Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

European Handicap uitleg: Hoe werkt deze weddenschap?

European Handicap uitleg: Hoe werkt deze weddenschap?

Veel wedders spreken over handicaps, maar wat bedoelen ze hier eigenlijk mee? In dit artikel wordt het je haarfijn uitgelegd.
  • Inhoudsopgave

De European Handicap (vanaf nu "EH") is een populaire weddenschap die door vrijwel alle bookmakers aangeboden wordt. Deze weddenschap is niet hetzelfde als de Asian Handicap. De EH, bij verschillende bookies ook wel terug te vinden onder de noemer 3-Way Handicap, kan gezien worden als een soort correctie om het niveauverschil tussen twee teams te compenseren in de vorm van een weddenschap. Hierdoor kun je je indekken tegen een gelijkspel of nederlaag voor jouw team of juist het risico verhogen om betere odds te krijgen.

Het klinkt misschien allemaal nog onduidelijk, maar via voorbeelden zul je na dit artikel een helderder beeld hebben van de mogelijkheden van de European Handicap. Lees snel verder en kom erachter hoe je met deze weddenschap geld kunt verdienen!

 

 

De European Handicap weddenschap geeft je een virtuele voorsprong

Het komt regelmatig voor dat je wedstrijden ziet waarbij het verschil in kwaliteit tussen twee teams op papier groot is. Dit komt dan ook tot uiting in de geboden odds, zo krijg je uiteraard lagere odds aangeboden voor een zege voor de favoriet. De EH biedt zoals gezegd een soort optie om de kansen op een overwinning voor één van beide teams te vergroten óf juist te verkleinen. Er wordt dus een virtuele voorsprong gegeven aan een team en bij je inzet houd je rekening met die voorsprong om de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd te voorspellen. Je kunt deze weddenschap uiteraard ook spelen als je weinig kwaliteitsverschil tussen de twee teams verwacht.

Om een duidelijker beeld te schetsen van de European Handicap weddenschap pakken we een praktijkvoorbeeld erbij. Op 15 november 2019 speelt Roemenië een thuisduel tegen Zweden in de strijd om een EK-ticket en dit zijn de EH-weddenschappen die door Unibet aangeboden worden bij het betreffende duel:

Deze bookmaker biedt zoals je kunt zien een flinke rij met mogelijkheden bij deze weddenschap, bij elke wedoptie heb je de keuze uit drie mogelijke uitkomsten: Winst Roemenië, Gelijkspel of winst Zweden. Afhankelijk van de gekozen virtuele voorsprong of achterstand zie je nogal grote verschillen in de geboden odds.

Laten we eens kijken naar de derde wedoptie uit het bovenstaande voorbeeld waarbij Roemenië met een virtuele 1-0 voorsprong aan het duel begint. Stel dat je bij deze virtuele stand geld inzet op een thuisoverwinning, dan zal Roemenië moeten winnen of gelijk moeten spelen om jou winst te bezorgen. Mocht het duel namelijk in een gelijkspel eindigen, dan wordt jouw weddenschap dankzij de virtuele voorsprong (1-0) ‘gewoon’ goedgekeurd. Mocht Zweden het duel winnen, dan ben je vanzelfsprekend je inleg kwijt.

Zet je bij een virtuele 1-0 voorsprong in op een overwinning voor Zweden, dan wordt jouw weddenschap alleen goedgekeurd als de Scandinaviërs met minimaal twee doelpunten verschil winnen. Door de fictieve beginscore zullen de bezoekers namelijk een doelpunt extra moeten maken om te kunnen winnen. Hieronder volgt een tabel met het volledige overzicht van EH-wedopties en de bijbehorende voorwaarden per geplaatste weddenschap:

Net als bij de reguliere ‘1 X 2-weddenschappen’ kun je ook bij deze 3-way Handicap inzetten op een gelijkspel. Zoals je kunt zien in het overzicht betekent een inzet op Draw dat je gokt op de exacte winstmarge van een team. In de praktijk is het gokken op de exacte winstmarge de voornaamste reden voor ervaren wedders om gebruik te maken van deze weddenschap.

Artikel door:
Avatar martinha11
Country flag martinha11

Vanuit Zuid-Spanje deelt Martinha11 tips, inside info, lokale nieuwsflitsen en roddels over het Spaanse voetballandschap.

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld