Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmaker bonussen; hoe lucratief zijn ze?

Bookmaker bonussen; hoe lucratief zijn ze?

Welke verschillende bookmaker bonussen zijn er en hoe winstgevend en nuttig zijn ze?

Online bookmakers voeren onderling een hevige strijd om nieuwe spelers te werven en om bestaande spelers te behouden. Een van de beste manieren om spelers te lokken is middels het aanbieden van bonussen. Er zijn echter veel verschillende soorten bonussen, die ieder weer hun eigen voor- en nadelen met zich mee brengen. Hieronder vind je een interessant bonus overzicht; 

 

Welkomstbonus

De welkomstbonus, ook wel sign-up bonus genoemd, is verreweg de bekendste bonus van allemaal. Deze bonus is specifiek bedoeld voor nieuwe spelers, waarbij de bookmaker bij je eerste storting een bepaald bedrag aan bonusgeld aan je kersverse account toevoegt. Een mogelijk voorbeeld hiervan is een welkomstbonus van 100% tot maximaal €100 euro. Als je dus €100 euro zou storten, krijg je in totaal dus €200 euro op je account (€100 eigen geld + €100 bonusgeld. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, want wie wil er nu geen gratis geld? 

Toch doe je er verstandig aan om eerst heel goed de bonusvoorwaarden door te lezen, voordat je een dergelijke welkomstbonus accepteert. Aan het bonusgeld zitten namelijk bepaalde voorwaarden verbonden waaraan je zult moeten voldoen, voordat dat geld echt van jou is. Deze voorwaarden zijn uiteraard per bookmaker verschillend, maar je zult waarschijnlijk je bonusgeld een bepaald aantal keer in moeten zetten tegen een bepaalde minimale odd, binnen een bepaald tijdsbestek. Pas als je dat gedaan hebt is het bonusgeld vrij opneembaar. 

Afhankelijk van de bonusvoorwaarden kunnen welkomstbonussen echter een uitstekende manier zijn om je bankroll te spekken. Lees in dit artikel over ‘risicoloos een bankroll opbouwen’ hoe je dit soort bonussen het beste vrij kunt spelen.

 

 

Stortingsbonus

Stortingsbonussen zijn vergelijkbaar met welkomstbonussen, met als grote verschil dat dit type bonussen bedoeld zijn voor spelers die al geruime tijd een account hebben bij een bepaalde bookmaker. Daarnaast zijn stortingsbonussen, ook wel reloadbonussen genoemd, meestal een stuk kleiner dan welkomstbonussen. Verder dan 25 à 50% willen de meeste bookmakers doorgaans niet gaan. 

Net als bij welkomstbonussen zitten er aan deze stortingsbonussen ook weer voorwaarden verbonden, waaraan je als bestaande klant eerst zult moeten voldoen. Ga dus niet zomaar akkoord met dergelijke bonussen, maar neem eerst goed de kleine lettertjes door om te kijken of je wel aan de bijbehorende voorwaarden kunt voldoen.

 

Risk-free bet bonus

Deze bonus wordt door online bookmakers meestal gebruikt om nieuwe spelers te werven, vaak in plaats van een welkomstbonus. Af en toe worden echter ook bestaande spelers getrakteerd op een risk-free bet bonus. 

Een risk-free bet bonus is in principe een risicoloze weddenschap, waarbij je bij verlies je inzet als bonusgeld terug krijgt. Je hebt bijvoorbeeld je risk-free bet van €10 ingezet op een overwinning van Liverpool bij Manchester United, maar het duel eindigt in een gelijkspel. Omdat je je weddenschap hebt verloren krijg je nu €10 als bonusgeld op je account, wat je kunt gebruiken voor een andere weddenschap. Dit bonusgeld zet je in op een overwinning van FC Barcelona op Atletico Madrid, tegen een odd van 1.80. 

Let op dat je bij een risk-free bet alleen de eventuele winst mag houden. Als de Catalanen inderdaad weten te winnen krijg je dus €8 uitbetaald in plaats van €18. Bij een gelijkspel of een nederlaag krijg je niets, dus helemaal zonder gevaar is een risk-free bet bonus zeker niet.

 

Free bet bonus

Een free bet bonus is bijna hetzelfde als een risk-free bet bonus. Het grote verschil is echter dat je een gratis weddenschap bonus sowieso krijgt, ongeacht het resultaat van je eerdere weddenschap. Ook bij deze bonus krijg je alleen de eventuele winst uitgekeerd, dus denk goed na op wat voor odds je je gratis weddenschap bonus in gaat zetten. 

