Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De meest populaire weddenschappen op een rijtje

De meest populaire weddenschappen op een rijtje

Als wedder heb je legio mogelijkheden om weddenschappen af te sluiten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er op inzetten.
  • Inhoudsopgave

Tegenwoordig kunnen we zowel voor als tijdens een wedstrijd weddenschappen plaatsen op vrijwel iedere mogelijke gebeurtenis in een wedstrijd. In dit artikel behandelen we de meest populaire weddenschappen, zodat jij je aanstaande carrière als succesvol wedder een kickstart kunt geven!

 

Wat is de 1X2 weddenschap? 

Verreweg meest populaire weddenschap is de 1X2 weddenschap. Hierbij voorspel je wie de wedstrijd gaat winnen. Als we denken dat de thuisploeg wint, kiezen we voor '1'. De 'X' staat voor een gelijkspel en de '2' staat voor de uitploeg.

 

Wat is de Double Chance (DC) weddenschap?

Ga je liever voor de absolute underdog, maar ben je bang dat het ook weleens op een gelijkspel kan gaan uitdraaien? Dan is double chance (DC) wellicht een optie. Je zet bij dit type weddenschap namelijk niet alleen in op een overwinning, maar ook op een gelijkspel.

Uiteraard doet dit wel wat met de hoogte van de odd, die fors lager zal zijn dan die van de 1X2 weddenschap. Overigens kun je verschillende combinaties maken: thuis wint/gelijkspel, gelijkspel/uit wint of thuis wint/uit wint.   

 

 

Wat is de Draw No Bet (DNB) weddenschap?

De naam van deze weddenschap verklapt al heel veel. Wanneer je een team op Draw no Bet (DNB) pakt, vervalt de weddenschap wanneer de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Wint de andere ploeg, dan verlies je uiteraard de weddenschap. 

Deze weddenschap biedt iets meer zekerheid ten opzichte van een 1X2 weddenschap, maar beschikt tevens over een iets lagere odd.

 

Wat is de Halftime/Fulltime (HT/FT) weddenschap?

De Halftime/Fulltime weddenschap bestaat in principe uit twee 1X2 weddenschappen. Allereerst moet je voorspellen welke ploeg er bij rust op voorsprong staat. Vervolgens ga je voorspellen welk team de wedstrijd uiteindelijk zal gaan winnen.

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien zijn er per wedstrijd negen verschillende HT/FT-weddenschappen mogelijk (1/2, X/1, 2/1, etc.). De meest risicovolle weddenschappen geven natuurlijk de beste odds, maar zijn ook moeilijker te winnen.

Is het je nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande video.

 

Wat is de Over/Under Goals weddenschap?

Bayern München speelt vanavond in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd, maar je verwacht wel een doelpuntrijke wedstrijd. In dat geval ben je bij de Over Under Goals weddenschappen aan het juiste adres.

Met name de Over 2.5 Goals weddenschap is zeer populair. Je wint deze weddenschap zolang er in totaal minimaal drie keer wordt gescoord. Bij een weddenschap op Under 2.5 Goals wil je juist dat maximaal twee keer wordt gescoord.

 

Wat is de Both Teams To Score (BTTS) weddenschap?

In dit geval voorspel je dat beide teams minimaal een doelpunt zullen maken. Denk jij dat het spel op en neer gaat golven en beide ploegen een goede kans maken om te scoren, dan is dit een goede weddenschap.

Uiteraard kun je ook Both Teams To Score: No spelen. In dat geval verwacht je een duel zonder veel mogelijkheden voor beide ploegen. Je zegt dus eigenlijk: tenminste een van beide teams weet niet te scoren. 

 

Wat is de Win To Nil (WTN) weddenschap?

Een weddenschap die lijkt op Both teams to score is de Win to nil. In dit geval zeg je niets anders dan dat een ploeg wint, én ook nog eens de nul weet te houden (1-0, 2-0, 3-0, etc.).

Uiteraard kun je ook inzetten op de voorspelling dat de ploeg wel wint, maar niet de zogenaamde nul weet te houden (2-1, 3-2, 4-3, etc.). 

 

Wat is de Correct Score (CS) weddenschap? 

We kunnen ook de exacte uitslag voorspellen door middel van de Correct Score weddenschap. De odds zijn weliswaar veel hoger, maar het is natuurlijk ook moeilijker te voorspellen. Een doelpunt meer of minder gooit immers al roet in het eten. 

Zoals gezegd zijn de odds aan de hoge kant, maar probeer maar eens een gehele Eredivisie speelronde exact te voorspellen. Wanneer je voor één of twee wedstrijden de uitslag precies goed voorspelt, doe je het al ontzettend goed.  

 

 

Wat is de European Handicap (EH) weddenschap? 

De European Handicap kom je bij alle bookmakers tegen. In dit geval zeg je dat een van de twee ploegen met een fictieve voorsprong of achterstand begint. 

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar alle mogelijke European Handicap weddenschappen bij Unibet rondom de interland tussen Roemenië en Zweden:

Zoals je ziet bookmaker biedt deze bookmaker een flinke rij met mogelijkheden. Bij elke wedoptie heb je de keuze uit drie mogelijke uitkomsten: Winst Roemenië, Gelijkspel of winst Zweden. 

Afhankelijk van de gekozen denkbeeldige voorsprong of achterstand zie je nogal grote verschillen in de geboden odds. Dat is logisch, want sommige weddenschappen zijn veel moeilijker te winnen dan anderen.

Hieronder volgt een tabel met het volledige overzicht van EH wedopties en de bijbehorende voorwaarden per geplaatste weddenschap:

 

Wat is de Asian Handicap (AH) weddenschap? 

Op voetbalwedden.net kom je regelmatig Asian Handicaps tegen. Vooral voor beginnende wedders zijn dit soort weddenschappen vaak erg moeilijk te begrijpen. We hebben daarom een speciaal artikel aan dit type Asian Handicaps gewijd.

Klik hier [link naar AH longread hier] als je je wilt verdiepen in weddenschappen op Asian Handicaps.

 

Wat is de Anytime Goalscorer weddenschap?

Een andere populaire weddenschap is de Anytime Goalscorer. Als we deze spelen, kiezen we een specifieke speler waarvan we denken dat deze een doelpunt gaan maken. 

Dit is een leuke weddenschap wanneer een spits in vorm is. Ook kan een Anytime Goalscorer weddenschap interessant zijn als de tegenpartij veel verdedigers moet missen. Daarnaast is het slim om te kijken wie de strafschoppen en vrije trappen opeist. 

Hieronder een video met extra informatie omtrent Anytime Goalscorer weddenschappen.

Artikel door:
Avatar battes
Country flag battes

‘Wie Battes zegt, zegt voetbal. Zegt Battes voetbal, dan gaat dit hand in hand met statistiekjes. Eén plus één is twee, en als Battes dit met anderen kan delen is één plus één eigenlijk drie.’

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld