Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Online wedden voor beginners

Online wedden voor beginners

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland plaatsen wel eens een online weddenschap. Het maakt het bekijken van sportwedstrijden nog spannender. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je goed wordt in online wedden op sport.
  • Inhoudsopgave

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland plaatsen wel eens een online weddenschap. Het maakt het bekijken van sportwedstrijden nog spannender. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je goed wordt in online wedden op sport.

Online wedden moet je vooral doen voor het vermaak. Het binnenslepen van grote winsten is slechts voor een enkeling weggelegd. Hoe zorg je ervoor dat online wedden zo leuk mogelijk blijft?

Wat is online wedden?

Je weet het zeker, dit jaar wordt jouw favoriete club kampioen! Nadat je alles goed hebt doordacht durf je er zelfs geld op in te zetten. Je durft te wedden dat je gelijk hebt.

Goede vrienden zijn het niet met je eens. Zij denken dat een andere club kampioen gaat worden. Ook zij zijn zo hiervan overtuigd dat ze de weddenschap met je aangaan. 

Mocht het zich voordoen dat er geen goede vrienden zijn die de weddenschap met je aangaan, dan zijn er gelukkig nog online bookmakers. Wat zijn dit?

Online bookmakers

Er zijn in Nederland een beperkt aantal plekken waar je weddenschappen kunt plaatsen. De meeste keuze heb je op het internet, waar in Nederland nu 10 legale aanbieders van sportweddenschappen zijn. Doorgaans worden deze aanbieders bookmakers genoemd.

Elke online bookmaker heeft zo zijn sterke punten. Sinds de Nederlandse marktregulering van 1 oktober 2021 weten we zeker dat alle beschikbare bookmakers betrouwbaar zijn. De Kansspelautoriteit heeft enkel aan streng getoetste bedrijven een vergunning toegekend. Wanneer deze bedrijven zich niet aan de ‘regels’ houden, wordt de vergunning ingetrokken.

Betrouwbaarheid is heel belangrijk. Je wilt niet een mooie winst behalen om er vervolgens achter te komen dat uitbetalen niet mogelijk is. Daarnaast onderscheiden bookmakers zich met het aanbod aan weddenschappen, hoogte van quoteringen, etc. Voor beginnende wedders komt het niet zo precies waar je een account aanmaakt. 

Soort weddenschappen

Het is dus duidelijk waar je weddenschappen kunt plaatsen. Welke soort weddenschappen zijn er allemaal? Online wedden gaat veel verder dan alleen op winnaar inzetten.

Als je wilt inzetten op uitkomst van een wedstrijd, is een 1x2-bet de meest simpele variant. Je kiest voor thuiswinst (1), gelijkspel (x) of uitwinst (2). Er zijn drie mogelijke uitkomsten.

Wil je iets meer uitdaging, maar toch op uitkomst van wedstrijd inzetten? De Handicap bets bieden uitkomst! De meest bekende variant is de Asian Handicap. In het kort: je zet in op thuiswinst of uitwinst en daarbij voeg je een aantal doelpunten. Als je denkt dat Manchester United met 2-0 gaat winnen, dan zet je in op asian handicap -1.5 voor Manchester United.

Een ander erg populair type weddenschap is de over/under bet. Bij Over 2.5 goals, zet je geld in op 3 of meer doelpunten. In Nederland is dit alleen nog beschikbaar voor aantal gescoorde doelpunten. Voorheen kon je ook op het aantal kaarten of corners inzetten. Ben je meer van de cijfers? Je kan dan inzetten of er een even of oneven aantal goals wordt gescoord in een wedstrijd. 

Er zijn nog veel meer weddenschap types. Iedere wedder heeft zo een voorkeur voor weddenschappen. Het uiteindelijk doel van elke weddenschap, is het herkennen van waarde. Hoe je dat doet, ontdek je in ons kenniscentrum. Daar worden alle andere beschikbare soorten weddenschappen verder beschreven.

Quoteringen

Zoals gezegd draait het in online wedden op het herkennen van waarde. Zie jij een weddenschap met veel potentie? Dan zit er waarde in. Dankzij quoteringen (odds) kan hier ook een getal aan gelinkt worden.

Bookmakers geven quoteringen voor de weddenschappen die ze aanbieden. Bij de wedstrijd Nederland - Zweden geven ze bijvoorbeeld een odd van 1.75 voor winst van Nederland. Als je vervolgens € 10 inzet, krijg je € 17,50 terug als Nederland daadwerkelijk wint. De teruggave is dus je inzet vermenigvuldigd door de odd.

Odds zijn gebaseerd op een kansberekening. Hoe groot is de kans dat Nederland van Zweden wint? De bookmaker haalt verscheidene factoren erbij om dit te bepalen. Jij kan dit zelf ook doen. Als uit jouw berekening blijkt dat de bookmaker er compleet naast zit, dan heb je een weddenschap met veel waarde te pakken.

Meer details over kansberekening en alles rondom quoteringen vind je in ons kenniscentrum.

Bookmaker bonus codes

Nu je helemaal bij bent met de basis van het online wedden, is het tijd om je vaardigheden in de praktijk te toetsen. Tijd om een account bij een bookmaker aan te maken. Voordat je dat doet, moet je niet vergeten om een bonus code te bemachtigen Ga naar onze bonus pagina en vergelijk de meest actuele bonussen met elkaar.

Artikel door:
Avatar TorsbyIF1909
Country flag TorsbyIF1909

Kijkt vooral voetbal waarbij hard gewerkt moet worden. Altijd op zoek naar buitenkansjes om op in te zetten.

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld