Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Waarom Toto een slecht idee is

Waarom Toto een slecht idee is

Veel wedders beginnen hun wedcarrière bij Toto. Toto is leuk om mee te beginnen, maar zeker niet leuk genoeg om bij te blijven hangen.

We kunnen in Nederland op verschillende plekken weddenschappen afsluiten. De meesten zullen wel bekend zijn met Toto, waar we online en bij de plaatselijke sigarenboer een weddenschapje of twee af kunnen sluiten. Maar is Toto dan ook meteen de beste optie?

We kunnen namelijk online ook weddenschappen afsluiten bij een legio aan andere bookmakers. En wat blijkt: bij Toto zijn we een dief van onze eigen portemonnee. 

 

 

Dief van je eigen portemonnee

Het doel van het afsluiten van een weddenschap is natuurlijk om deze te winnen. Een winnende weddenschap bij Toto levert echter minder op dan een winnende weddenschap bij de willekeurige bookmaker. Dit heeft alles te maken met de odds die Toto hanteert. Laten we eens kijken naar de odds van verschillende bookmakers en Toto voor de wedstrijden PEC Zwolle - Vitesse, NEC - Heracles en FC Twente - Willem II in het seizoen 2016/2017.

Wedstrijd Weddenschap Odd Bwin Odd Unibet Odd Toto
FC Twente - AZ FC Twente wint 6.25 6.30 5.95
ADO Den Haag - PSV ADO wint 5.05 5.15 5.00
Willem II - FC Utrecht FC Utrecht wint 2.70 2.65 2.62

Welke wedstrijd we ook zouden kiezen, de odds liggen bij Toto áltijd lager dan de maximale odd die op de markt te vinden is. Toto zal nooit de hoogste odd bieden. Stel nou dat we op iedere weddenschap €10 zouden hebben ingezet bij Toto en we hadden gewonnen (ter illustratie, de kans is niet bijster groot), dan hadden we in totaal €135,70 gewonnen. Als we alles bij Bwin zouden hebben afgesloten en we zouden winnen, dan winnen we in totaal €140 (bij Unibet is dat zelfs €141). Dat scheelt in totaal €4,30. Dat lijkt misschien niet veel, maar als dit wekelijks het verschil is, dan lopen we mis:

Een bedrag van maar liefst €223,60 per jaar is niet niks. Daar kunnen we behoorlijk lekker van uit eten, of vliegtickets naar warme oorden mee boeken.  

 

 

Conclusie: Toto links laten liggen

Toto legt het in alle gevallen af tegen de meeste bookmakers. Het enige voordeel van Toto is dat we cash af kunnen rekenen bij de sigarenboer en cash uitbetaald kunnen krijgen, maar de hoogte van de odds zal nooit in het voordeel van Toto zijn. Wanneer we willen wedden op een voetbalwedstrijd en onze winst willen maximaliseren, dan moeten we dus niet bij Toto zijn. Want dan zijn we inderdaad een dief van onze eigen portemonnee. 

Artikel door:
Avatar vw-crew
Country flag vw-crew

Voetbalwedden heeft een batterij aan deskundige tekstschrijvers. Gezamenlijk leveren ze interessante lectuur omtrent strategieën, wetgeving en andere relevante zaken.

Andere artikelen in deze categorie

Voorbeeld