Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Europese Recap: Verhalen van over het hele continent

22 september 2021
0

Messi leek verbijsterd door Pochettino’s beslissing om hem van het veld te halen, Real Madrid weet in de slotfase te winnen, Eric Haaland’s statistieken zijn nu al verbijsterend en meer.

La Liga

Vinicius Jr. en Karim Benzema scoorden respectievelijk in de 86e en 88e minuut en zorgden zo voor een late 2-1 overwinning voor Real Madrid op zondag. De drie punten zullen worden gekoesterd in een wedstrijd waarin de tegenstander en gastheer Valencia grotendeels beter speelde.

Hugo Duro zette Valencia in de 67e minuut op voorsprong, maar zag zijn inzet verloren gaan door een afgeketste treffer van Vinicius, die vervolgens als spelverdeler een voorzet gaf op het hoofd van Benzema. Als Valencia had standgehouden, hadden ze de leiding in La Liga overgenomen. Door deze wending staat Real Madrid nu aan kop met 13 punten na vijf wedstrijden.

Messi

Messi uitte een mengeling van verwarring en woede tegenover hoofdtrainer Mauricio Pochettino toen hij zondag in de 75e minuut werd gewisseld, tijdens de wedstrijd tegen Ligue 1 rivalen Lyon.

Zonder al te dramatisch over te komen, kunnen we stellen dat de beslissing om Messi bij 1-1 uit te wisselen in het voordeel van de ploeg uitpakte, maar ook dat Messi's emoties in zoverre terecht zijn, dat een speler als hij nooit blij zal zijn als hij het veld verlaat. Het is alsof je een lolly van een kind afpakt als hij er nog niet klaar mee is.

PSG won met 2-1, waarbij invaller Icardi de winnende treffer maakte en hun perfecte Ligue 1 record tot nu toe handhaafde. "We hebben geweldige spelers in deze ... ploeg. Slechts 11 kunnen .... spelen. De beslissingen die in wedstrijden worden genomen, zijn voor het welzijn van het team en elke speler". vertelde Poch tegen verslaggevers na de wedstrijd.

Het incident zal ongetwijfeld opgemerkt zijn door toeschouwers en hoewel hun situaties totaal verschillend zijn, zullen velen stilletjes de beginweken van Messi en Ronaldo bij hun clubs vergelijken.

Serie A

Juventus blijft op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen in de Serie A, nadat Milan hen op afstand hield met een 1-1 gelijkspel in Turijn. Morata zette Milan al vroeg op voorsprong, waarna Juventus pas halverwege de tweede helft de gelijkmaker vond. Juventus staat op een verbazingwekkende 18e plaats (ook al is het nog vroeg), terwijl Milan naar de gedeelde top van de competitie gaat, gelijk op punten met Inter.

Elders heeft Mourinho’s Roma zijn eerste nederlaag geleden onder de speciale man. Tegen de verwachtingen in, heeft Hellas Verona met 3-2 gewonnen van de Giallorossi.

Bundesliga: Haaland kan er geen genoeg van krijgen

In Duitsland heeft Eric Haaland weer twee doelpunten gemaakt toen Dortmund thuis Union Berlin met 4-2 versloeg. Haaland verdubbelde de vroege voorsprong die Raphael Guerreiro in de 24e minuut bracht. Marvin Friedrich maakte er na de pauze 3-0 van. De twee doelpunten van Union Berlin die volgden, zorgden voor een spannende slotfase van de wedstrijd, maar de beheerste afwerking van Haaland in de 83e minuut maakte een einde aan alle twijfels.

Dortmund ligt Bayern München, de huidige koploper van het seizoen, op de hielen. Haaland is nu samen met Robert Lewandowski (met 7 clubgoals) de Europese topscorer, met een totaal van 16 goals voor club en land in dit seizoen!