Je kunt kiezen voor zekerheid via het spelen van een lage odd van bijvoorbeeld 1.10, maar dan zou je bij een gratis weddenschap bonus van €10 bij winst slechts €1 tegemoet kunnen zien. Een free bet lijkt daarom meer geschikt voor hogere odds, al brengen die natuurlijk ook meer risico’s met zich mee.

 

 

Extra winnings

Dit is niet echt een bonus zoals de hierboven omschreven bonussen, maar extra winnings is net als andere bonussen een manier van de bookmakers om jou als speler het hof te maken. 

Een voorbeeld van extra winnings is bijvoorbeeld als een bookmaker je mogelijke winst bij een grote combi-weddenschap met 10% verhoogt. Toch willen we je op het hart drukken om je hier niet door te laten verleiden. Het spelen van combi-weddenschappen is namelijk vrijwel altijd een slecht idee.

 

Enhanced odds

Bij enhanced odds heeft de bookmaker de odd van een bepaalde weddenschap tijdelijk flink verhoogd, bijvoorbeeld van 2.00 naar 4.00. Vooral rondom grote sportevenementen zoals een Grand Slam-finale of de Champions League-finale willen bookmakers op deze manier regelmatig flink uitpakken. 

Dergelijke cadeautjes zijn vaak zeer de moeite waard, met name omdat er in de meeste gevallen geen verdere voorwaarden aan vastzitten. Het enige nadeel is dat de maximale inzet met €5 à €10 vaak aan de lage kant is, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. 

Eventueel kun je een weddenschap op enhanced odds vaak ook surebetten via een lay bet bij een betting exchange, of een tegenbet bij een andere bookmaker.

 

Refer-a-friend bonus

Bij sommige bookmakers kun je een refer-a-friend bonus opstrijken als je nieuwe spelers werft. Op die manier kunnen zowel jij als je vrienden een leuk extraatje tegemoet zien. De hoogte van de bonus en de voorwaarden verschillen uiteraard per bookmaker.

 

Loyalty bonus

Via de Loyalty bonus proberen sommige bookmakers bestaande spelers te verleiden om meer en vaker te wedden. De meeste bookmakers belonen hun meest actieve spelers met free bets of risk-free bets, maar er zijn ook bookmakers die werken met een puntensysteem. 

Afhankelijk van je inzet en in sommige gevallen ook de odds krijg je per weddenschap punten toegewezen, die je later kunt verzilveren in bijvoorbeeld extra saldo of in tastbare dingen zoals een voetbalshirt of soms zelfs een geheel verzorgde reis naar een Europese topwedstrijd. Het moge echter duidelijk zijn dat je eerst een hele berg punten nodig zult hebben voordat je je koffer in kunt gaan pakken!

 

No deposit bonus

Dit soort bonussen zijn bijna te mooi om waar te zijn. Bij een no deposit bonus hoef je namelijk geen storting te doen, maar krijg je na het openen van een account wel direct een gratis weddenschap in je handen gedrukt. Wat een feest! Of juichen we nu te vroeg?

Als je een no deposit bonus tegenkomt, zouden eigenlijk alle alarmbellen moeten gaan rinkelen. Het doel van de bookmaker is immers om jouw geld in hun zakken te krijgen, niet andersom. De bijbehorende voorwaarden van een no deposit bonus, als je die überhaupt al weet te vinden, zullen er ongetwijfeld niet om liegen. 

Daarnaast loop je een groot risico dat je in de luren wordt gelegd. De kans is namelijk groot dat de bookmaker een slaatje wil slaan uit jouw persoonsgegevens. Misschien ontvang je opeens een hele berg spam-mail in je inbox, of staat je smartphone opeens roodgloeiend vanwege de vele smsjes met irritante reclame. Je doet er dus verstandig aan om weg te blijven van ‘bookmakers’ (lees: oplichters) die dergelijke bonussen aanbieden. 

Ons advies is om je te beperken tot de door Voetbalwedden geadviseerde bookmakers. Die zijn stuk voor stuk zeer betrouwbaar en professioneel, en onthouden zich van dergelijke schimmige praktijken.

Artikel door:
Avatar Support
Country flag Support

Andere artikelen in deze categorie

Voorbeeld