen we twee weddenschappen van €50, die we beiden winnen. Ons saldo bedraagt nu opeens €150. Dat ging snel! We verhogen onze inzet dus maar naar €100, maar we verliezen. Dat verlies moet goed gemaakt worden, dus gooien we de overgebleven €50 op een hoge odd. Maar helaas... ook die gaat verloren. We hebben nu niets meer. Dat moet toch anders kunnen?

 

 

Het Taartmodel: verdeel je bankroll in 20 gelijke stukken

We stappen daarom over naar het Taartmodel. Het Taartmodel is een manier om onze inzet op een verantwoorde manier te vereenvoudigen.

De hele taart staat voor onze bankroll, €100. Deze taart kunnen we vervolgens verdelen in taartpunten. Dit kunnen zoveel taartpunten zijn als we willen, maar onze voorkeur heeft wel een minimale opdeling van 20 taartpunten, ofwel 5% per taartpunt. Een nog striktere opdeling is wellicht beter, maar voor het gemak houden we hier 20 taartpunten aan. We zetten maximaal één taartpunt in op een weddenschap en als we verliezen, zijn we dus nooit meer dan één taartpunt, oftewel 5%, van onze bankroll kwijt.

 

Als we 100% zeker zijn van een weddenschap, zetten we één hele taartpunt in. Maar zo zeker zijn we natuurlijk nooit, dus zetten we nooit een hele taartpunt in. We gebruiken de door ons bepaalde slagingskans van de weddenschap om te bepalen hoeveel we inzetten op één weddenschap. Als we 80% zeker zijn van het slagen van onze weddenschap, zetten we 80% van één taartpunt in. Zijn we 25% zeker van onze weddenschap, dan zetten we 25% van één taartpunt in. Enzovoort.

Dat is ook de reden waarom we op verschillende websites vaak een inzet van bijvoorbeeld 8/10 tegenkomen. Dit staat voor 80% van één taartpunt. Door het op deze manier noteren van onze weddenschappen geven we niet aan hoeveel we procentueel inzetten, maar ook hoe zeker we zijn van onze weddenschappen.

 

De voordelen van het Taartmodel

Zelfs nu is het taartmodel, anno 2022, nog relevant. Het voordeel van deze money management strategie is dat het geschikt is voor iedere bankroll. Naarmate onze bankroll groeit, groeit onze inzet in absolute getallen ook. Procentueel blijft deze echter precies hetzelfde. Door op deze manier met ons geld om te gaan, kunnen we daarnaast veel weddenschappen afsluiten en raken we nooit in één klap failliet. Failliet raken is sowieso lastig, want als onze bankroll krimpt, krimpt onze inzet ook mee. 

 

 

Zijn er ook nadelen? De grote klap blijft uit. 

Er zitten uiteraard ook wat nadelen aan verbonden. Die echte kick die we krijgen als we in één keer een groot bedraag inzetten, zullen we hier niet krijgen. Wie op zoek is naar die kick (hoewel die misschien onverantwoord is), komt met dit systeem niet aan zijn trekken. En omdat de winst gestaag wordt opgebouwd, zullen die incidentele grote klappers uitblijven. 

 

Conclusie: het Taartmodel is iedereen aan te raden.

Het Taartmodel wordt door veel wedders, van amateur tot professional, gebruikt en maakt daarom het onderling communiceren een stuk gemakkelijker. Deze strategie is geschikt voor mensen met een lange adem, maar is ook geschikt voor iedere bankroll. We kunnen dit systeem dus alleen maar aan iedereen aanraden. 

Artikel door:
Avatar vw-crew
Country flag vw-crew

Voetbalwedden heeft een batterij aan deskundige tekstschrijvers. Gezamenlijk leveren ze interessante lectuur omtrent strategieën, wetgeving en andere relevante zaken.

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld